מתקף ותנע

מתקף ותנע

שאלה 19
סעיף ב' כיוון מקסימלי צריך ששני הגופים יהיו באותה מהירות (שורש 140) ההתנגשות היא אלסטית והגופים לא מתחברים ביחד, איך פותרים את זה? הרי אין להם מהירות משותפת, המרצה אצלי עשה להם מהירות משותף ועשה משוואה כזו:
m1v1^2+m2v2^2=(m1+m2)u+kx^2
u1=u2=u
כל איבר חלקי 2 אבל זה מתבטל, לא הבנתי למה. (u זה המהירות לאחר הפגיעה)

אם אפשר פיתרון לשאלה הזו זה יהיה טוב.

וגם זו:

שאלה 14
קליע שמסתו 20 גרם פוגע במהירות של 700 מטר/שנייה בבול עץ שמסתו 2 ק"ג הנמצא במנוחה ויוצא מעברו השני של בול העץ במהירות 200 מטר/שנייה.
לאחר יציאת הקליע, הבול נע על משטח אופקי ונעצר לאחר חצי מטר.
מצא מהו מקדם החיכוך הקינטי בין הבול למשטח.

לא הבנתי את המשוואה של שימור התנע

**ועוד משהו אני רוצה אם תוכל להסביר בדיוק מתי יש שימור תנע ומתי אין. תודה רבה!

שאלה 36

א יצא לי 1.987 מ/ש.. עשיתי רכיב X- 5cos30 ושימור תנע לא יצא לי טוב..
ב איך מחשבים את הפסד האנרגיה?

כנ"ל שאלה 17 איך מחשבים הפסד אנרגיה??
תודה

תשובה ל - 19

המשוואה שהמרצה עשה נראית לי נכונה (שכחת לרשום שגם ה - u הוא בריבוע). הוא פשוט צמצם את החצאים במשוואה כי כל האיברים נכפלים בהם.
אלא מה, תשובות ב' + ג' לא יוצאות לפי המשוואה הזו - יתכן שיש טעות בשאלה. ראה פתרון מצורף. גם כשמנסים לפתור לפי התנגשות פלסטית עם אובדן אנרגיה לא מקבלים תשובה דומה למה שרשום.

תשובה ל - 14

שימור תנע מתקיים כאשר אין פעולה של כוחות חיצוניים. אם מדובר במספר גופים שמתנגשים ומפעילים כוחות זה על זה, יהיה שימור תנע רק אם אין פעולה של כוח חיצוני.

כח חיצוני כמו חיכוך,קפיץ? (מחר בוחן דחוף)

ולגבי 33, אתה יכול להגיד לי אם א' זה 80m/s?
את ב' וג' לא הבנתי עדיין איך לעשות.
צריך עזרה ב37 גם... תודה
מחר הבוחן אז אשמח לתשובה מהירה :)

הסבר ל - 36

לגבי הפסד האנרגיה, ראה מה שרשמתי לך בהסבר ל - 33 (הנוסחה של אובדן אנרגיה בהתנגשות פלסטית).

תשובה ל - 33 והדרכה

ב - 33 סעיף א' צריך למצוא את מהירות הירי של הפגז לפי:
zz V0 = g*t zz
אם תציב t =8 שניות תראה שמתקבל אכן 80m/s.
בסעיף ב' זאת משוואת שימור תנע רגילה:
zz m1V1 + m2V2 = 0 zz כיוון שהפיצוץ מתרחש כשהפגז במנוחה, המהירות לפני הפיצוץ היא אפס. כמו כן נתון יחס המסות והמהירות של אחד החלקים אז אין בעיה לפתור.
בסעיף ג' זה בדיוק כמו כמו שפתרתי לך בשאלה 22: תמצא את שיא הגובה אליו מגיע החלק שעף למעלה לפי:
zz (V2)^2 = 2*g*h zz
ואז חשב את הזמן שידרש לו ליפול מגובה זה.לגבי החלק הראשון שנופל מטה אותו דבר, עם מהירות התחלתית.

ב - 37 צריך לפתור לפי שימור אנרגיה: האנרגיה הקינטית של הקליע לפני הפגיעה תהיה שווה לאנרגיה הפוטנציאלית הכובדית של שניהם (חשב לפי טריגונומטריה את הגובה שאליו הגיע הגוף) + אובדן האנרגיה כיוון שמדובר בהתנגשות פלסטית. חישוב האנרגיה שאבדה הוא לפי הנוסחה של התנגשות פלסטית:
http://he.wikipedia.org/wiki/התנגשות_פלסטית

לגבי כוח חיצוני המדובר בכל כוח שאינו פועל בין שני גופים ששייכים למערכת, יכול להיות גם קפיץ, גם חיכוך, גם משקל.

למעלה