מ"ט

lightflake

New member
למה זה רע להנגיש את המדיטציה לקהל הרחב?

"יש אנשים שזה מספיק להם" זאת בדיוק הבעיה, שמוכרים "מדיטציה" כמשהו "להורדת לחץ הדם" ובכלל כמשהו שהאדם יכול להשתמש בו ולהיעזר בו כדי להקל על חייו ובעצם שהסמסארה תהיה יותר נוחה, אבל הסמסארה לא אמורה להיות נוחה, אדם שמתפתח אמור לסבול מהאשליה יותר ויותר כך שהסבל משמש לו כאינדיקטור לסבל ומצפן לאמת ועל מנת לאגור את כל המוטיבציה הדרושה (שזה בדיוק כל המוטיבציה הקיימת בו) לרצות לצאת ממנה ולא להמשיך לישון בנעימים ומדי פעם לבלוע כדור של מדיטציה כדי להרגע...

איזו הבנה מסולפת

של החיים.
של המציאות.

מהות החיים היא Bliss - אושר-עילאי.
שום אב לא ירצה שהילדים שלו יסבלו.
לא יכול להיות שכוונת הבורא הייתה ליצור חיי סבל.

אדם מואר לא יכול להיות חולה.
אז אם כדי, להתקדם בצעד מהיר להארה, יש צורך לשחרר אותו מלחץ-דם גבוה, זה מה שתהליך רוחני אמתי יעשה.

סמסארה, זה משהו שאנחנו גורמים לעצמנו.
אדם מואר כל זרעי הסמסארה שלו כבר קלויים.
לא יכולים לנבוט בתגובה חדשה לפעולה שאז מתי שהוא.

קלויים

neophile

New member
גם עם רעיון הסמסרה אפשר להזדהות

אני מבין את נקודת המבט שלך גם אני חושב ככה לפעמים כשאני בהזדהות עם הרעיונות האלה ..

כל שיטה שיכולה לעזור לאנשים להפחית את הסבל בחיים שלהם היא מבורכת מה גם שכנראה לא כל אחד מוכן לעבור "חניכה למסתורין" .

מי שמחפש מוצא ...אבל בינתיים אם הסבל בעולם יפחת גם דרך שיטות שלטעמך לא לוקחות אותך את "כל הדרך" אז זה טוב .. כי ככל שאנשים עסוקים בסבל המדומה הם פחות פנויים לקבל השפעות גבוהות יותר .

אבל גם אז קודם כל אנשים מחפשים את התרבות היפה יותר, הגבוה יותר .
כל שיטה שהתוצאה שלה היא עידון היא מבורכת .

lightflake

New member
אולי בדיוק הפוך ?

אז באילו רעיונות אתה מאמין ?
שרוב האנשים לא מוכנים לגלות את האמת על עצמם, שלרוב האנשים תהליך ההתעוררות אמור לקחת עוד גלגולי חיים רבים ולכן אתה לא רואה צורך לדבר רק בצורה ישירה? אתה מאמין שמדובר על דבר מורכב ומסובך וארוך ובקיצור שהרוב הגדול לא מתאים לזה לכן אתה מציע לתת "אופיום להמונים" כי ממילא הם לא אמורים "להגיע להארה" בקרוב... זה מה שאתה אומר פשוט במילים אחרות נכון ?

אז אני חושב אם מישהו באמת לא בעניין של התעוררות שבכלל לא יתקרב לתחום הרוחני, אי אפשר להפוך את הרוחניות לאופיוםלהמונים, ויש מספיק סמים אחרים להמונים שהם יכולים להמשיך לישון את שנתם עמם, למה להוסיף לזה גם מדיטציה ובכך לזהם אותה (עם מטרות כמו "הורדת לחץ דם" ושטויות אחרות מבית היוצר של כנופיית דניאל גליקר בע"מ )?

