מתקשה להחליט

Elluli

New member
מתקשה להחליט

אני כרגע נמצאת בדילמה, לא יודעת לאיזה כיוון לפנות. תמיד ידעתי שאני רוצה לעסוק בתחום ילדים ונוער. אם זה עם ילדים עם הפרעות קשב וריכוז, נערות עם הפרעות אכילה, נוער בסיכון וכד'. בעיקר בפן של האבחון, היעוץ, הטיפול וההכוונה. כרגע אני מתלבטת בין מדעי ההתנהגות ולבין עבודה סוציאלית. אומנם מדעי ההתנהגות משלב בתוכו יותר תחומים שאני מתחברת אליהם כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, קרימינולוגיה וכד', הוא תואר רב תחומי, כך שרק בסוף התואר אני אחליט במה להתמקצע. זה כמו להתחיל תואר בלי לדעת מה יהיה כשאקבל אותו. (הכוונה שלי היא שזה לא כמו שהולכים ללמוד משפטים, למשל, ויודעים שבסופו של דבר אהיה עורכת דין..). מהצד השני יש את האפשרות לעבודה סוציאלית, ששם עם תואר ראשון אני כבר כן אוכל להיות בצד המייעץ והמטפל, אבל אני לא כ"כ מעוניינת בארגוני רווחה, משפחות במצוקה וכו', אלא יותר במה שציינתי בתחילת ההודעה. מה אתם מציעים לי לעשות? לימודי מדעי ההתנהגות (במכללה למנהל) או לימודי סוציולוגיה (במכללת ר"ג, השלוחה של האונ' הפתוחה) ? אשמח לשמוע את דעתכם.. תודה

בחירת מקצוע

הי, עבודה סוציאלית הוא תואר שמאפשר לך לעשות עבודה טיפולית עם מגוון רחב של אוכלוסיות בתחומים שציינת וכמו כן, ניתן ללמוד אחרי כן לימודי פסיכותרפיה. מדעי ההתנהגות הוא תואר כללי יותר אשר בד"כ אינו מאפשר לעשות עבודה טיפולית אלא ייעוצית- הדרכתית כמו משאבי אנוש ופחות מתאים לאוכלוסיות שציינת. אם תבחרי שלא ללמוד עבודה סוציאלית אז מדעי ההתנהגות הוא תואר מומלץ יותר במקרה שלך מאשר לימודי סוציולוגיה. בהצלחה!! אילת

Elluli

New member
למה התכוונת כשאמרת

מדעי ההתנהגות הוא תואר יותר מומלץ במקרה שלי? דווקא לפי התיאור שלך עבודה סוציאלית כן משהו שיותר מדבר אלי ומתעסק בתחומים שציינתי. ושאלה אולי קצת טיפשית, לימודי סוציולוגיה ולימודי עבודה סוציאלית זה לא אותו הדבר? תודה רבה על תגובתך!

בהמשך..

אכן עבודה סוציאלית עונה על הרצון שלך לעבוד עם האוכלוסיות שכתבת. במידה ואת לא רוצה ללמוד עבודה סוציאלית, אז מדעי ההתנהגות הוא תואר קרוב ועדיף על סוציולוגיה. אני מבינה משאלתך, שאינך מתמצאת בעולם המקצועות. יש באונ' תל אביב ספרית מקצועות, בה כל אדם יכול לבקר בתשלום סימלי. תוכלי לקרוא בספריה על כל המקצועות הקיימים, לקרוא כתבות, מאמרים ועוד.. נראה לי שחשוב מאד שתגשי לשם ותאספי מידע לפני קבלת החלטה. עבודה סוציאלית הוא מקצוע אותו את לומדת ויוצאת עם מקצוע ביד. בתחום העובדת הסוציאלית עובדת עם אוכלוסיות חלשות הזקוקות לעזרה, ביניהן גם ילדים ונוער בסיכון, אסירים, לשכות רווחה, עבודה במקלטים לנשים מוכות, פנימיות ועוד ועוד.. כבר במהלך הלימודים מתקיימת עבודה מעשית, שמאפשרת להתנסות בתחומים שונים. סוצייולוגיה הוא תואר כללי למדי. אינו כולל פן טיפולי אלא לגמרי תיאורטי לגמרי וכולל תיאוריות על החברה. לגבי הפרעות קשב וריכוז, במידה ואת מעוניינת לעבוד עם ילדים עם צרכים מיוחדים, את יכולה אף ללמוד חינוך מיוחד ולהתמחות אח"כ בהוראה מתקנת, שמטרתה לסייע לילדים לקויי למידה. בחירת מקצוע היא צעד משמעותי ולכן כדאי לאסוף מידע על מקצועות מכיוונים שונים- מאנשים שאת פוגשת, סטודנטים באונ', אנשים שלמדו מזמן ועוסקים במקצוע. העזרי בסביבה הקרובה שלך כדי להכיר אנשים במקצועות שאת שוקלת. הם יוכלו לספר לך על סדר היום שלהם, על הקשיים, על ההצלחות, על הכשורים הנדרשים ועוד.. בהצלחה!! אילת לבנון

