מתרגשת ומשתפת

מתרגשת ומשתפת

לאחרונה הצטרפתי לתפוז עסקים. תפוז פתח לי כרטיס עסק והוא אמור לעזור בשיווק. אוקיי.
כהרגלי, לא עשיתי עם זה כלום כבר כמה חודשים. בימים האחרונים החלטתי לשווק את עצמי (המצב השנה לא משהו) נכנסתי לתפוז עסקים ושלחתי לינק להורים שילדיהם כבר בגרו ועזבו את הגן וגם להורים שלי, ככה בקטנה ביקשתי שימליצו.
כצגובה קיבלתי המון מיילים עם המלצות וגם בכרטיס העסק בתפוז חלקם כתבו חוות דעת. אני כבר יומיים קוראת ומתרגשת עד דמעות ולא מאמינה. אפילו הילדים שלחו לי המלצות זה ממש לא יאומן המייל שלי מוצף ואני מוצפת.
כמה חשוב בימים לא קלים אלה (העסק ממש סובל מצמצום בילדים, ואני בדילמה איך להמשיך) והנה אני מקבלת את כל הכוח הזה.
אז מי שרוצה יכולה להכנס לכרטיס שלי ולקרוא את חוות הדעת שנכתבו שם.
זהו רציתי לשתף.

noaaaa

New member
איזה פרגון!

איזה כיף ומרגש לקרא כאלה תגובות מחממות את הלב.
מגיע לך!

תענוג לקרוא
באמת מרגש

איזה יופי לקרוא

מה שמגיע-מגיע!
רק מביקור קצרצר בגן המקסים שלך-התאהבתי!
ולולא הצורך לנסוע כל בוקר ב-2 אוטובוסים-הייתי כבר מזמן עובדת אצלך

נשיקות

תודה יקירתי , אני חושבת שזו רק דוגמא לעוד

גנים פרטיים רבים אחרים וטובים שקיימים באיזורנו, אני חושבת שאסור להתפשר. צריך וחשוב למצוא אותם ולדאוג להמשך קיומם.

אתן יודעות מה עצוב?

בהנחה שכל מה שנכתב כאן קיים אצל רבות מאיתנו, כמה חבל שהורים יצטרכו להתפשר. הרי קשה מאד לעשות כך בגן גדול עם מספר ילדים גבוה ועם סייעת אחת.
כמובן שכל מה שנכתב מופנה אל כל אחת ואחת בצוות הנפלא שעזר לעשות זאת. כל הבנות האלה שיודעות לעבוד כל כך טוב ויפה עם ילדים רכים עומדות למצוא את עצמן מחוץ למסגרות הגנים הפרטיים וחלק גדול מהן לא תסכמנה לעבוד בתנאים שהגנים העירוניים מציעים. הן מספיק מוכשרות להיות טובות גם בענפים אחרים, וכמה ענף החינוך יפסיד וכמה ילדים לא יזכו לקבל את מה שהן יכולות לתת.. זה עצוב לי.
עצוב לי כי אני יודעת שאפשר היה לעזור להורים ולהמשיך להעניק לילדים את הטוב ביותר ולהכין אותם בדרך הנכונה להגיע למסגרות גדולות יותר שבהן החלק הטיפולי וההתיחסות הפרטנית פחות אפשריים. אבל על זה כבר כתבתי המון, לא שומעים אותנו. גם אף אחד ממקבלי ההחלטות לא קורא את דברי ההורים בכרטיס העסק שלי , גם לא באלבומי ההמלצות והתודות שלכן. הם לא ממש מבינים את מה שצריך למען הילדים.

שבלולי1

New member
רוחלה קצת נעלבתי מדברייך - ואם לא הבנתי אותן

נכון אז מתנצלת

אכן קשה לעבוד 35 ילדים עם סייעת אחת אך להגיד שלא ניתן להעניק לכל הילדים אני לא מקבלת
אני גננת בגן עיריה ואני מעניקה לכל אחד מ35 הילדים שלי וכך גם הסייעת שלי (ויש לי גם מלא מכתבי הערכה...)
וניתקלתי בלא מעט גננות בפרטי שלא מתיחסות בכלל...

