מתקן לטלפון לרכב

Freemee

New member
מתקן לטלפון לרכב

היי,

יש מתקנים רבים היום לטלפון לרכב, כאלה שמתחברים בואקום לשמשה וגם ראיתי כאלה שמתחברים למצת ואפילו להתקן CD ברכב.
הקטע שיש כבר ברוב הרכבים זרוע מתכת כזאת עם חורים שמחוברת מימין לרדיו (בשתי הרכבים שיש לי, אחד ישן אחד חדש) אבל לא הצלחתי למצוא באינטרנט מתקן שמתחבר לזה באופן טבעי.
למשהו יש לינק לקניה באינטרנט למכשיר שפשוט יכול להתחבר לתושבת המתכתית הזאת?
נראה לי שזה הגיוני ששמו אותה לא סתם, אז למה לא להשתמש בה?

תודה!

Freemee

New member
ושאלה בנושא אחר - סבון

לאחרונה היה לי ויכוח עם חבר על איך מסתבנים במקלחת.
הוא טוען שהוא מסתבן עם המים זורמים על המקום שהוא מסבן בעוד שאני מסתבן כאשר אני סוגר את המים ואז שוטף את עצמי (ונעזוב כרגע חסכון מים).
יש לציין שאני מכיר שהרבה אנשים פשוט משאירים את הזרם פתוח ומסבנים ואז שוטפים את האזור המסויים אבל אני מדבר על סיבון תוך כדי הזרמת מים על המקום.
אז השאלה היא מה יותר נכון (אם בכלל יש כאן יותר נכון ואם לא אז בעצם עדיף בלי מים כי אז זה חסכון במים אך אולי קר יותר בחורף..)?
והאם משהו יודע סטטיסטית מה יותר פופולארי?

תודה!

זכיר

New member
בשביל מה סבון? ביוכימיה 101

מים ושמן, כידוע, מתרחקים זה מזה כמו, נו, שמן ומים. לכן שטיפה של לכלוך שומני בעזרת מים איננה יעילה. למולקולות סבון יש את התכונה הכימית של חיבור גם לשומן וגם למים. ככה הסבון מתחבר ללכלוך השומני ואחר כך נשטף עם המים ומרחיק את השומן מהעור (או מהסיר, או מהחלון או מה שזה לא יהיה).
אם המים ממשיכים לזרום בזמן הסיבון, סביר שלפחות חלק מהסבון ישטף עוד לפני שהוא יתחבר ללכלוך השומני. לכן עדיף לסבן בלי מים זורמים ורק אחר כך לשטוף. לדעתי ידרוש הסיבון מחוץ לזרם פחות סבון להשגת אותו אפקט ניקוי עם מים זורמים.

סבון נוזלי או מצוק?

סבון מוצק מצריך מים. אחרת זה לא מוריד מספיק סבון על גוף וזה יבש ומעצבן (בסרטים, האסירים משתמשים בסבון הזה תחת זרם...).

אבל היום, כבר לא משתמשים בסבונים האילו אלא בנוזלי. וסבון נוזלי פשוט יישטף מהידים לפני שתספיק להשתמש בו או שתצטרך להוציא עוד ועוד מהבקבוק - אם תשאיר את הברז פתוח. ואתה תצטרך בקבוק שלם לכל מקלחת.

Freemee

New member
תודה, אני אשאל אותו שוב האם זה סבון מוצק

או נוזלי אך אכן גם לי לא היה הגיוני להסתבן עם המים הזורמים.
אם כבר עוד שאלה קשורה, האם מומלץ להיות עם הסבון זמן מסויים לפני ששוטפים או שמספיקה פעולת הסיבון עצמה וזהו? כי לדוגמה מרכך ממליצים שיהיה על השיער איזה מספר דקות ואז לשטוף.

בהחלק יותר יעיל

לשפשף את קצף הסבון על העור, כך הוא מגיע למגע עם העור ומבצע את פעולתו. ללא שפשוף הסבון שנוגע בעור הוא היחידי שפועל ושכבות הסבון העליונות יותר סתם ישטפו עם המים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני סוגרת את המים

גם כשאני מסתבנת (בסבון נוזלי) וגם כשאני חופפת ראש או מורחת מרכך. אחרי ההקצפה הראשונית הנדרשת אני לא זקוקה יותר למים, הם רק שוטפים ממני את הסבון מהר מדי וזה פוגע ביעילות. כמו כן חבל על המים...

לפעמים בחורף כשממש קר אני משאירה זרם לידי על האזורים שאני לא מסבנת (למשל על הגוף בזמן שאני חופפת ראש) כדי שיחמם אותי.

למעלה