מ"ת מחוץ להרפתקאות

panters

New member
מ"ת מחוץ להרפתקאות

יצא לכם לשחק משחקי תפקידים שלא היו עם הרפתקאות של קבוצה אלא משחק שהוא בכלל לא הרפתקאני? למשל: שליט שלא יוצא להרפתקאות אלא מולך בריבונותו. או למשל משפחה רגילה או משהו דומה (סימס למשל LOL) אני לא מתכוון למשהו משעמם אבל משהו שהוא לא הרפתקאות

DDN

New member
יצא לי לשחק קטעים לא הרפתקניים

בחיים של דמויות כן הרפתקניות. זה יכול בהחלט להיות מעניין. יש לי ידע מפורט על רוב הדמויות שלי מה הן עושות כשהן לא הרפתקניות.

Painkiller1989

New member
תלוי מה אתה מגדיר הרפתקאות

וגם לדעתי כל הקטע של משחקי תפקידים זה הרפתקאות מטורפות/מאימות/מצחיקות וכו'.

Sabre Runner

New member
אני נוטה כמעט להסכים

הכיף, לפחות בשבילי, במשחקי תפקידים הוא לצאת קצת מהשגרה, לצאת להרפתקאות מוזרות ומעניינות שלא הייתי יכול לבצע בחיים האמיתיים. עכשיו, לשאלה המקורית. ב-Troubled Moon כמה אנשים החליטו שבמקביל לסיפור העלילה המרכזי על השריון של אכיון, יהיה נחמד לעשות עוד קו עלילה אחר בבירה. מין סיפור על ברונים, גברות, מזימות והתנקשויות במסכת של מין מהפכה שקטה. ניסיתי לזרום עם זה עם אחת הדמויות שלי. לא עבד הכי טוב, לא הצלחתי לעשות את זה כל כך טוב אז ויתרתי. לא בשבילי.

panters

New member
בדיוק לזה התכוונתי

האם יצא לשחק משהו שהוא לא נועז הרפקתאני ולא שגרתי.

DDN

New member
משחק המכללה

היה לכאורה משחק לא נועז לא הרפתקני וכן שגרתי. כמובן, הוא לא הגיע לרגע שסטודנטים מתחילים לצנוח מתים על הרצפה.

Soul Cake Duck

New member
"המועצה" דוגמא מצוינת

הדבר הכי הרפתקני שיכולת לעשות היה אולי לכונן ברית חשאית אם אויב מושבע, וכצעד נועז היה אפשר לקום ולדפוק על השולחן ואפילו לצאת מהחדר. אבל שגרתי זה לא היה; אלפי חיים היו מוטלים על הכף בכל דיון, וטון הדיבור של הנציג ממול היה יכול לרמוז לך אם ההצבעה תעלה יפה או שתוכניותיך יהפכו לאפר בידיך ברגע המכריע. משברים חמורים נוצרו ונפתרו מדי רגע; נושאים חשובים הפכו לדיונים חמומים או מוסמסו בועדות ותתי-ועדות כדי לשמור על שלום מתוח עד דק... טוב, עכשיו זאת כבר סתם נוסטלגיה. אבל ככלל זאת דוגמה יפה למ"ת שבו הדמויות לא קופצות על גגות בניינים ולא מציבות את עצמן במצב של קרב לחיים ולמוות ובכל זאת נשמרים מתח והתרגשות. הכוונה לא הייתה למשחק שבו אין מתח והתרגשות, נכון? כי את זה אני יכול לעשות גם על ידי להוריד את הזבל, זה לא מצריך שולחן ומנחה

Nihau

New member
כן ואפילו עכשיו.

