מ``כית!!

superyal

New member
מ``כית!!

סוף סוף התגיסתי ואפילו למרות כל החששות קיבלתי את התפקיד שרציתי ואני הולכת להיות מ``כית בנים. אין לי הרבה שאלות כי יש לי עוד הרבה זמן עד שאני אסים טירונות אבל סתם לידע כללי רציתי לדעת אם אחרי הטירונות כשאני אתחיל את הקורס היחס אלינו יהיה אותו דבר? עדיין אנחנו נהיה הטירונות שאומרים להם מה לעשות ונותנים להם זמנים ומטרטרים אותן והכל או שהיחס משתנה? דרך אגב חג שמח לכולם...

alnet

New member
בתור חניך (לשעבר) בקורס מ``כים :)

יש הבדל בין טירונות לקורס. את יכולה לראות את קו``מ ב` ליד. עדיין יהיה דיסטנס ביניכם לבין המפקדים, אבל למפקדים יהיה תפקיד שונה - להדריך וללמד. את כל הפעילות השותפת והעברת הלו``ז תבצעו אתם. כל שבוע יוגדרו לכל צוות ``מפקדים`` מתנסים שיהיה חניכים מהצוות והיחס אליהם יהיה כאל מפקדים. אבל יש לך עוד הרבה זמן עד אז :) ועוד דבר - קו``מ א` שולטים!!!!!!!!!!!1

superyal

New member
עוד שאלה...

אולי מישהו שעבר את הקורס הזה יודע מתי הרגילה שלי? לפני הקורס אחריו או באמצע?? סתם לידע כללי

אוריתוש

New member
יש לי שאלה בשבילך..

מתי ידעת שאת הולכת להיות מ``כית? לא עשית קד``צ?

superyal

New member
תשובה

למען האמת ידעתי שאני הולכת להיות מכ``ית רק בבקו``ם וגם אז לא בדיוק כי אני עדיין לא יודעת אם אני אעבוד את הקורס למרות שאני מאמינה שכן. עקרונית הייתי במיונים לקורס מ``כיות בנים ובנות אבל כל פעם כשהתקשרתי לברר את התוצאות הם אמרו לי שעוד לא הגיעו או שבכלל אין להם מושג אז הייתי דיי בטוחה שלא עברתי בכלל. בבקו``ם הקצין מיון אמר לי שהוא מבין שהייתי במיונים לקורס מ``כיות בנים ושעברתי בהצלחה. זה היה דיי שוק אבל שוק טוב. למרות זאת הרבה בנות שבקורס איתי עכשיו בכלל לא ידעו מזה ופשוט הודיעו להם בבקו``ם שהן הולכות לזה בלי מיון ובלי כלום. גם כאלה שחתמו ויתור במיונים נמצאות איתי דיי מחוסר ברירה. הם מכריחים אותן להשאר. אבל אם את מעוניינת בזה אז תבקשי כי למרות שעקרונית זה קורס קשה וטירונות דיי ארוכה לטעמי התפקיד עצמו נראה לי מעניין ובכלל לעשות טירונות עם בנים זה אחלה. לא?

יניב10

New member
תגובה

כן בזמן האחרון נראה לי שיש מחסור במ``כים 02. בנים ובנות שלו עשו מיונים מגיעים ביום הגיוס ולהפתעתם הטובה הם הולכים ליהיות מ``כים. הכי שווה ליהיות מ``כ בק``ום לא עושים שם כלום בד``כ.בגיוסים מרוכזים יש עבודה ובשאר השנה ממש אחלה.

alnet

New member
יש לך רגילה אחרי הטירונות

וגם אחרי הקורס תהיה לך עוד אחת.

superyal

New member
דבר ראשון תודה למי שענה

אחרי שבועיים וחצי בערך אני כבר מורעלת על התפקיד ונהנית מאוד יש לנו אחלה מפקדות ואחלה קצינים אבל נוצרה לי כרגע בעיה אחת ואולי מישהו מהמומחים כאן יוכל לפתור לי אותה איפה אני יכולה למצוא דברים על מג``ל יענו על החייל שאני נמצאת בו? זה נורא מרגיז אין אף קישורים או בכלל איזכור של מג``ל באתר של צה``ל ונורא בה לי לדעת את המילים של המנוןם מג``ל. חי חי חי אם מישהו יודע על אתר כזה אני אשמח לשמוע..

alnet

New member
אתר של מג``ל עדיין אין :)

