מ"ט

מומחה המ''ט היחיד שיש כאן

יכחיש נמרצות שזו השיטה. ואכן, למה שיעשה אחרת? לו יאמר לך שמה שכתוב באתר ההוא זוהי מ''ט, הרי שישמוט את הבסיס לכל תשלום שהוא והאגודה למ''ט מבקשים עבור המדיטציה שהם מלמדים, כשבמקום אחר אותה השיטה מוצעת בחינם.

לגבי השאר כאן, איננו מומחים למ''ט כך שלא בטוח שמישהו בוודאות יוכל לומר לך עם מה שכתוב באתר זוהי מ''ט, אלא אם כן למד אותה פעם בעצמו באגודה למ''ט (וכמובן ששילם על כך סכום הגון
)

לא רק אני

כל מי שרק למד את המדיטציה הטרנסנדנטלית יאמר שמה שכתוב שם זו שטות.
קצת מזכיר את המדיטציה... אבל הקצת הזה לא מספיק כדי שזה יהיה זה.

כל מי שרוצה לחסוך, תרגלו את מה שכתוב שם.
תראו (רצוי אובייקטיבית) לאן תגיעו עם זה.

באופן אישי

הייתי מציע לך ללמוד שיטות אחרות של מדיטציה. לא פחות טובות- ובוודאי יותר זולות.

neophile

New member
אני לא חסיד של המ"ט

אבל באופן כללי אני לא מוצא שום דבר רע בזה שאדם מצטרף לארגון.

ללמוד מדיטציה בקורס חד פעמי כלשהוא זה דבר אחד , לתרגל בקבוצה באופן קבוע ולקבל הדרכה זה עניין אחר ומה לעשות שבעולם המערבי הכל עולה כסף ... זמן , מקום והמוסד שמהרישי הקים משקיע את הכספים שלו בכל מני מטרות ראוייות לדעתי .

איזה עוד מוסד שכזה אתה מכיר שמחזיק כלכך הרבה זמן ושנמצא בכלכך הרבה מדינות ?

אני אומר את כל הדברים האלה לא כי המ"ט יקרה ללבי אלה כי הדברים שלך מקפלים בתוכם ביקורת כלפי כל הדברים שציינתי .

האם זה שגוי מוסרית ליצור ולקדם מוסד שכזה עם כל הכרוך בזה?

אתה בעצמך הרי חלק ממוסד...

neophile

New member
מה לגבי הזמן והמאמצים שאתה השקעת

על מנת לקדם את הארגון שאתה נמצא בו ? האם המחיר ששילמת לא שווה ערך ואפילו עובר בהרבה את מה שמצפים מתלמידי מ"ט לשלם ?

אני לא בטוח שאני מבין על מה אתה מדבר.

את כל מה שאני עושה למען הקבוצה שלי (וזה מעט מדי) אני עושה בהתנדבות, והתשלומים, כשישנם, הם עבור מקומות הלינה שאנחנו שוהים בהם, האוכל שאנחנו אוכלים וההוצאות של הבאת המורה לארץ. המורים עצמם מקבלים תרומות כנדבת לבם של התלמידים. אין שום מחיר נקוב קבוע לשום דבר אלא ספציפית לכל אירוע.

ושוב: הבעיתיות עם המ''ט היא לאו דווקא הכסף, אלא ההתנהלות האגרסיבית והלא שקופה. אתה משלם עבור משהו כדי לדעת מהו, וזה עוד לפני שעשית בו שימוש. זה לא אותו הדבר אצלנו, כשהכל מראש ידוע ואתה יכול לבחור האם באמת זהו הדבר שאתה רוצה לשלם עליו. סלח לי, אבל כנראה שהראייה שלך היא לא משהו.

neophile

New member
אני חושב שהתשלום בדרך שלך הוא גבוה הרבה יותר

הדרישה היא הרבה יותר גבוה , הציפייה היא הרבה יותר גבוה .
ויש כלל שמה שאתה לא משלם אין לו ערך בשבילך.
תשלום יכול לבוא בהרבה צורות , כסף זאת אחת מהם .

באופן מסורתי במזרח אנשים משרתים את הגורו שלהם , במערב זה שונה , אנשים עובדים ומקבלים משכורות ... ובכסף הזה משתמשים תמורת דבר מה וכו' ..

כמו כן אין שום דבר רע בלהאמין שהדרך שלך היא הכי טובה , יש כל מני דרכים רוחניות שמתאימות לאנשים ברמות בשלות שונות .
אני למשל משוכנע שהדרך שאני הולך בה היא הכי טובה בשבילי .