משחק הVTM שלי מורכב כולו משיחות בין דמויות ומעט אימונים בדוגו (שאינם בהכרח אימוני לחימה או דיסיפלינות, אתמול זה היה ללמוד ריקוד סלוני כדי לשפר את יכולת התנועה של הדמות אבל אז זה התדרדר (התעלה) למדרגת תופסת פרועה). זה משחק עומק טהור ולא נראה לי שיש אנשים רבים כאן שיבחרו לשחק כזה סגנון. מצד שני הוא משחק מעולה ביותר, משחק המחשב שלי זרק אותי החוצה בשתיים בלילה ולא התחשק לי לישון אז בדקתי מי מסתובב לו בICQ ולשמחתי שותפי למשחק היה ער גם כן ושיחקנו עד 6 בבוקר וכמו ערפדים טובים הלכנו לישון בעלות השחר (בערך)

maore

New member
קרוב: תהיתי לגבי ארועים לא שליליים

בדרך כלל מה שמניע את העלילות זה מישהו שנחטף, שיש להילחם במישהו/ם, משהו נגנב, להפיל שליט אכזר וכו'. קנוניות בחצר המלוכה נשמע לי בדיוק אותו הדבר, אז אנחנו לא ביער אלא בארמון - שוב יש המון רעים להתמודד איתם and bad things happen. מה עם משחק שאינו מבוסס על ארועים בעלי אופי רע/שלילי שיש להתמודד איתם?

panters

New member
אני חושב שיש הרבה רעיונות

חיוביים שאפשר להעלותם כpusher להרפתקאה: למשל משלחת שנועדה להעביר הצעת שלום או גילוי מדעי או המצאה טכנולוגית ממקום אחד לאחר. (ראה למשל מולאן 2) הרעיון הוא חיובי ביסודו - לקדם את השלום או את המדע. בדרך יכולים להיות הרבה דברים שמפריעים אבל הקונספט חיובי

maore

New member
קידום שלום משמע אנחנו במצב מלחמה

הצדק איתך שלהביא שלום זה דבר חיובי, אך מבחינתי משמעות הדבר היא שהמצב בכולם הוא שלילי, ולמרות שאנחנו עושים דברים טובים (מחזירים דברים שנגנבו, מצילים נסיכה חטיפה, מביאים שלום) הרי בנמציאות היא ש BAD SHIT HAPPENS. ואולי זו התמצית של הרפתקאות - לחשוב שיש רעים, תככים והצלות מופלאות. זה הבעיה שלי היא שהקונספט הוא העולם רע ואנחנו טובים. אני רוצה עולם שלא מעביר מסר שהכל נגדנו, או שדברים רעים קורים כל הזמן (בשביל זה טלנובלות וסרטי פעולה הוליוודיים). מודה שלא ראיתי את מולאן 2 (אחותי בדיוק הכריזה אתמול על הקרנה של מולאן היום לאחר שיותר מדי זמן היא לא צפתה בסרט), וכילוי מדעי או פיתוח קשרי מסחר יכולים להיות דברים חיוביים.... אבל מול מה תהיה ההתמודדות? רק מול הטבע? (אז מה יהיה המסר הסמוי פה? הטבע הוא הרע, שיש לשרוד אותו ולהתמודד איתו?)

panters

New member
לאו דווקא

לפעמים המצב הוא נטראלי כל שינוי הוא תמיד שאיפה להביא למצב טוב יותר אבל זה לא אומר בהכרח שהמצב הנוכחי הוא שלילי. אם אנחנו מדברים על פיתוח קשרי מסחר יכולה לתת התמודדות מול שודדים בדרך או דברים רעים אחרים. שוב אם אתה חי בעולם שכולו ירוק עם שמיים תכולים והצפורים מצייצות אז אין סיבה לעשות שום דבר...

בטח

הקבוצה המיתולוגית שלי העבירה כמה חודשים (בזמן אמיתי) של ניהול מחוז פיאודלי, תככים, יצירת רשת מסחר וכמובן משא ומתן עם שבטי האורקים מחבל ההר השכן.

ogmios

New member
כל הזמן

בערוב ימיה של קבוצת השאדוראן שלי, העברנו פגישות שלמות בלי התקלות קרבית אחת לרפואה, כולל מסע קניות שמאד (הדמות הנשית בקבוצה) גררה אליו את שאר הדמויות בטענה ש"אתם נראים כאילו אתם עדיין לובשים את אותם הבגדים שלבשתם בתיכון" (למעשה, פרט לדאם טיילור שמעולם לא למד בתיכון, היא צדקה לגבי שאר בני הקבוצה)

למעלה