מתקפת דואל

suari

New member
מתקפת דואל

שלום, היום קיבלתי מעל 50 emails בעלי תוכן דומה למדיעל קשיים לשלוח דואר שאני כביכול ניסיתי לשלוח לכתובות שונות ולא מוכרות (כולן עם סיומת uk). כאשר בדקתי ממי נשלחו ההודעות גיליתי:
Return-path: <>​
גוף ההודעה מכיל לעיתים גם קובץ מצורף ותוכן אחת מההודעה נראה כך:
Your message To: [email protected] Subject: Re:it's easier than you think! # cncmi Sent: Sun, 23 Feb 2003 14:53:57 -0000 did not reach the following recipient(s): [email protected] on Sun, 23 Feb 2003 14:58:55 -0000 The recipient name is not recognized The MTS-ID of the original message is: c=GB;a= ;p=Institute of Per;l=EXCHANGE0302231458FKATQ8AN MSEXCH:IMS:Institute of Personnel and Development:CAMPROAD:EXCHANGE 0 (000C05A6) Unknown Recipient​
מה דעתכם? ומה עלי לעשות? בתודה מראש

uzi2

Active member
נראה כמו ספאמר שזייף כתובת שולח

נראה שספאמר שלח תחת הכתובת שלך פרסומות להמון כתובות. ה- subject של המכתב המוחזר הוא מאפיין של דואר זבל. כבר נתקלתי בדברים כאלו, שבהם כתובת השולח (וגם כתובת ה- return שב- SMTP envelope), נלקחת באופן אקראי מתוך רשימת הנמענים. בד"כ אין הנחיות פשוטות לאתר את הספאמר, אבל אם אתה מאתר עותק של כל המכתב, אז אתה לפחות יודע איזה אתר מפורסם בדואר הזבל וזו נקודת התחלה טובה. גם עותק מלא של המכתב שהופץ יכול לעזור.

לינק

New member
ספאם-קופ

לך לאתר של spamcop (ותרשם כמובן) וכשתהיה רשום לך לאחד המיילים הללו, תקיש על צירוף המקשים Ctrl ו F3 ויפתח מסך עם הקוד של המכתב. תעתיק אותו ותיתן לספאם-קופ לנתח. אבל מהר, כי צריך תוך שלושה ימים. אפשרות אחרת היא מניעה. לפי מה שאני מבין אלו מיילים זהים או דומים. במקרה כזה יש להם מאפיינים משותפים - טקסט מסויים שחוזר בכל ההודעות. לך ל"כללי הודעה" ותבחר ליצור כלל חדש - שכל מייל שמכיל מילים מסויימות ימחק (יועבר לתיקיית המחזור) אצלך או כבר אצל השרת.

suari

New member
מה זה הספאמר הזה?

אם אפשר לקבל הסבר על הדבר הזה במילים פשוטות אני נורא אשמח. תודה

לינק

New member
הסבר קצר על SpamCop

זה אתר שמנתח גאנק מיילים ויודע בדיוק למי להתלונן עליהם. לפעמים ישלחו מיילים עם תלונות למעל חמישה כתובות רלוונטיות שזה כולל את חשבון המייל של הספאמר, האתר שמפרסם ועוד דברים שאני לא ממש בטוח מהם. בארה"ב ספאם היא עבירה ואפילו יש קנסות עליה (לפעמים) ושם לוקחים את זה יותר ברצינות

uzi2

Active member
בארה"ב

בחלק מהמדינות של ארה"ב יש חוקים בנושא הספאם, חלקם רק מגבילים את הספאמרים, אבל אין חוק כללי (פדרלי) בארה"ב נגד ספאם. יש ארגון בארה"ב שלוחם למען חקיקה שאוסרת ספאם: CAUCE ויש גם את האתר הבא, שבו אתה יכול לראות את מצב החקיקה והצעות החוק בארה"ב, במדינות השונות של ארה"ב, וגם בשאר הארצות: http://www.spamlaws.com

uzi2

Active member
ספאמר, זה אחד ששולח דואר זבל ללא

ספאמר זה מי ששולח דואר זבל ללא אבחנה למי הוא שולח וללא הסכמת המקבל, לתפוצה רחבה. זה לא ההגדרה "הפורמלית" אבל זה המשמעות, במקרה הנדון. לגבי ה- spamcop הוא יכול להיות שימושי, אבל לא במקרה שאתה מדבר עליו, משום ש- spamcop עוסקים במקרה שבו שולחים לך דואר זבל, ולא רלוונטי כאשר המכתבים המדוברים הם הודעות השגיאה ולא דואר הזבל עצמו. במקרה כזה, ה- spamcop יזהה באופן שגוי את כתובת השרת שדרכו נשלחה הודעת השגיאה כאילו היא הייתה כתובת השרת שהספאמר השתמש בו. כתובת ה- spamcop היא: http://spamcop.net

למעלה