אם אתה שואל אותי עדיף באופן יחסי לעשות קורס של מ"ט מאשר אינספור קורסים ניו אייג'ים שעולים לא פחות ...

חבל שאנחנו כל הזמן נכנסים לקונפליקטים האלה במקום לראות את מה שמשותף בין כולנו .

לא דיברתי על מה גבוה יותר ממה

וגם לא נגד תשלום. אבל אם לא הבנת עד עכשיו אז אני פורש. אם בא לך נסה לקרוא את מה שכתבתי. אולי תבין.

neophile

New member
על איזה שיטות היית ממליץ במקום ?

שהן לא פחות אפקטיביות ויותר זולות ?

עזוב אותך אקסקלוסיביות.

הרי כל אחד בטוח בכנות ששיטתו היא הטובה ביותר. מה שחשוב זוהי השקיפות. במ''ט אין שקיפות. אתה קונה חתול בשק שעליו שילמת "לכל החיים". מילא ידעת מראש על מה אתה משלם, אבל אצל המ''ט אתה משלם ורק אח''כ מגלה על מה

בוא נתרכז באפקטיביות

כי שוב, אני לא מדבר על הכסף.

השיטות שהייתי ממליץ ללמוד ושאני בטוח שהן אפקטיביות לא פחות (ולדעתי כמובן אף הרבה יותר, הרבה הרבה יותר
) הן האנאפאנהסטי, המודעות לנשימה, הסטיפהאטנה, 4 היסודות של המודעות, (על-פי הבודהיזם המוקדם). ההארה-הדוממת ומדיטצית "ראש-המחשבה" שתיהן נלמדות בזן-בודהיזם, והמהאמודרא והדזוגצ'ן - מלכות המדיטציה של הבודהיזם הטיבטי. לסיום- על פי הטאואיסטים הייתי ממליץ על המעגל השמיימי הקטן והגדול.

לא משנה כמה האגודה למ''ט יצווחו שהשיטה שלהם היא הכי טובה - זה פשוט לא נכון.

ובך אני מתחיל לחשוד שהפכת לגרופי-פריק של המ''ט

neophile

New member
אז תרגיש חופשי לשווק את השיטות האלה .

במקום להגיב לשרשורי מ"ט ..זאת הנקודה שלי .

מה שמציק לי אלו הוויכוחים הקבועים האלה שלדעתי רק פוגעים .
אם מישהו נכנס לפורום ורואה וויכוח שכולו סובב סביב המ"ט אז מה הוא יחשוב ?

שאתה מרשה לי

לשווק את השיטות האלה. אבל אני רוצה להרגיש חופשי גם להגיב לשרשורי מ''ט. את זה אתה לא מרשה לי?

(וכל אחד יחשוב *מה שהוא רוצה*
)

lightflake

New member
באופן מסורתי במזרח אנשים משרתים את הגורו שלהם

במערב זה שונה , אנשים עובדים ומקבלים משכורות ... ובכסף הזה משתמשים תמורת דבר מה וכו' .."

זה נכון מאוד אבל אתה משווה "אגודה" של אנשים שמלמדים דבר שהם למדו מאחרים לגורו שהתעורר ואדם שמוכן לשרתו כדי ללמוד ממנו? גם הגורו עצמו מקריב את כל חייו למען תלמידיו... זה לא בדיוק אותו סיפור, אני בכלל חושב שלא ניתן להפוך את "לימוד האמת" למשהו ממוסד, אחרי מות המורה תמיד ישנה ירידה ברמה ואז מתחילים הריבים והאגו משתלט... זה הופך למכונת שליטה / כסף וזה מאבד את המשמעות

אבל איפה ישנם בכלל מורים אמיתיים ?
זה נדיר מאוד

ואיפה ישנם בכלל תלמידים אמיתיים ?
זה נדיר כמעט באותה מידה

neophile

New member
נכון זה לא אותו הדבר

בכל זאת אני לא חושב שיש משהו רע בכך שמנגישים את המדיטציה לקהל הרחב .
יש אנשים שזה מספיק להם ויש כאלה שמוכנים ליותר וגם יחפשו משהו אחר.

הגורו הוא מרכיב אחד של בית הספר אבל היית מצפה שלגורו אמיתי גם יהיו תלמידים מוצלחים שילמדו בעצמם .
אני באופן אישי אף פעם לא חיפשתי גורו מואר שיביא אותי להארה אלה בית ספר שילמד אותי איך לדעת את עצמי ולמזלי מצאתי בית ספר שכזה.

למעלה