מ י נ ה

ש ח ר ש

New member
מ י נ ה

בשיחה עם ידיד יוצא איסטמבול הוא אמר לי שהוא לא יודע מה זה מינה לתומי חשבתי שכל הטורקים אוכלים בפסח מינה מי מהחברים פה יודע מה זה מינה ומאיזה צד זה בא לי יש שורשים מאיזמיר וסלוניקי ומינה אצלנו בפסח זה כמו הבורקס של שבת זאת אומרת שאין פסח בלי מינה

tsiporganeden

New member
שחרש קרידה מינה זו בעצם פשטידה

שעשויה ממצה, אימי למשל עשתה שכבות כלומר שכבה מצה רטובה, שכבה מהגומו (המילית) וכן הלאה. אני מעדיפה ערבוב של שברי מצה עם הגומו ולאפות, זו המינה ונדמה לי שיש במתכונים כמה סוגים של מינות. ונכון אין פסח בלי מינה, אני אפילו אופה מינה עם מילית בשר שיהווה מעין לחם לארוחה בשרית

ש ח ר ש

New member
פשריקה גם אמא שלי עשתה שכבות אבל גם

מעורב היה מינה דה קרני למאכלי בשר ומינה דה ספינקה אי קזו לבוקר עם ביצה חומה . מקווה שעבר לך ואת מרגישה טוב יותר שיהיה לך חג כשר ושמח עם הרבה מינה ובמוואלוס

סבתי עליה השלום הייתה אומרת מינקאס

דה קארנה.(בילדותינו קראנו לזה בורקס). פאשריקה ומה עם הבורמאלוס ומעליהם את הסילן? וחמינדוס אך מחכה לפסח חחחחחחחחחחחחח. לא משמין פסח רק מרחיב מחייכת.

D o r o t h y

New member
אצלנו יש שני סוגים של מאינה

האחד הוא כזה שבתבנית מונחת שכבת מצות, עליה שכבת גומו (כל מיני סוגים, גומו של תפוחי אדמה , או פזי, או בשר בד"כ) ואז שוב שכבת מצות. הסוג השני והיותר נפוץ, הוא מצה רטובה, ממולאת בגומו, ומקופלת, כלומר מין יחידה אישית כזו.. אם זה משנה, הסבתא שלי באה מבורסה

D o r o t h y

New member
וכמובן שיש את הבורמואלוס

שהם שברי מצה מטוגנים עם או בלי בשר .. אבל אותם אנחנו פחות אוהבים ובעצם רק אבא שלי אוהב אותם, וגם כל התוספות למשפחה (כלומר הגיסים)

t8a

New member
אנדה מוזוס לוס ציקוס קומן לוס

בימאוולוס קון אסוכר. אמי מפלזה לעוגה דה שכבות מצה קון שוקולה.

רותי ב.

New member
נדמה לי שככה

הבולגרים והיוונים קראו לפריטאדה , פשטידה. וכמו שציפורגנעדן כתבה, יש הרבה סוגים של מינה. א ב ל . . . לא חשוב איך קוראים לזה, אצל הספרדים זה טעים

rachelcohen9

New member
מנורס

שחרש שלום. אני יודעת מזה מנורס למדתי מחמותי ז'ל . מרתיחים מים בסיר שטוח טובלים מצה במים הרותחים למספר שניות. מרימים בזהירות את המצה שהתרככה מעט מהמים עם כף מחוררת ומניחים בצלחת. מזלפים מעל מעט שמן ומפזרים גבינה טובה קשה מגוררת (קזו ריידו).וכך ממשיכים עם כמה מצות שרוצים .אוכלים מיד כשזה עדיין חם.ומניסיון קשה להפסיק.מאד טעים. רוחה.

למעלה