מ ת ח י ל י ם . . . .

אני 27

New member
מ ת ח י ל י ם . . . .

אז ככה , שטח כבר יש ... במושב בדרום . הרבה "ידע" מכאן ומכאלו שבונים / בנו גם יש .. אפילו יש כיוון ... עכשיו נשאר רק לעשות סדר .. ולהתחיל לרוץ .. קבענו למחר עם אדריכל להתרשמות , בטח בזמן הקרוב נתרשם מעוד כמה .. מה צריך לברר לגביו ? צריך לבוא אליו עם משהו ? עצות של לפני ואחרי ? תודה ...

אני 27

New member
אגב ,,,

הכיוון הוא מפלס אחד , סביב ה 160-170 מטר . 4-5 חדרי שינה . אם יש כאלו שבנו משהו דומה , נשמח לרעיונות/ הארות /הערות ....

נולי07

New member
בהצלחה!

אצלנו עברה יותר משנה וחצי מהשלב שנפגשנו עם האדריכל בפעם הראשונה ועד שהתחילו בעבודות עפר (היום!!) מקווה שאצלכם ילך יותר מהר.. בעיקרון צריך להגיע לאדריכל עם תוכנית קונספטואלית והוא "ישבור את הראש" מול נתוני המגרש (לדוגמה: חדרי שינה גדולים, יציאה מהסלון למרפסת, חלונות גדולים הפונים לנוף,מטבח פתוח, גג רעפים/ שטוח, מרתף)

nironi259

New member
אנחנו...

גם במושב בדרום גם מפלס אחד גם סביב ה 180 מטר טרם קיבלנו היתרי בניה אשמח להחליף רעיונות/הערות/הארות במסר בפרטי

בינא

Member
מידע בנושאי בניה ניתן למצוא גם...

אם כותבים בגוגל "בית ישראלי"

shiranow

New member
עצות להתכוננות לפגישה עם אדריכלים

איך אתם רוצים לחיות? חללים פתוחים? סגורים? אתם בלגניסטים? איך אתם חיים עכשיו, מה נוח לכם ומה תרצו לשנות? מה הפנטזיות שלכם (להרגע, אי אפשר לקבל הכל, אבל זה מעולה בתור כיוון) מה התקציב? כמה חדרים? כמה חדרי רחצה?

ולפני כל פגישה איתו...

מתייעצים איתי
כדי שיהיה יותר בטוח שיהיה קל..

Tנעמי

New member
פשששש המצב באמת קשה

לפי מספר הציידים בפורום בזמן האחרון ברור שהיום השוק שייך לניצודים!

Tנעמי

New member
לאחר שהאיש והפיסטוק שלו נמחקו

אני יכולה לומר לך שאין כאן בעיה של אבדן חוש הומור (שלי) אלא בעיה בהבנת הנקרא (שלך). כל שאמרתי הוא שבניגוד לעבר, יש בפורום היום הרבה בעלי מקצוע שונים מתחום הבניה ושכדאי שהבונים יפנימו את מצב השוק.

אין שום ארוחות חינם , במקרה הטוב יש הוזלת

מחירים בחומרים , במחירי העבודה המרכיב העיקרי בבניה , זה לא יורגש . מובטלים מההי טק ומטקסטיל לא יכולים לעבוד בבנין . עד שהם יוכשרו המשבר יעבור . למעשה המחירים היום עדיין גבוהים יותר , מאשר מלפני שנה וחצי שנתיים . בשוק הדירות אנשים ממתינים לזמנים יותר טובים בכדי למכור . אם את מודדת דברים לפי המצב בפורום , אז אם את בונה המצב שלך עגום , כי את לא מבינה בבניה כלום . זה נכון שיש כמה חפרים, במיוחד בתחום הצביעה שמציעים לצבוע דירה ב 1400 ש"ח , אבל צבע זה סעיף מאוד קטן האנשים הללו יקחו מחיר אחר לגמרי כאשר מדובר בבית פרטי . אז כל ההקדמה הזו באה להגיד לך שהדברים שלך לא מחזיקים מים ופרנסה היא משמיים .

Tנעמי

New member
נאום יפה

אבל לא מציאותי אני בונה עכשיו התחלתי בקיץ, ומאז אני במצב תמידי של סקרי שוק בנושאים שונים הקשורים לבניה ולאבזור הבית. ההבדלים במחירים משמעותיים אין לי שום דבר נגד הפרנסה שלך אבל רב המשתתפים בפורום הזה (או לפחות כך היה בעבר) הם הבונים ולא בעלי המקצוע והפורום נועד בעיקר לנו. אני בטוחה שאלה מהם שנמצאים כבר בתוך התהליך מסכימים איתי, ואלה שעוד לא - כדאי שיפנימו

בינא

Member
משהו על בעלי המקצוע שכותבים כאן...

יש כאלה שכותבים כדי לקבל פרנסה, אין ספק בכך... זה לא אומר שאין להם פרנסה מספיקה... יש כאלו שכותבים כי חשוב להם להעביר את המידע שיש להם לאחרים... יש כאלו שכותבים כדי לעזור לאחרים...כי גדלו על ערכים של עזרה לזולת והפורום הזה נותן להם במה שקל להשתמש בה. יש כאלה שכותבים כדי להרגיז ויש כאלה שכותבים כדי להקשות / לבלבל להרע לאחרים... יש מכל המינים, אבל לאף אחד אין זכות למנוע מאחרים לכתוב בפורום וזה כולל את מיש צר לו אם אחר מרוויח מכך. לעצם העניין - המחירים יורדים ועוד ירדו הרבה כי ככה זה במיתון. רק לפני כמה חודשים המלצתי ל-2 משפחות שקיבלו מחירי שיא לבתים שרצו לבנות והגיעו למצב שלא יכלו לממש את הבניה, להמתין כי אנחנו נכנסים למיתון שיגרום להורדת מחירים חזקה. המיתון נמצא כאן ועכשיו. קבלנים שלא יורידו מחירים ישארו בבית, למעט כאלה שנחשבים אומנים בתחומם ולכן יכולים לבקש ולקבל כל מחיר. לעומת זאת, במיתון, מי שחשב לרכוש בית / דירה חדשים כדי לשדרג את חייו, עושה חושבים עוד 10 פעמים ולבסוף מחליט לחכות... מאלה, יש לא מעט שמחליטים לשפץ את הקיים במקום לקנות חדש, בעיקר כי אינם רוצים לעזוב את השכונה, הקירבה לסבתא או כל סיבה אחרת ואלה מספקים עבודה בזמן מיתון אבל עורכים יותר סיקרי שוק ומחפשים את הקבלנים האמינים יותר = גם היקרים יותר כי קבלן טוב יודע בדיוק מה הוא שווה, מה הוא נותן ודורש את התמורה בהתאם וזה בסדר גמור.

בתחילת קיץ 2008 היו המחירים לא נורמליים

עקב האולימפיאדה ומחירי הברזל שהוכפלו , היום הם חזרו לרמה שהייתה לפני שנתיים אז מה הזול כאן ? במקרה הטוב הרווחת את הקפיצה הגדולה של הברזל , שבבנית בית זה מסתכם ב 50000 ש"ח היום המחירים בבניה ברמה רגילה , הם לא הוזלו , לא הוזל הברזל , הבטון ושעות עבודה . טיח וריצוף גם הם באותה רמת מחירים כבר הרבה זמן . אני יכול לשער שיכול להיות שמחירים של יבואני קרמיקה יוזלו . אני לא חושב שפיטורים של 100000 עובדים ישפיעו על השוק כי ממילא הם שכירים שלא בונים .

למעלה