אפפ

New member
שאלה בנושא

אני נתקלת בהרבה שרוצים ללמוד מדעי ההתנהגות אבל כי זה לא ממש מקצוע פרטי מתקשים להחליט לבסוף. אני מתלבטת בין עו"ס חינוך ופסיכולוגיה כאשר השיקול הוא, עם איזה תואר ראשון מהמקצועות הנ"ל ניתן לעבוד כבר מקבלת התואר הראשון ללא צורך בתואר שני, ועם שכר מכובד? כי הכיוון שלי הוא כן להמשיך לתואר שני אבל אולי לא מייד בסיום התואר הראשון. ולכן חשוב לי לדעת אילו מקצועות הם יותר פרקטים אך גם רווחיים. תודה

michaela11e1

New member
הצעה..

יש מסלול מאוד מעניין ומרתק שאני חושב שיתאים לך ואולי כדאי לשקול! קידום נוער. לא יודע אם שמעת על המסלול או לא, הוא עוסק בדיוק בתחום שמעניין אותך, הכשרת אנשי מקצוע לחינוך וקידום נוער במצוקה וסיכון. לומדים בתוכנית כל מיני היבטים מתחומים מגוונים כגון חינוך,סוציולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה בדגש על אוכלוסיות בגיל ההתבגרות. לדעתי התואר הזה מעניין מאוד, אני הולך כנראה להירשם בימים הקרובים אליו. יש אותו במכללת בית ברל ולפי מה שהבנתי אפשר לשלב גם תעודת הוראה במסגרת הלימודים מה שיכול לפתוח לך עוד אפשרויות תעסוקה לאחר מכן.

Elluli

New member
נשמע מעניין אבל

תואר במה זה? תחת איזו קטגוריה קידום נוער נכנס? תחת עבודה סוציאלית? ורק בבית ברל ניתן ללמוד את זה?

eiditr40

New member
הכי טוב פתוחה

כלומר אונברסיטה פתוחה, לא מלחיצים אותך, מאפשרים לך ללמוד בכל מצב . אל תתקרבי לעבודה סוציאלית ברווחה , יש קשיים שמאוד קשה להתמודד עימם וזה שוחק. לכי על סוציולוגיה ותשלבי קורסים אקדמים בסוגיית קשב וריכוז זה להיט היום. תלמדי גם לפענח בדיקות טובה. יש סיפוק אדיר . אני למשל ההפך ממך, הלכתי למקצועות הייעוץ בעינייני מס ושכר , ולמדתי לימודי ייעוץ מס, זה איתגר אותי מאוד. היום אני התחלתי לעסוק בתחום וכעת אני ממשיכה לראיית חשבון. גם לי היו התלבטויות , אבל התייעצתי הלכתי להיתרשם קודם גם פיזית עם סטודנטים שנה ג'. בהצלחה!

Elluli

New member
אני רק חוששת מדבר אחד

לימודי עבודה סוציאלית ולימודי סוציולוגיה זה לא אותו הדבר, ואם עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית אני כבר יכולה להתחיל לטפל, הרי שלימודי סוציולוגיה זה ממש לא ככה..

למעלה