תגובות:
לגבי חירור הפלסטיקה, לא בדקתי מה המחיר של חלק כזה אבל שקלתי את האפשרות שארצה להוריד את המתקן יום אחד. במקרה כזה, בגלל שמדובר בחורים קטנים יחסית, אפשר למלא אותם בצבע איפוקסי או חומר דומה בגוון אפור. לטעמי שלוש נקודות אפורות בגוון דומה הן משהו שאוכל לחיות איתו, ובמידה וארצה ממש להשקיע אוכל להשיג צבע מטאלי. סה"כ הקדיחה היא בקוטר 3 ממ...
לגבי מיתר אבטחה - שקלתי את האפשרות ואין ספק שזה הדבר הבטוח לעשות. אני בחרתי לא לעשות את זה, מצד אחד בגלל הטרחה שזה יוצר בכל התחלת/סוף רכיבה, ומצד שני בגלל רמת החוזק והיציבות של המתקן. שימו לב שכששייפתי את ראשי הברגים כדי שהמתקן יוכל להחליק לתוך המסילה, דאגתי לשייף במידה כזו שנשאר הרבה לחץ על התפס, ולכן צריך ממש להפעיל כח כדי להכניס או להוציא את התושבת עצמה. כאן אין כמעט מקום לתקלות. הנקודה הרגישה יותר היא אכן הזרועות המתהדקות, וכאן עשיתי שתי בדיקות שהראו לי שלפחות כרגע, כשהמתקן חדש, אני יכול לסמוך עליו:
1. הפעלתי כח סטטי על הטלפון, במקביל לכיוון המשטח, בסדר גודל של 4-5 ק"ג (40-50 ניוטון). זה בערך השלב שהוא התחיל להחליק. כמו-כן הקשתי עליו בחוזקה כדי לדמות מצב של מכה חזקה, כמו פס האטה או בור. מבחינה פיסיקלית זה שקול לבדיקה הקודמת, כי הכוח המופעל הוא קטן יותר אבל במשך זמן קצר יותר ולכן המתקף באותו סדר גודל.
2. מאותה נקודת בדיקה הידקתי את הזרועות כשלושה קליקים נוספים וראיתי שהן מתכופפות מעט ולא נשברות. זה הוכיח לי שיש כאן מקדם בטיחות לא רע לעומת רמת ההידוק ה"רגילה" (זו שעליה עשיתי את הבדיקות הקודמות).
כמה דברים נוספים:
- את השחרור אני עושה תוך הידוק קל של הזרועות ורק אז לחיצה על הכפתור המשחרר (כדי לא להפעיל עומס חזק מדי על השן שתופסת את הזרועות).
- קניתי מתקן נוסף (בכל זאת, 30 ש"ח) שסגור אצלי בבית ליום שהנוכחי יסיים את חייו. כל מה שצריך לעשות זה להחליף את התושבת, כל השאר כבר מותקן.
- המחשבה כרגע היא לפרק את התושבת עצמה בימים גשומים, כי היא לא מתוכננת לעמידה בפגעי מזג האוויר, החשש הוא שמים ייצרו קורוזיה במעט המתכות שיש בפנים, בעיקר קפיצים.
- רוב הזמן הקטנוע חונה מתחת לבניין, מוגן משמש וגשם. במעט הזמן שהוא לא חונה שם, אני גם מכסה אותו לפעמים. אם מישהו מרכיב את המתקן הזה ומעמיד את הקקנוע לא מכוסה, בשמש - אין ספק שהפלסטיק "ייגמר" מהר יותר.
בהצלחה