אני לא רואה שום הבדל ביני לבין כל אדם אחר מלבד בסיפורים שאנחנו מאמינים להם, אז אתה מציע להמשיך להאמין לסיפורים כולל מדיטציה ואני פשוט אומר, יש מספיק סיפורים נהדרים בעולם הסמסארה (קריירה, כסף, הערכה, כבוד, זוגיות, משפחה, ילדים, צניחה חופשית וכו'...) דווקא מדיטציה זה מה שחסר למי שרוצה להמשיך לישון ? אתה לא רואה את החרפה שבזה ? האם לא זו הכוונה הפנימית של רעיון "הכנסת אלילים למשכן בית המקדש" ? ואז מה שזה גורם זה שהרבה אנשים חושבים שהם יודעים מהי מדיטציה כי הם עברו איזה קורס והתנסו קצת וזה נכנס לאיזו קטגוריה בראש והחלום ממשיך הלאה, בעצם כל העניין פוספס וגרוע מכך, המדיטציה אפילו משמשת לצביעת סורגי הכלא בצבע יותר נעים ונוח...

מה סיפור בסבל ? אם אתה ברגע זה מזהה סבל אז אתה יכול ברגע זה ללמוד ממנו ולבחון אותו "מי הסובל", אם במקום זה אתה סובל אז אתה מרגיע את עצמך בעזרת "מדיטציה" ואז אתה יכול להמשיך הלאה בחייך אז זה פשוט מגוחך אתה לא חושב ?

neophile

New member
אתה לא קיים בגלל שבחרת להיות קיים

רוב הדברים בחיים שלנו הם לא בשליטתנו זה דבר שכל אחד צריך להתבונן ולראות ..הדברים קורים.

בתרגול רוחני אנחנו מנסים לשנות את זה , להשיג מידה מסויימת של חופש.
אתה מדבר על החופש האולטימטיבי אבל מסע של אלף מייל מתחיל בצעד אחד .
יש כל מני רמות של חופש ואתה לא יכול לקפוץ לרמה האולטימטיבית רק בגלל שזאת הרמה היחידה שנחשבת בעיניך ...זה עניין הדרגתי וכל הזמן הזה החיים נמשכים , צריך להתפרנס ולאכול וכו'

אם תשים רגע את אותו חופש אולטימטיבי ולא פראקטי בצד (ואל תגיד שזה לא פראקטי רק בגלל שאני חושב ככה או מספר לעצמי סיפור..) - אילו צעדים אתה נוקט כדי להיות חופשי יותר ?

lightflake

New member
"רוב הדברים בחיים שלנו הם

לא בשליטתנו זה דבר שכל אחד צריך להתבונן ולראות ..הדברים קורים.
בתרגול רוחני אנחנו מנסים לשנות את זה , להשיג מידה מסויימת של חופש."

כלומר שמבחינתך חופש = שליטה

אבל אולי חופש זה לוותר על הרצון לשליטה ? ולתת לדברים להמשיך להתרחש איך שהם מתרחשים מעצמם ?

חרפה...

מי שרוצה להתעורר, חייב להתעורר.
אי אפשר להיתלות בשום דבר, כולל מדיטציה.

מדיטציה שמחוברת למקור, מובילה אל החופש.
בדרך היא עשויה לספק מתנות מגוונות.

גם לאדם ישן מותר ליהנות.
נכון שהתעוררות היא ההנאה האולטימטיבית, אולם אם איננו יכולים להבטיחה לו, אין לנו זכות להציק לו עוד יותר בשנתו.

אדם מוצא את שהוא מבקש.
מי שמבקש הקלה קלה, מוצא הקלה קלה.

תמיד יהיו כאלה שניתקו מהשביל בדרכם... ומעבירים הלאה חלקיקי אמת.
חלקיקים אלה בכוחם להרגיע ולצ'פר. זוהי לא חרפה להשתמש בהם כשאין דבר אחר בנמצא.

