מ"נפלאות" השבוע האחרון

תמיר1991

New member
תאמין לי שהיא לא צריכה את הכסף

למחיה... וכן, זו מתנה על תנאי, למטרת איסוף. מה שכן, המשתמשת הזו לא תקבל ממני אפילו עיפרון עכשיו... תמיר.

powo

New member
תמיר לדוגמא

קיבלתי ממך בול .והבול היה יקר מאד.(סתם פיספוס שלך)ותמורת הבול קבלתי שטר יקר מאד.מה הדין בדוגמא זאת

תמיר1991

New member
ובכן,

אני יודע שזה לא אמיתי, כי אתה לא אדם כזה, אבל הדין בדוגמה זו הוא בדיוק כמו במקרה של המשתמשת המוכרת: אדם ישר, בדיוק כמוך, כמוני וכמו כולנו למעט אותה המשתמשת והאחים המציפנים שנפרדנו מהם לשלום, יחזיר לי את הבול ויידע אותי, ולא יחליף אותו תמורת טובות הנאה. אם זה "סתם" בול, שיבושם לך. אם זו מכירה, גם בחצי שקל, זה עדיין פסול. I rest my case... תמיר.

powo

New member
ובכן תמיר לא לשם ויכוח

ברגע שמסרת מתנה ובאמת מהלב.זה כבר לא משנה מה הערך.וגם אם הערך קפץ לאחר שנה או שנתיים .ואם היה איזה אספן משוגע שהיה מוכן לקנות במחיר מופרז פריט שאין לו ערך כלל.ובכן דוגמאות איפוטטיות לא חסרות כלל. אבל השורה האחרונה זה איך לא להרגיש פרייר.וזה כבר הרגשה אישית של כל אחד ואחד.

python 4

New member
עקרונית אתה צודק..

ברגע שנותנים מתנה הצד השני יכול לעשות איתה כל דבר, גם לזרוק לפח הקרוב לביתו. בכל זאת, יש מן קוד לא כתוב על פיו נעשים ההחלפות פה בפורום.. הרי גם כשאתה מקבל מתנה לחג, אתה לא תזרוק אותו או תמכור, אפילו אם אתה לא צריך.. מקסימום תארוז יפה מחדש ותעביר את זה הלאה.. חג שמח!

powo

New member
היה סיפור יפיפה של א.קישון

על בונבונירה שעברה את כל הישוב הישראלי. עד שלאחר מספר שנים חזר לבעליו והוא פתח את קופסא ומה שהיה בפנים זה כמה דברים מעופשים.וגם נקטע הסבב

powo

New member
נ.ב

ולסיכום .בהחלט צריך להגדיש מחשבה נוספת. באם להמשיך ולתת מתנות שהולכות למכירה.

python 4

New member
אבל מה אם נגיד

אתה שלחת לי בול הונגריה שיש לי (סיפור אמיתי, אגב)? האם לשמור אותו אצלי או להחזיר לך?

powo

New member
תשובה

והיה והצלחת לקבל תמורת הבול הזה בול שאין לך.אז בעקיפין זה כאילו קבלת את הבול הזה ממני.

זאת התחכמות

אתה עכשיו מתאר מכירה לכל דבר. תבין, רוב האנשים שכועסים על ההתנהגות הזאת יצאו מתוך נקודת הנחה שהם העניקו מתנה על מנת להעשיר את האוסף של חבר\ת הפורום, לא את חשבון הבנק שלו/שלה. כשם שאני לא מוכר בולים שקיבלתי ממכרים בחינם, (יותר מכך, אני גם מיידע אותם מראש שסביר להניח שהם יחולקו לאספנים אחרים בחינם), כך אני מצפה להתנהגות זהה מאדם המקבל ממני פריטי אספנות בחינם. אין לי בעיה שיחליף את הפריט בפריט אחר, אין לי גם בעיה שיחליף בפריט מאוסף אחר. אין לי בעיה שיעביר בחינם לאספן אחר. אבל יש לי בעיה כאשר אדם לוקח דבר מה בחינם,פריט שניתן לצורך אספנות ומוכר אותו על מנת "לאסוף" קצת כסף. אני בכל אופן הפקתי לקח אחד מהסיפור. כל אדם שיקבל ממני פריטים, אני אבהיר לו שאני מצפה שלא יקח אותם ממני על מנת למכור אותם. אם התנאי לא מתאים לו, אז אני אמצא אספן אחר שישמח על הפריטים.

בּני

New member
עוד שאלה

בעקרון אני מסכים עם שמוליק, אבל איפה עובר הגבול? לי למשל, בתחום התקליטים, יצא לקבל הרבה תקליטים ממקומות שונים בשנה האחרונה. מעולם לא חשבתי למכור אותם, גם לא את הכפולים. חלק העברתי לאספנים אחרים ללא תמורה וחלק כהחלפה. אבל! פעם אחת לקחתי תקליטים והעברתי לחנות יד שניה תמורת זיכוי בחנות שאותו ניצלתי מייד לקניית תקליטים נדירים קצת יותר, האם גם אני עברתי על "חוק המתנות"? אני, כמו שמוליק, משתדל לזכור להגיד לאנשים שמביאים לי תקליטים שחלק מהם יעברו הלאה, אבל שוב - מעולם לא עלה על דעתי למכור תקליטים שקבלתי, לא ב-EBAY, ולא לאנשים שהגיעו אלי דרך האינטרנט ורצו תקליט או שניים. מהנסיון שלי, ויעיד על כך למשל wimpi
, הנתינה הזו רק משתלמת בסופו של תהליך.

תמיר1991

New member
בני:

אתה לא עברת על שום כלל: החזרת מה שקיבלת כדי לקנות מחדש. הסוחרת מכרה בשביל כסף לשימושה האישי. יש הבדל עצום. אבל אני בסך הכל ילד בן 13 וחצי, מי אני שאקבע? מה שלא יהיה - רק דעת הרוב תקבע. תמיר.

תמיר-

אל תזלזל בעצמך ובדעותיך כי אתה "בסך הכל" ילד בן 13 וחצי. חלק(בעצם הרוב) מהמבוגרים בעולמנו מזלזלים בדעות של ילדים/אנשים צעירים מהם, אני שונאת את זה.

evilihi

New member
תמיר

את העפרון/הדעות שלך אתה יודע בדיוק לאיפה לדחוף. תקלוט כבר - השחצנות שלך עולה לכולם על העצבים. אתה ממש נודניק! תמיד חייב להיות זה עם המילה/אייקון האחרונים! די כבר! מספיק לכפות על כולם את דעותיך וקבל קצת ביקורת בונה לשם שינוי!! מצטערת על הירידה הקלה מהנושא זה כבר ממש מעצבן אותי!

evilihi

New member
כמו סרגל

ילד תינוקי שחצן ומעצבן. כשתגמור יסודי, נדבר...או שלא..

למעלה