אין ספק שיותר נכון וקל לעבוד עם פחות ילדים אבל הכל תלוי גננת וסייעת

ושוב אם הבנתי את דברייך שלא נכון מבקשת סליחה..

אני בדיעה שזה לגמרי תלוי בצוות-

יכולה לומר בכנות מלאה שהצלחתי להגיע ל-20 ילדים שהיו בעבר, ומצליחה להגיע ל-14 ילדים שיש כעת.
וגם כשהייתי מורה מחליפה הגעתי לכמעט 30 ילדים.

סליחה שבלולי, אני בטוחה שיש גננות שמסתדרות

לצערי הן מעטות. רוב הגננות העירוניות מורגלות בעבודה עם ילדים גדולים יותר ובקבוצות מעורבות של בני שלש יחד עם ארבע ולפעמים חמש יחד באותה הקבוצה. שגם זו דרך עבודה שאני מכבדת רב גילאיות. הלוואי שכולן היו מסוגלות לעבוד ולתת מענה לקטנטנים.
אני כותבת את דברי מתוך קריאת זעקתן של גגנות בגן עירוני שמרגישות שאין להן את האמצעים את הכלים והיכולת לתת מענה כפי שהיו רוצות.
שלחתי לא מזמן כאן קישור לאתר של מחאת הגננות בפייסבוק. תקראי כמה הן מתוסכלות וכמה הן מצרות על כך שילדים בגיל גמילה מגיעים לגן שאינו ערוך לצורכיהם. מעבר לכך שכולנו יודעות שגיל גמילה הוא הרבה יותר מלהיות יבש ולבקש לעשות פיפי בזמן.
שבלולי אשרייך שאת לא נתקלת בקשיים הללו ואת מצליחה לעבוד עם בני שלש ולתת מענה לכל ה-35. אנ מורידה בפנייך את הכובע וכך בפני כל גננת שכמוך מצהירה שלא נמנע מהילדים דבר במסגרת גדולה בגיל כל כך קריטי. בטוח שיש יחידי סגולה, אבל הרוב מאד סובלות, כך לפחות מדברי הגננות שפגשתי ושאני קוראת את דבריהן על פני הרשת.
אני קוראת על ילדים שמגיעים הביתה הרוסים ורעבים ונרדמים תוך כדי אוכל ומתעוררים משנ"צ רעבים ועצבניים. ילדים בני שלש צריכים לישון צהריים. כך לפחות אני חושבת. רוב הגנים העירונייםלא מאפשרים את זה, ואם כן זה ללכת לשים ראש בפינת בובה....
אני קוראת על ילדים שבורח להם קקי ושוטפים אותם בצינור החצר כשכל הילדים צופים באירוע ועל הגננת הבוכה תוך כדי כך.
אני קוראת על ילדים שבורח להם פיפי והם פוחדים להגיד כי יצחקו עליהם, הם סוגרים רגליים ומיחלים לרגע שיסתיים היום ואמא תבוא להציל אותם.
אני קוראת את התסכול והכעס של גננות אחראיות שנאלצו לעמוד במצב הזה, הפילו עליהן מצב בלתי אפשרי ואין להן למי לפנות, אז הן כותבות בבלוגים ובפייסבוק ומעטות מעזות לפנות לעיתונות וכולן גם צריכות לשמור על מקום העבודה שלהן.

שבלולי1

New member
אם כך דברינו לא הובנו...

אין ספק שזעקת הגננות צודקת במלואה!!1
אין ספק שנכון הוא לעבוד עם מעט ילדים!!!!!!!!
אין ספק שאם לא ניתן לעבוד עם מעט ילדים אז להוסיף עוד כוח אדם!!
מכירה ויודעת את זעקתן של גננות חברות שלי ומסכימה עם אותה זעקה!!
אך יחד עם זאת הכל תלוי צוות....

