מ"ת ללא עכבישים

Sabre Runner

New member
מ"ת ללא עכבישים

בחיטוטיי בוויקיפדיה אחר חברות משחקים ומשחקים ישנים וטובים מצאתי פרט מידע מעניין: אחרי שיצא Shock 2, הייתה קבוצה פרטית שהוציאה טלאי שהוריד את האויבים העכבישיים מהמשחק בגלל ששחקנים אראכנופוביים לא הצליחו לעבור את החלק הזה של המשחק. עכשיו אלו בראשי מספר שאלות: האם צריך להיזהר בצורה כלשהי כשיוצרים עולם משחק או הרפתקה? האם יש דברים שבאמת אסור לעשות ואיפה נמתח הגבול הזה? האם למנחים שביניכם יצא להיתקל אנשים בעלי מוגבלויות מסויימות (יותר מנטליות מאשר פיזיות) שבאמת הפריעו להם לשחק? או אם יש לכם רעיונות מה לעשות במקרים כאלו? האם יצא לכם לשמוע דרישות מוקדמות מוזרות להרפתקאות? (לדוגמה: בלי עכבישים, בלי עינויים, בלי סאדו-מאזו) ואיך כל זה עובד במשחקים כמו Call of Cthulhu או Unknown Armies?

ogmios

New member
אמממ...

אני חושב שרוב ההרפתקאות שהרצתי בחיי לא כללו סאדו-מאזו. לא, רגע, תשכח מזה. כולן.

Super Monkey

New member
תלוי בקבוצה, אני מניח

בניגוד לחברה שמפתחת משחק מחשב לאנשים בלי להכיר כל אחד מהם, במשחק תפקידים אתה יושב ומדבר עם השחקנים שלך ואם למישהו יש משהו שמפריע לו במיוחד אז אתה משנה קצת את התוכן. לא בעיה. אצלי בחבורה הולך הכל! ממש בית מטבחיים ..הה.

Ihavenonick

New member
in the groups I've played

there wasn't anything that had S&M until the last...
and of course roleplaying always includes gore

רמשטיין

New member
תשע בכיכר

משחק של ערן זבולון שהורץ בביגור והשתתפתי בטסט פליי שלו. קבוצת חברים שאחד מחבריה נהרג בשטחים ולכל אחד יש issues לא גמורים איתו (ועוד יש טוויסט, אבל למה לקלקל). בכל אופן,אותו משחק עסק במוות של חבר קרוב, חוויה שעברתי גם בחיים לפני כמה שנים, וחלקים מהמשחק (מקומות בילוי של הדמויות, סביבה, מקום קבורתו של החבר וכו') חפפו למציאות. דבר שגרם לי לאי נוחות וכאב, אבל גם נתן לי לשחק משחק דמות עמוק יותר ואישי יותר כי כבר חוויתי את הנושא. והנק' היא - הדרך הטובה ביותר להתמודד עם פחדים היא להתייצב מולם. רמי.

Sabre Runner

New member
זה דווקא יכול להיות משחק מעניין.

גם אני, לצערי, מכיר את התחושה הזאת.

Nihau

New member
יש קווים אדומים...

במשחק בהנחייתי יש כמה קווים אדומים. שניים שאני קבעתי ואחד ששחקן קבע ועוד אחד שכולנו ביחד קבענו. אני קבעתי שאין סאדו-מזו וסקס באופן כללי במשחק, כמו גם עינויים. אין.וזהו. לכל הקופצים בראש קבוצת המשחק הזו התחילה בגיל ממוצע של 14 ולאחר שנתיים משחק הם הגיעו ל16 ורק עכשיו אנחנו מכניסים מידי פעם אלמנטים בוגרים יותר, בעדינות. קצת מהם ובשמירה על הטעם הטוב. הם קבעו שאין תיאורי gore של פגיעות בקרבות וצייד. אנחנו קבענו ביחד שאנחנו לא רוציםפ שילובים של חיו ובני אדם בדמויות כמו גם את כל הזגעים הנמוכים והירוקים. אין גמדים, ננסים, זוטונים, גובלינים, אורקים, טרולים וכו... רק אלפים ובני אדם כגזעים אנושיים תבוניים. ואין אנשי חיה או קללות חיה או כל סיבה אחרת למה למישהו פתאום יש זוג אזני תייש וכנפיים של זבוב... לגבי משחקים בהם אני שחקנית: חוויתי רק משחק אחד שכלל BDSM, עינויים קשים, סקס מוגזם ואלימות מכל הבא ליד. זה הרג לי את הדמות וכשחקנית עומק אני החלטתי שיש מעט מאוד שחקנים בארץ איכותיים מספיק כדי שאוכל לשחק מולם בלי שהמשחק יתדרדר לתת רמה מעוררת גועל שעלולה להשאיר צלקות. לפיכך הקו האדום שלי כרגע עומד על BDSM וסקס באופן כללי. רמת סובלנות מול אלימות בחיי גבוהה מהרגיל כיום ואני לא רואה צורך לתת הגבלה במשחק שולחני על האספקט הזה. קרא לזה ריבאונד אם תרצה, אני בשלב בחיים שבו אשמח לפרק את האתגרים בחיים לגורמים קטנים ומעוכים ורק חבל שאין לי שיטה טובה להפטר מגופות בעידן המודרני הזה. ergo התלהבותי מהמשחק המשתותף שלנו...

מירטל

New member
פש.... זה היה צריך להיות כנראה...

משחק ממש ממש טוב. בעיקרון, רוב האנשים בעלי הפוביה לא יבהלו ממשהו שמייצג את הדבר ( ארכנופוב לדוגמא, לא יבהל אם הוא יראה את ההודעה שלך, מלאה בעכבישים), אלא מהדבר עצמו, ולכן בצורה מאוד מעניינת, לא ברור לי למה דווקא משחקי תפקידים יכולים להפחיד שחקן בעל פוביה כלשהי. דרישות מוקדמות? ובכן, אני חושבת שכדאי להגיד מה לא יהיה בתחילת המשחק זה צעד חשוב, גם אם לא מדובר במשחקי סאדומאזו או עינויים אחרים, גם דברים כמו כמות קסם בעולם, אווירה כללית צריכים להשקל קודם לכן ( למרות שחלק מהם באות עם השיטה, כמו קת'ולהו), וזה פשוט עוד דבר שצריך לקחת בחשבון. אבל אם נחזור שניה למשהו מעניין - לשם, הדמות שלי, היא חסרת פחד כמעט לחלוטין, זו הבחורה שתגש לשד בגובה ארבע מטר ותברך אותו לשלום, אבל מסתבר לי שאני לא יכולה לשחק אותה בלי פחד גבהים.

panters

New member
אני ארכנופוב

ולא זכור לי שהייתה לי בעיה לשחק במשחקי תפקידים שכללו עכבישים למרות שתמונות של עכבישים באנציקלופדיה למשל די מטרידים אותי המשחק היחיד שבו באמת עכביש הטריד אותי היה Neverwinter Nights, והסיבה שהוא הטריד אותי זה בגלל שהיה קשה מאוד להרוג אותו :)

למעלה