מתש"ח לתשס"ח

טשאפק

New member
מתש"ח לתשס"ח

מאמר מעניין של דן בן-דוד. על אף נתוני צמיחה נאים בשנים האחרונות, ע"פ בן-דוד ישראל חוזרת בסך הכל למסלול הצמיחה האיטית שהיא מצויה בו מאז מלחמת יום-כיפור. כדי לשרוד גם בעוד 60 שנה חובה עליה לחזור לתנופת ההישגים של העשורים הראשונים לקיום המדינה.

האמת המרה היא שישראל כמדינה גוססת

וכחברה בכלל כבר לא קיימת. מה שנותר במדינה שלנו לצערי, זה רק שאריות וגם את המעט הזה מבקשים להרוס.

SupermanZW

Well-known member
המצב אמנם גרוע אך נכון לעכשיו ישראל אינה

מדינה גוססת. ישראל היא מקום 23 בעולם במדד הפיתוח העולמי מתוך 212 מדינות, זה אומר שיש 189 מדינות שהמצב בהן גרוע מבישראל, זה אומר שהמצב ברוב העולם הוא מאוד גרוע אך בכל זאת רצוי שתיקח דברים בפרופורציות הנכונות.

אדם חולה שאינו מטפל בעצמו אין לו סיכוי להחלים

כנ"ל לגבי מדינה חולה שאינה מטפלת בעצמה ואינה הופכת למדינה מתוקנת, ומוכנה להקריב את אזרחיה על מזבח הקפיטליזם החזירי והדורסני, אין לה סיכוי להחלים. ומי שאין לו סיכוי להחלים, נמצא במצב של גסיסה. אי לכך ובהתאם לזאת, מדינת ישראל לצערי, נמצאת כבר כמעט במשך עשור שלם במצב של גסיסה מתמדת.

SupermanZW

Well-known member
יש מדינות שלשיטתך נמצאות בגסיסה מאז ומעולם

ובכל זאת ממשיכות להתקיים, איך אתה מסביר את זה? להלן מספר דוגמאות שאני בטוח שאתה רואה בהן מדינות במצב גסיסה מתמדת: זימבבואה, אתיופיה, סיירה ליאון, ופפואה ניו-גיני. איך לשיטתך הן שורדות כך כבר מאות שנים?

המדינות שציינת כאן אלו מדינות עולם שלישי

לא הייתי קורא להן "מדינות מתוקנות" אפילו לא דמוקרטיות. אז אם זה המודל שלך לאיך ישראל צריכה להיראות, יש לך מודל ממש מעוות.

SupermanZW

Well-known member
זה ממש לא המודל שלי

המודל שלך הוא דנמרק, המודל שלי הוא טייואן (רק כל עוד היא עצמאית, כי אם היא תפסיק להיות עצמאית וסין תשלוט בה היא לא תהיה המודל שלי יותר). אתה חושש שישראל תחדל להתקיים בקרוב בגלל מצבה הגרוע כי אינך לוקח דברים בפרופורציות הנכונות, רציתי להראות לך שמדינות במצב גרוע פי כמה מישראל שורדות. אני לא מכחיש שהמצב בישראל גרוע אך אתה מגזים לגמרי.

מעיין140

New member
ישראל היום היא מחוז נידח של ארה"ב

פשוט כך מכל הבחינות. ומה שהכי מחריד אותי הוא ההתפוררות החברתית.דוגמא קטנה למשהו רע שהיה רק בסרטים האמרקאים והיום זוהי מציאות בישראל- בהרבה סרטים אמריקאים שרואים פצוע/חולה מובל לבית החולים קודם בודקים איזה כיסוי רפואי יש לו .בסיסי,מתקדם,כסף ,זהב,פלטינה,פלטינה ++ וכו' ורק אחר כך מתפנים לטפל בו בהתאם לרמת הכיסוי הביטוחי שלו,זה מחריד מקומם וקיים היום בישראל!

מסכים איתך בהחלט

כבר הרבה זמן שישראל משמשת ככוכב ה51 של ארה"ב. נשאר רק להכריז עליה בפועל ככוכב ה51.

