אני אתן לך דוגמה + הסבר
מהיכן לדעתך נולדו שיטות שונות וזרמים שונים בתוכן, שכולם שייכים במקור לאותה שיטה ? התשובה היא מתלמידים שלמדו אצל מורה משיטה מסויימת, שיכול להיות מייסדה. תלמידים אלו נהפכו להיות מורים, וכל אחד מהם לימד והתפתח בדרכו הוא עם תלמידים שגם הם הפכו להיות מורים וכן הלאה. כך נוצרו זרמים. בקרטה למשל, ישנן שיטות אחדות ובכל שיטה ישנם מספר זרמים, ובאופן כללי לכל מורה הגישה שלו והנטיה שלו להדגיש אלמנטים מסוימים יותר מהאחרים, למרות שהוא מלמד בדיוק את מה שהוא למד מהמורה שלו. מה לעשות, בני אדם שונים. על מנת להאיר את עיניך יותר אציין שההפקידו המקורי הנקרא יו סול (טכניקות זורמות רכות) ואח"כ יו קו´אן סול, היה לא יותר מהדאיטו ריו אייקי ג´וג´יטסו. מייסד ההשיטה מאסטר צו´י יונג סול, טען בראיון היחידי המתועד איתו, שהוא לא התיימר ללמד משהו אחר אלא רק את מה שהוא למד ממאסטר סוקאקו טאקדה ביפן. יש אומרים שמאסטר צו´י למד בילדותו טאיקיון (בעיטות קוריאניות) והוא הוסיף את מגוון הבעיטות להפקידו. יש אומרים שהבעיטות הקוריאניות התווספו רק לאחר מכן ע"י תלמיד של צו´י. בכל אופן, תלמידיו של צו´י, והתלמידים שלהם וכן הלאה, הם אלה שהפכו את ההפקידו להיות מה שהוא כיום. כיוון שהשיטה התגלגלה בין מורים ובין איזורים שונים בקוריאה וגם מחוץ לקוריאה. לכן, קיימים היום עשרות רבות ואולי יותר של שיטות קוריאניות שקוראות לעצמן הפקידו. וככל הידוע לי יש מעט מאוד, אם בכלל, מועדונים בקוריאה שמלמדים בשיטתו המקורית של צו´י. לכן אם תראה הפקידו ותראה דאיטו ריו אייקי ג´וג´יטסו, תראה הרבה מאוד אלמנטים שקיימים בהפקידו ולא באייקי ג´וג´יטסו. עד כדי כך, שנוצרו הרבה ספקות למקור ההפקידו בכלל ולסיפורו של מאסטר צו´י בפרט. להסבר - איני מתכוון לומר שדרך הלימוד שלי היא בבחינת זרם חדש של קוק סול. בכלל לא, ומי אני בכלל. רמתי אינה מספיקה בכלל בכדי להיות מסוגל לכך. אני לומד, מתאמן ומלמד כבר הרבה שנים אומנויות לחימה קוריאניות, אך ככל שעובר הזמן אני מגלה שאני למעשה לא יודע כלום, ויש לי עוד הרבה מה ללמוד ולשפר ולשפץ עד אינסוף. הקוק סול נשאר טהור ומקורי. אך לא נשכח שגם ראיתי והתאמנתי (אם כי פרק זמן מזערי) אצל מספר מורים לקוק סול בקוריאה. כך שראיתי גם שם גישות שונות, אחד מהשני למרות שהטכניקות הן בדיוק אותן טכניקות. וכל מה שיש אצל האחד, בוודאי שקיים אצל האחר. המורה שלי גם למד אצל עשרות מורים קוריאנים גדולים, המלמדים הפקידו לבד וגם אצל מורים המלמדים קוק סול הפקידו, כך שאני מאמין שגישתו הנוכחית הושפעה מכולם, למרות שהוא מלמד קוק סול הפקידו בלבד, עם תוכנית לימוד וסדר בדיוק כמו בקוריאה. עוד אני יכול להוסיף, שהמורה שלי מלמד את כל הגילאים, ואני מקבל תלמידים מגיל 14 ומעלה. היות והרבה טכניקות אינן מתאימות לילדים בגלל הסיכון, הגישה של לימוד ילדים היא מעט שונה מהגישה של לימוד נוער ומעלה. אתה צודק שאת ידיעותי רכשתי ברובן מהמורה שלי. הטכניקות שאני מלמד הן אותן טכניקות בדיוק, באותו הסדר כפי שהמורה שלי מלמד. אבל אלמנט האקרובטיקה למשל, יש כאלה שישייכו זאת ללחימה והתגוננות, אני לא. וזה שונה מבעיטות ריחוף שהן כן קשורות ואותן אני מלמד באופן מלא. לכן אני מעדיף ללמד אקרובטיקה בסיסית שתיתן אפשרות לתלמידים שרוצים לבוא לפני האימון ולהתאמן על זה. אני מעדיף להשקיע בכל האלמנטים של קוק סול פרט לאקרובטיקה כיוון שהם כן יעילים והכרחיים בלימוד הגנה עצמית ופיתוח "קי". גם ככה החומר הוא רב, הזמן קצר, והלימוד הוא איטי ויסודי. אין זמן במסגרת השיעור לדברים שאינם תורמים לתכלית. מי שמחפש אקרובטיקה, אני לא הכתובת.