ואין צל של ספק שאין בגני העירייה את התנאים לכך
אך יחד עם זאת אני סומכת שהן כן מצליחות להגיע לילדים - אולי באמת לא כפי שהיו רוצות אך כן עושת את העבודה!!

ושוב - אני נגד כל ההתנהלות שבה החלו את חוק חינוך החובה מגיל 3 !

אם כך אנחנו מדברות על אותם דברים

אני בעד חוק חינוך חינם, אבל שפוי ונכון ולא הנחתות שיוצאים ממנה יותר פגועים מנשכרים.
אני בעד הקלה על המטלות הכספיות שההורים הצעירים נושאים על כתיפהם, זה כמעט לא אנושי. אני מאמינה שלתת חינם מביס אחד וולהכביד על הכיס השני זה לא בדיוק עזרה.
הרי מעבר להקלה ה"מזויפת" על ההורים (כי כבר העלו מיסים ומי יודע עוד כמה גזירות נאלץ לשלם בעבור הקמת כל הגנים והכשרת הצוותים במקום שאין כסף. בעוד שאפשר היה לזכות את 700 השקלים ממסים או לתת להורים באופן מסוים את הכסף שיבחרו לאן לשלוח את ילדיהם.
אל תשכחי שמדבריפם על חינוך חינם מגיל 0 . איך בדיוק? מי יעשה את זה ומאיזה כסף? ולא לשכוח שבד בבד תהינה המון נשים שתהפוכנה למובטלות ומקבלות אבטלה והבטחת הכנסה מכיוון שתוותרנה ללא מקומות עבודה. מטפלות למיניהן, משפחתונים וגנים פרטיים. כך שמישהו יצטרך לממן את כל אלה וזה יהיה הציבור העובד והמשלם מיסים. בטוח שיש למקבלי החלטות סיבות למה בחרו דווקא בדרך זו ואני משוכנעת שלא טובת הילדים עמדה למול עינהם, גם לא העלויות . מה עמד ? אין לי מושג.

שבלולי1

New member
אכן דברינו הם אותם דברים...יש לעשות

הכל בצורה מושכלת..
אבל השכלה וביצוע במדינת ישראל בייחוד בנוגע לחינוך הוא מכאן והלאה

נוגה44

New member
רוחלה מאוד חבל

שאת מערבבת בין משאלות לבך ומלחמת הקיום שלך ושל הגן
אין צורך להשמיץ את הגנים העירוניים שנעשית בהם עבודה נהדרת

את כותבת שמעט גננות עומדות באתגר חבל על המילים הללו חבל להשמיץ ציבור ענק
למרות כל הקשיים גננות מתפקדות מצוין
ואת לוקחת מקרים בודדים ומנפחת אותם
לא רוצה להכנס לענין ההשוואות ולספר מה אנו הגננות העירוניות פוגשות כל שנה אצל ילדים שבאו מהמסגרות הפרטיות

חלילה, לא רוצה שיתפרש אפילו במעט שרוב הגננות

לא מתפקדות מצוין. יחד עם זה הקשיים שמתוארים לרוחב הרשת אינם דברים בעלמה. המצב לא סביר ולא תקין. צריך היה להערך לקראת ולא לבצע ורק אז לחשוב מה צריך.
הבעייה היא ממש לא הגננות. הגננות הן הסובלות מהבעייה. לא אומרת שלא מתפקדות אבל התפקוד הנדרש מהן הוא לפעמים הזוי.
נכון אני מסכימה איתך שיש הרבה יותר מידי גנים פרטיים יקרים שאינם נותנים מענה נאות. ושוב, זה תפקידה של המדינה לעצור את זה.

שיבחתי בפייסבוק ועתה רשמתי גם בדף העסקי

אין עלייך רוחלה ...זן נדיר...התרגשתי מאוווד לקרוא את הכתוב. חיבוק חם-דבוש

למעלה