אבל ממש בא לך לדעת את המילים של ההמנון אוכל לכתוב לך אותן כאן :) ואם יש לך שאלות בקשר לחיל אשמח לענות לך ואולי בקשר לבניית אתר, תעלי את הנושא לירון, מפקד המגמה :)

superyal

New member
יאללה מג``ל

אני מאוד רוצה לדעת את המילים של הימנון מג``ל את הפזמון אני כבר יודעת אבל שאר השיר עוד לא למרות שאני מאמינה שעד שאני אוכל לקרוא את התשובה שלך אני כבר אדע אותן כי בטח יתנו לנו אותם בשבועיים הקרובים. בקשר לאתר וללפנות למפקד המגמה... אני חושבת שכרגע במצבי הנוכחי אולי כדאי שאני אוותר על הרעיון למרות שזה ממש לא בסדר שלחיל הכי שווה בצבא אין אתר. אהה ויש לי שאלה אמרו לנו משהו על זה שאנחנו עוברים בסיס ביוני או משהו זה... אולי את יודעת מה הקטע בדיוק? תודה

alnet

New member
המילים של השיר

תלויים אצלינו בחדר מ``כים בבסיס. :) אני יודע שאתם עוברים לג`וליס (כל מגמת הפיקוד), למה אני לא יודע בדיוק אבל יש לי כמה השארות. אני שמח שיש לך רעל לתפקיד, כי אצלינו היו אומרים שאם היה לנו רעל ללא ספק היינו שותים אותו :) וחוץ מזה מג``ל הוא ממש לא החיל הכי חשוב בצבא!!!!!!!!! :) btw מי הסמל שלך?

superyal

New member
סיפור הסמל...

בקשר לשסמל שלנו יש סיפור ארוך היה לנו סמל אחד שאני לא ממש זוכרת איך קראו לו אבל הוא והמ``מ שלנו לא ממש הסתדרו אז הוא הועף בבושת פנים והרבה זמן היינו בלי סמל בכל מקרה השבוע הביאו לנו סמל חדש בשם סטס הוא היה מפקד של המחלקה של הבנים אבל העבירו אותו אלינו.. תגידי מה הסיכויים שיתנו לי מקוצר כי המ``מ שלי אמרה לי שהיא תבדוק את ההקצאות שלנו אחרי שהיא הבינה שאני בקושי מגיעה להדק כשאני מנסה לירות... דרך אגב נראה לי שלא הבנתי מה את עושה בבסיס שלי? את מ``כית 02 או מ``כית בקו``מ?

alnet

New member
קודם כל אני לא מ``כית אלא מ``כ

שנית יש סיכוי שיתנו לך מקוצר, כי סה``כ יש מספר מקוצרים בבסיס (לא מיועדים לטיורניות) - הכל עניין של הקצאות. המ``כיות של קו``מ א לא קיבלו מקוצרים כי לא היו לכולן. אני מ``כ בפלוגת דורס

superyal

New member
יש מקוצר (כנראה)

בקשר למקוצר כמעט קיבלתי אותו אתמול המ``מ שלי הצליחה כנראה להשיג לי אחד אבל אתמול לפני ההשבעה לא היה כבר זמן לתת לי אותו אז אני אקבל אותו אחרי השבועיים שטח שלנו. שוב רק אולי כי עדיין יש בעית הקצאות... בלי קשר לעניין זה אם אתה מקו``מ א זה אומר שעכשיו אתה מעביר את המחזור הראשון שלך לא? אז איך זה? מסובך או לא נורא? זה סתם מסקרן אותי ...

alnet

New member
109 אין כמו המקום הזה...

תתקוננו לאכול הרבה קוצים :) אני העברתי שני מחזורים (בערך) אני יכול להגיד לך ששום דבר בקורס לא מכין אותך למה שאת מקבלת בשטח. הקורס מתמקד בדברים שוליים ומתעסק באידיאליים, כשבשטח הדברים מאוד שונים. גם החלק של הטירונות ה-02 שעברתם לא דומה בכלל לטירונות הרגילה. זה נחמד לפקד, אבל מפקד זה לא אלוהים ורוב החשיבה הקצינים עושים בשבילך, כך שלרוב אתה סתם ממלא הוראות. יש מעט מקרים שבהם צריך להפעיל שיקול דעת. אבל לפעמים אתה כן עוזר לחיילים, ויש להם פול בעיות ת``ש וכאלה, אבל לא מחפשים את התודה בסוף הטירונות, כי לא בשביל זה אנחנו שם

superyal

New member
הקוצים טעימים

זה באמת אחלה מקום ואפילו השמירות לא כאלה זוועה. תגיד מה שאתה בעצם ומר זה שהקורס לא באמת מכין אותך לתפקיד? כי אני אגיד לך את האמת ברגע זה קצת קשה לי לראות את עצמי מול טירונים משמשת כמ``כית שלהם אני פשוט האמנתי שהקורס הולך ללמד אותי איך עושים את זה אחרת...

alnet

New member
אכן

אני הרגשתי שאני לא מסוגל לעמוד מול טירונים יום לפני שקיבלתי את המחזור הראשון שלי. הדברים שלומדים בקורס הם יחסית שוליים - איך להעביר שיעור, כל מני תכנים כמו עזרה ראשונה, שבוע ספורט. אבל את התמונה היותר ברורה על התפקיד שלך תקבלי רק שתגיעי לבסיסים לימי שיגרה (להתנסת בהיות מ``כית). בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה במעבר לבסיס החדש, ביום רבעי אינו את המשרדים של המגמה עוזבים את זיקים :)

למעלה