מ``צ......מדאיג מאוד... 8-( )-H

• פותח הנושא rotev
  • פורסם בתאריך

rotev

New member
מ``צ......מדאיג מאוד... 8-( )-H

אני עצמי עדיין מלש``בית אבל רציתי להגיב למה שכתבו פה בקשר לחמ``צ. חבר שלי אמנם רק אפסנאי (כן, הוא ג`ובניק ולא כל כך נעים להגיד אבל די טוב לי עם זה...) אבל הוא מסופח למשטרה צבאית. בגלל שמדובר ביחידה קטנה אני לא אציין באיזה בסיס מדובר. אני רק יכולה להגיד שהיחס שהוא מקבל שם הוא ממש מחפיר. קודם כל, הוא פשוט טוחן שמירות: שבת לארבע במצב טוב, לילה עד שניים בשבוע.הוא אמור להשתחרר מוקדם אחרי שהוא עושה לילה ומאוד מוקדם אחרי שבת. בנוסף, כשהגיע לבסיס אמרו לו שבשבוע שבו הוא עושה שבת הוא יעשה רק לילה אחד. אז ``אמרו`` וזה ממש לא ככה. לא רק שלא משחררים אותו מוקדם אלא שלפעמים משאירים אותו עד מאוד מאוחר אחרי שבת ונותנים לו לעשות אפילו שלושה לילות. זה יוצא יותר שירות של אפטרים מאשר של להגיע הביתה כל יום. אני יודעת שאני אולי נשמעת כמו חברה מתבכיינת שרק רוצה את החבר שלה בבית אבל זה ממש לא נכון. התנאים בבסיס ממש מחפירים, החל מהאוכל, מהמקלחות, מהעובדה שכשהוא נשאר לילה הוא צריך לישון במשרד וגם המפקדים שלו מתייחסים אליו כמו לזבל, מטרטרים אותו ומעבידים אותו בעבודות פיזיות קשות אפילו שיש לו בעיות בברכיים ובגב. הוא במצב ממש חמור ואני ממש דואגת לו. יש לו עוד שנתיים ושתיים לשירות וממש אין לי מושג איך הוא יצא מזה בחיים....

maor_shani

New member
אני רק רוצה לומר לך ש...

לפחות חצי מהחיילים שקוראים את זה עכשיו היו רוצים להרביץ לך קצת... אבל ברצינות, זה לא כל כך נורא. האפסנאים בבסיסי מ.צ מקבלים יחס של מלכים לעומת השוטרים. האם ידעת ששוטר צבאי עושה שבת לשתיים במהלך רוב השירות, עם אפטר אחד בשבוע? האם ידעת ששוטרים צבאיים מוקפצים לתפקידי שמירות בכל הארץ, ולפעמים לא רואים את הבית 21 יום, רק בגלל מצב כוננות? אז תקחי הכל בפרופורציות, זה ממש הרע במיעוטו.

rotev

New member
אבל...

כמו שאמרתי, אני לוקחת בפרופורציות ואני יודעת גם מה עושים שוטים צבאיים כי ידיד מאוד טוב שלי הוא אחד מהם (לפחות הי עד לא מזמן..) אבל זה בכלל לא קשור. יש רמה בסיסית של יחס אנושי וקצת כבוד לבן אדם והוא פשוט ממש לא מקבל את זה. יש לי עוד פול מקרים שמראית את זה פשוט לא רציתי להיכנס אליהם כי לא רציתי שידעו מי הוא. הוא משרת ביחידה קטנה והוא האפסנאי היחיד שם. זה הכל. תאמין לי שאני לא בחורה מתבכיינת בכלל אבל יש גבול.

F-17

New member
אני מצדיקה

אני מצדיקה

אותך בכך שהצבא נותן לחיילים יחס מחפיר, אחי למשל קרבי, והוא טוחן חבל על הזמן, אבל הוא לא בוכה על זה להפך, אבל התנאים שהם חיים בהם פשוט לא יאמן, אומנם זה צבא, אבל העובדה שאתה חייל בין אם זה קרבי או גובניק לא אומרת שאתה צריך לחיות גם בתנאים של כלא, או של דיר חזירים, אני לא טוענת שצריך לתת סוויטות 5 כוכבים, אבל אני חושבת שתנאים מינמלים של נוחות מגיעה לחיילים ,הרי המדינה משיקעה כל כך הרבה כסף על שטויות, קישוטים, כרזות בחירות וכו` ובאמת כשהיא צריכה להשקיע את הכסף בדברים החשובים באמת, בחיילים שמגנים על המדינה ,אז פיתאום יש בעיות תקציב. אז קחו את זה כנקודה למחשבה, הרי מגיל 18 לשלוש שנים הצבא זה הבית, אז למה לעזאעזל הוא צריך לתת הרגשה של חור.

rotev

New member
תודה לך... :)

סוף סוף מישהו מבין... הרי ממש לא התכוונתי להתלונן ולהתבכיין אבל מעבר לזה שהוא חייל הוא גם בן אדם ויש זכויות בסיסיות וכבוד מינימלי שמגיע לכל אחד מאיתנו וזה ממש לא חשוב קרי או ג`ובניק וזה גם לא קשור. אני בכלל לא אומרת שהוא צריך לקבל תנאים של חמישה כוכבים אבל גם יחס זה משהו.

חוצפה! פשוט חוצפה!

איך אין לך חוצפה? תגידי את לא מתביישת? ``מסכן חבר שלי לא משחררים אותו בזמן``... אולי אם היית יודעת מה זה באמת צבא(קרביים) לא היית פותחת את הפה על החבר הג`בניק המסריח מבטלה שלך... ואם הוא אפסנאי... אולי זה גם אומר משהו עליו... ועלייך... בכיינית!

rotev

New member
קודם כל תרגיע....

אמרתי מההתחלה שאולי אני נשמעת בכיינית אבל זה ממש לא ככה ולרדת לפסים אישיים זה באמת מאוד בוגר... אני יודעת מה זה ``צב באמת`` כי החבר הכי טוב שלי קרבי. כל העניין שלי היה לנסות להביע קצת מחאה על היחס הממש לא אנושי והמסריח שהוא מקבל.

את צודקת מאה אחוז..

נתחיל עם זה שאני חייל קרבי יש לי בעיות רפואיות ונלחמתי להישאר רק בגלל שאני לא רוצה להיות במפקדה..מפקדיונר טוחן..גובניק טוחן..שיוצא פעם בשבועיים הביתה עם יחס חרא מהמפקדים ..בלי כבוד..טוחן שמירות..בקיצר זבל אני במצב על הפנים ואין מי שיעזור ככה שאני צריך עם שברי מאמץ להיות לוחם כל מה שאני מקווה זה שעם הפזמ יהיה יותר טוב..בינייתים אני סובל בשקט

למעלה