מ"ת עולמדיסק - המשך

מ"ת עולמדיסק - המשך

ככה. נראה לי שכדאי להסביר אחת ולתמיד את עניין משחק התפקידים בשיטה הזאת. טוב, יש את הDM, כמובן. מה שהוא עושה זה להמציא את הדברים הבאים ממוחו המעוות: 1. עלילה, לא מסובכת מדי שיהיה אפשר לכופף בגמישות רבה. 2. מקום התרחשות, בהתאם לעלילה, כמובן, לא "כי זה מאגניב." 3. מטרה, אליה צריכים להגיע, ושהגעה אליה תסיים את המשחק. 4. דמויות. זה החלק היותר חשוב. להמציא דמויות, אלא יכולות להיות דמויות קיימות או סתם דמויות מומצאות, אך כמובן ברוח העלילה, המקום וכל השאר. לאחר מכן לכתוב על כל אחת מהן כמה שורות (ממש מעט, שש שבע מקסימום.) לכתוב בה טיפה על מה נקודת ההתחלה של הדמות ומה יש להניח שיהיו מטרותיו. את כל השאר נותנים לשחקן להחליט בעצמו. עכשיו, אין שום טעם לקפוץ ולצעוק "אני מוות!" או "אני וטינארי ואף אחד אחר לא!" כיוון שיכול להיות שהDM יחליט (או תחליט) שמוות ווטינארי בכלל לא מתאימים לעלילה כדמויות, שמתרחשת בכלל בלאנקר. עכשיו השאלה היא איך המשחק ילך. זה יכול להיות חבורה אחת מאוחדת שפוגשת כל מיני נפסיות (NPC - Non Playing Character), או כמה חבורות שונות אם מטרה שונה לכל אחד. לארגן משחק מהסוג השני יהיה מאוד קשה בפורום, לכן לדעתי כדאי לבחור בסוג הראשון. אבל זה, שוב להחלטת הDM. טוב, קוביות, דפי דמות וחישובים אחרים לזרוק לעזאזל, לא צריך כאן. מה שכן צריך זה שהDM יקבע (או תקבע) נקודות פגיעה לכל דמות וכמה נקודות מורידות יכולות מיוחדות או רגילות של דמויות. או בכלל מה היכולות המיוחדות עושות. טוב, אחרי ההסבר הארוך והמפורט הזה, הכל מובן? יש שאלות? תוריד ת'יד!

דארלינג!

מיי פרנד י דונט טינק דיס איז וואט דאיי וואנט! דבר ראשון נפסיות זה התרגום הכי בדיחתי בעולם, ולעניין. אני חושב שדובר פה ום רצוי, עקב הנסיון המועט והכלל לא קיים של רוב האנשים, אני חושב ש "העלילה" צריכה להיות האינטראקציה בין האנשים. כלומר אנחנו כולנו בוחרים את הרקע ומשם הכל פתוח, פילים בקרול, חצילים באנק ווטינארי בלרנקה. אתה מבין? מעין הצגה מאולתרת לא D&D בעולםהדיסק. מומלץ כמובן לבחור דמויות ברורות וידועות כמה שיותר כדי שיהיה איזשהו הסכם על מה הם יעשו אם יקרה X. יללא קדימה נטע

לאלאלא! לא DND!

מה אתה מכניס לי מילים לפה? מתי אמרתי DND??? אבל לא, צריכה להיות מטרה כלשהי וסביבה כלשהי. אחרת המשחק לא יתחיל, לא יסתיים ובכלל לא יהיה ברור מה לעשות. דבר שני, בטח שאפשר לדעת מה דמויות יעשו אם יקרה X גם אם לא דמויות מוכרות. לדוגמא, לא יהיה קשה במיוחד לעצב אישיות של טרול או גמד או ערפד צמחוני, טרי פראצ'ט ברור מאוד בנושא ולכולם יש מאפיינים משלהם. מלבד לכך, דעתי האישית היא שDND זה זבל, לכן בחיים לא הייתי מציע משחק DND גם לאנשים שמכירים את התחום. זה גם טונה עבודה לDM, טונה עבודה לשחקנים, נמרח ומשעמם. וזה גם עם קוביות, שזה עוד יותר מעצבן, וחישובים. ונפסים שולטים, שתוק.

