מ-ה-פ-כ-ה!

אריאל1

New member
שאלתי נראה לי שכחת פרטים

כמו הכיתוב בצד הימיני של כל שטר דולר (WITH GOD WE TRUST) את המשפט הפותח את החוקה האמריקאית (בעזרת האלוקים). כמו כן שכחת שהתרבות הערבית השפיעה רבות על החברה הישראלית. מילים כמו לאללה ווואלה ותאפדל עשו את דרכם לעיברית וחג הרמאדן ידוע בארץ בצורה טובה למדי. לדעתי הבעיה הגדולה היא לא הכפיה הדתית (שיש איתה בעיה מסוימת) אלא הפחד מפני הדת. תגידו ידעתם שעכיו בארה"ב הלבוש האופנתי הוא לבוש צנוע שאף חילוניה לא תלבש בארץ כדי שלא תיראה "דוסית"? באמת ההבדל בין ארה"ב לארץ זה שהם אמנם הפרידו את הדת מהמדינה אבל הישאירו אותה כחלק חשוב מהמדינה.

ארה"ב היא לא מדינת לאום.

ארה"ב היא מדינה של מהגרים. בין השאר יש יהודים. אבל היא לא מדינה מוגדרת. זה לא מדינה של רק יהודים, של רק בריטים, של רק צרפתיים וכו´. זו מדינה של קיבוץ גלויות. זו פשוט דוגמא מטומטמת, וכאן באה ההתנצלות. ההמנון שלה קשור לאיך הם קיבלו עצמאות. ההמנון שלנו מעורר זעם. איך אפשר לצפות מערבים אזרחי ישראל להצטרף לצבא, להיות חלק מאיתנו, כשההמנון שלנו, ושלהם כאזרחי ישראל, לא מדבר עליהם? אלא מדבר על משהו, כביכול ציוני. והאבסורד היותר גדול של ההמנון שלנו, לדעתי, שגם לחלק ניכר מהאוכלוסיה היהודית בארץ ההמנון לא נוגע כבר. ציונות זה פאסה? (גם פאסה זה פאסה.. ;) )

קלימרו

New member
ציונות זה פאסה...

בגלל אנשים שמבטאים את עצמם כמוך. שימי לב, שלאורך כל ההודעה שלך את ממהרת לסנגר על הערבים תראי באיזה זלזול את מדברת על האמנון הלאומי שלך. אנשים כמוך מקומם בכפרים ערביים הראויים לבוגדים ולא בין ציונים אמיתיים.

metal_slug

New member
מה דוגמה מטומטמת?

העובדה שמדינת קיבוץ גלויות כמו ארה"ב לא מתייחסת בסמלים הרשמיים שלה לשום דת אחרת מהדת הנוצרית? אם לא קלטת את הנקודה שלי, תגידי, ואני אסביר לך: ארה"ב היא מדינת כל אזרחיה, בדיוק המודל שאני מניח שאליו הדיון הזה מתייחס. אבל, היא לא מתייחסת באף סמל רשמי שלה, באף חג רשמי שלה, לאף דת, מיעוט, whatever, שהוא לא הנוצרים. מאותה סיבה, אנחנו, שאנחנו מדינה יהודית בכלל, לא חייבים להתייחס לאף מיעוט אחר בסמלים הרשמיים שלנו, סוף פסוק. וזו ההודעה האחרונה שאני כותב בדיון הזה

.המוסד

New member
כנראה כשהם יעברו את "המסה הקריטית"

נצטרך להעביר אותם מכאן, פשוט אין פתרון אחר

גיא*

New member
עם כל הכבוד

מי אתה שתחליט להעביר "אותם" מכאן [מזכיר במעט כלבים, ברגע שהמספר שהם יגיעו אליו יהיה גדול מדי, ולא יהיה לנו נוח איתו, פשוט נתחיל למסור אותם לכל המרבה במחיר...]

.המוסד

New member
בשביל להגן על הבית היהודי

נצטרך או להיות מדינת אפרטהייד או להעביר אותם בטוענה כזו או אחרת

אריאל1

New member
מהו סמל ללא תוכן?

המל אמור לסמל משהו הוא לא ביטוי הוא תוצאה שלו

אריאל1

New member
מהפכה אזרחית.....................

אני לא אוהב את השם הזה אבל בסדר. אם המשמעות של מהפכה אזרחית זה הפרדת הדת מהמדינה אז במידה מסוימת אני מסכים. עד כמה אני לא יודע עדיין צריך לדון בעניין.

אריאל1

New member
שכחתי משהו

האתר חופש שהפנית אליו........... קשה לי להגדיר אותו. אני יכול לומר שהוא נובע כמעט אך ורק משנאה לדת. וצערי הכותבים אינם מבינים דבר בדת. אמנם לא הייתי שם הרבה מאוד זמן וקראתי רק מאמר אחד שלהם (בנושא אבולוציה) אבל הרמה שם נמוכה והרבה פרטים לא נכונים. אני מצטער על ההתקפה הזאת אבל אם אתה רוצה מקור לפתוח דיון שאלתי אני מבקש שתשתמש במקום מכובד יותר.

קלימרו

New member
בלי הרבה גינונים ופרשנות!!!

ביום שבו תופרד הדת מהמדינה, אני קורא לכל בית ישראל לקרוע את בגדיהם לאות אבל. זו תהה בכייה לדורות, אם מדינת ישראל תאבד את צויונה היהודי.

metal_slug

New member
מי דיבר על איבוד הצביון היהודי?

דיברו על ביטול כפייה דתית

little cooki

New member
אני דיי בעד אבל

רק אם הדתיים ינסו לכפות את הדת על החילוניים. כל אחד במדינה הזאת ובכל מדינה דמוקרטית שהיא צריך לדעת לכבד אחד את השני ואחד את האמונות של השני.

למעלה