להיפך. לעתים זוהי חרפה לא להשתמש בהם.
החלקיקים מצטברים... ובכוחם למשוך אליהם חלקיקים נוספים... ולחשוף מחדש את השביל.

החלקיק מצביע על מקורו, גם כאשר האדם שמסר אותו איננו יודע על כך דבר.
האדם חייב לפעול לפי הבנתו. מה עוד יש לו? כשהבנתו משתפרת, פעולתו משתפרת.

האדם אשר רוצה להמשיך לישון, ימשיך לישון גם אם יטיחו בו את האמת האולטימטיבית במופע מולטי-מדיה אלוהי.
כשאמא שלי נסתה להעירני בכדי שאקום לבית-הספר, ככל שהיא נסתה חזק יותר (אפילו שפכה עלי מים) כך נעשיתי עקשן יותר.

לסבל יש תפקיד חשוב, אחרת הוא לא היה.
יחד עם זאת, הכוונה היא לסבל שממנו לא הצלחנו להימנע. אין הכוונה ליצור סבל בכוונה או לתת לנוכחי להמשיך להיות.

הטבע הטיל על האדם להפחית את סבלו ואת סבלם של אחרים ככל הניתן.
בסבל הנותר אפשר להשתמש לשם התעוררות.

יש הבדל מהותי בין "לגזול מאדם את סיוטו המעורר" לבין "להעניק לאדם, בחלום, אבן קסמים לשימושו..."
אבן קסמים יכולה לעזור להפוך את החלום לנעים יותר... ובהמשך היא יכולה גם לסייע לאדם להתעורר מחלומו.

אף קוסם לא ישגה בין השניים.
ולכן קוסמים הם לעתים כה מעצבנים.

לא, זו לא חרפה להקל על עצמנו. לעתים זו טעות, אך אין זוהי חרפה.
כשהאדם עושה את מיטב יכולתו, במבוסס על מיטב הבנתו (שלו! לא של אחרים!), מתאפשר לו לעבור לקומה הבאה.

אם זה לדעתי, אז הרבה דעות דחפתי שמה.

ואני יכול לדחוף אותן אני יודע לאיפה.

lightflake

New member
דעות שחלפו בך ולרגע

לרגע הזדהית עמן והאמנת בנכונותן והחלטת שחשוב להעביר אותן לפה...
אז תודה

neophile

New member

הרבה חומר הבאת פה

"
יש הבדל מהותי בין "לגזול מאדם את סיוטו המעורר" לבין "להעניק לאדם, בחלום, אבן קסמים לשימושו..."
אבן קסמים יכולה לעזור להפוך את החלום לנעים יותר... ובהמשך היא יכולה גם לסייע לאדם להתעורר מחלומו.
"

חזק ביותר

כן, זה מאד מעניין.

זה אומר, בין היתר, שאתה מזהה את החומרים שכבר יש ברשותך... אז איך לעזאזל מזהים את אלה שעדיין אין ברשותך?

lightflake

New member
התרבות "היפה, הגבוהה, המעודנת"

בדוק אילו הישגים תרבותיים היו בגרמניה, מבחינת ספרות, פילוסופיה, שירה ומוזיקה, אותה גרמניה שפיתחה והעלתה מתוכה את המפלגה הנאצית...

neophile

New member
מלחמה תמיד הורסת את המעודנים דבר ראשון

למען האמת יש סיפור מפורסם על למה הקימו את גן הילדים הראשון - זה קרה באוסטריה לאחר הפלישה של נפוליאון . האנשים באוסטריה היו אינדווידואלים מדי ומשכילים ולא רצו להשתתף במלחמה ... אז בעקבות כך המלך של אוסטריה החליט להקים את גני הילדים כדי לשתוף את המוח מגיל צעיר לגבי החשיבות של הגנה על המולדת ובכלליות לעשות מה שאומרים להם .

למעלה