יתכן, אבל אין בסיס למסקנה שלו

זה ש"הדבקנו" את הקו הישן בהחלט לא אומר שנחזור לצמוח בקצב הישן. לפחות על פי המאמר הזה אין שום בסיס להנחה ששיעורי הצמיחה יחזרו לרמה איטית. תחזיות הצמיחה הנוכחיות של ישראל כוללות המשך צמיחה מואצת. בזמנו למדתי אצלו. מרצה מעניין והראה לא מעט דברים חשובים. עם זאת, דעותיו הפוליטיות דיי מטות את שיקול דעתו האקדמאי, לדעתי. מה שכן, לגבי החרדים והערבים, הוא צודק ב- 100%. ממשלת אולמרט הארורה הזאת אמנם לא ביטלה את הקיצוץ בקצבאות הילדים, אך מאידך עצרה את המשך הקיצוץ. רק על הדבר הזה צריך היה לזרוק את כל מי שנתן לזה יד לכלא.

דווקא עצירת קיצוץ הקצבאות זה הדבר הטוב היחיד

שעשתה עד כה ממשלת אולמרט "הארורה" כלשונך. שבע שנים של קיצוצים חוזרים ונשנים בבשר החי אינם מספיקים לך ולאנשים דוגמתך, נכון? אתה חושב שסתם אנחנו רואים עכשיו את כל השביתות הארוכות שמנהלים המורים והמרצים באוניברסיטאות, כשהם מגובים בתמיכה מאסיבית של התלמידים והוריהם? אם כך תחשוב רגע, אם מורה או מרצה שמקבלים משכורת הגבוהה ממינימום, לא מסוגלים לגמור את החודש בכבוד ונאלצים לפתוח בשביתה, מה יגיד אדם אני ומסכן שכל מה שיש לו בחיים זו אותה קצבה שגם אותה אתה מבקש לגזול ממנו? אך לך תסביר לאדם שקובע ש"רצח זה לא דבר רע", שיש גם אנשים אחרים מלבדו בעולם הזה, ושיש עוד אזרחים מלבדו במדינה שהוא חי בה...

איך שהוא אתה תמיד נראה מודאג

אבל, אם אתה באמת טוען שאין לך דאגות, אני שמח בשבילך.

אני מודאג לגבי מצבו של העם שלי

אני יודע שלך לא איכפת מה יעלה בגורלו של העם שלך, כי תמיד אתה יכול לקחת את הרגליים שלך ולעוף מכאן. כך שלא ממש מזיז לך מה יעלה בגורל העם הזה. אך לי איכפת מהעם הזה וממה שיעלה בגורלו ובגורל המדינה הזאת, כי אני בניגוד לך, לא מתכוון לעזוב את המדינה הזאת בשום מצב. כאן נולדתי וכאן אשאר. זו ארצי ומולדתי ואף אחד לא יגרש אותי ממנה. אי לכך ובהתאם לזאת המצב של המדינה הזאת ואזרחיה חשוב לי. לעצמי אני לא דואג, כי אני תמיד אדע להסתדר בחיים ולהשיג את מה שאני צריך. אך לעומת זאת יש במדינה הזאת לא מעט אזרחים שלא רק שאינם יודעים איך להסתדר בחיים, כי אם גם חלקם הגדול אינו מסוגל להסתדר בחיים בכוחות עצמו, וחובתה של מדינה, כל מדינה מתוקנת ודמוקרטית, לדאוג לאזרחיה, ובעיקר לאלו מהם שאינם מסוגלים לדאוג לעצמם. כך שבהחלט אני מודאג מאופן התנהלותה של המדינה שלנו כלפי אזרחיה ומהיחס המזלזל ולעיתים המחפיר שהיא נותנת לאזרחים שזקוקים לעזרה ותמיכה.

adiavn

New member
המורים אחראים למצבם

בכך שלאורך שנים הם עצרו בגופם פיטורים של מורים גרועים, המזיקים למערכת (ויש הרבה כאלה), ומנעו כל ניסיון יצירתי לשיפור. להזכירך, כשהועלתה הצעה לשיפור החינוך בפריפריה (שם רמתו נמוכה יותר, מאחר והמורים הטובים מלמדים במרכז) ע"י העלאת שכר למורים שם, ארגוני המורים התנגדו לכך בתירוץ של "שכר אחיד לכל המורים". כשרן ארז, שתלמידיו לא מכירים אותו, הוא דוגמה למורה במערכת - ברור לנו ששום העלאת שכר לא תעזור.

למעלה