בכלל לא

יש הבדל בין חמש שורות תיאור לכל דמות, מטרה ואישיות לבין דף מלא נתונים כתובים של זריזות, חוכמה, תבונה, כוח, יכולות חיפוש, יכולות ידע, תוספות מיוחדות לפי הנקודות בתכונות, כסף, נשקים, חישובי נשקים, נוסחאות חישוב, בונוסים מיוחדים עוד יותר מהתוספות המיוחדות, לפחות 25 יכולות של פיתוח נקודות, עליית רמות, XP מוגדר לכל דמות וכל נפס, תכנון, מפות, דפי חישובים, לוחות, תורים שנמשכים אינסוף זמן, מיניאטורות, חישוב מרחק ומשבצות, גילגולי הצלה, גילגולי תקיפה, גילגולי התחמקות, גילגולי כוח רצון, גילגולי איתור, גילגולי חיפוש, גילגולי אמונה, גילגולי ידע וכל הגלגולים האלה עד שהיד כואבת. עם סט מושלם של קוביות עם פאות בלתי אפשריות ודפי דמות עם עוד ועוד חישובים שמתווספים כל הזמן. זה DND. מה שאני אמרתי, לעומת זאת, זהו משחק תפקידים שבו אין חישובים כלל. יש מטרה, כדי לארגן את הכל תחת נושא מסוים, ויש דמויות שהDM מעצב כדי שיתאימו למטרה ואותן השחקנים בוחרים. אני רואה את ההבדל, ואתה?

ויימס

New member
רק דמויות קיימות, אחרת מה הטעם?

אני חושבת שזה צריך ללכת כמו ספר. למשל, אם אני משחקת את סתמרוח ואת'קלנה את מוות: ויימס- סתמרוח קפץ מכסאו וצרח, "לא! רק לא עם הבננה!" רחל- צללי החדר התארכו ודממה מעוררת אימה השתררה כשמוות עבר דרך אחד הקירות ואמר, בטון בו כל מילה כבדה כארגז מלא מטילי עופרת, אני דווקא אוהב בננה.

כן....

בעך מה שאני התכוונתי אגב למה את קוראת לעצמך ויימס בעוד את קוראת לה רחל?

Nogmor

New member
נכון....

מה זאת האפליה הזאת? למה לא נטע - ואז רחל? או ויימס ואז את'קלנה?

ויימס

New member
לא יודעת, ככה יצא...

זה כמו שאני קוראת למלדיקט מלדיקט כמעט תמיד, אבל לעולם לא אקרא לדביר רינסווינד, זה אחד מהדברים האלו...

Athaclena

New member
אההה... מגיע לך חיבוק.

מה לעשות, Athaclena זה שם שעלול לעצבן אנשים. לך תזכור איך כותבים אותו, מה זה בכלל... רחל הרבה יותר פשוט. אם מישהו אי פעם יקרא לי את'קלנה אני אודיע לכם, אבל קשה לי להאמין שזה הולך לקרות בזמן הקרוב (או הלא-קרוב)

ויימס

New member
אבל רק בתחילת ההודעה קראתי לך

את'קלנה! חוץ מזה הרבה מאוד זמן הייתי בטוחה שזה את'סלנה.

Athaclena

New member
תשמעי, בתכל'ס גם אני יכולה רק לנחש.

נראה לי שה-C נשמע כמו ק' ולא ס', אבל מנין לי לדעת? אבל נו, רחל זה פחות מסובך

Dharmashetra

New member
אני מציע

שנעשה את זה כמו אחד המשחקים של "של מי השורה הזאת" כלומר, פשוט כל אחד בוחר דמות ומגיב לפי איך שהיא/הוא היו מגיבים בסיטואציה שנחליט עליה מראש. אחד גם יהיה אחראי להגיד מתי התגובות לא הגיוניות ולשנות את הסיטואציה מתי שבא לו/לה. אגב, לא חייבים להיות נאמנים למצבים מהסידרה. אפשר לגוון אם דברים כמו דמויות עולם הדיסק בצבא, דמויות עולם הדיסק בחלל, דמויות עולם הדיסק על הסט של השיר שלנו ועוד כל ממך סטיות כאלה.... אמרתי כבר שאני רוצה להיות גספוד?

נו...

זה מה שאמרתי. ה"אחד" שיחליט מתי לשנות את הסיטואציה ומתי משהו לא חוקי נקרא בשפה יותר מקצועית DM, יענו Dungeon Master. ושוב, הDM מחליט אילו דמויות משחקות, ככה שתהיה גספוד רק אם הDM יחליט שגספוד מתאים לסיפור.

Dharmashetra

New member
לא נראה לי שהבנת

דבר ראשון, בטל את המונח `DM` זה עושה לי רע בעין ומזכיר לי דברים שלא קשורים למה שאנחנו רוצים לעשות. דבר שני פעם ראשונה שאנחנו עושים משהו כזה אז אין שפה מקצועית. וכל הרעיון שלי היה לפשט את הענין למשחק אילתור פשוט שבו יש סיטואציה ודמויות. אם זה אומר שצריך למצוא קשר בין מאגרט לגזר זה בסדר, כי זה חלק מהאילתור. אם תקבלו את ההצעה שלי כל מה שצריך לעשות זה לקבוע סיטואציה ולהחליט מי הוא מי (או מה) ואז האחראי/ת פותח שירשור ומתחילים.

i belive its

the world vs mr. weatherwax i belive the world wins no DM no character sheets no saving throws just pure improvisation with some help from mr. pratchett as in characters and setting ok? DONE WITH IT! נ.ב.

למעלה