מתקן אדם..שאלה!

ארווס

New member
מתקן אדם..שאלה!

אני מתגייס לחי"ר יעודי...והטירונות כידוע במתקן אדם... השאלה שלי היא איך התנאים ואיך זה מסודר שמה?! *שירותים *מקלחות *חדרים (אוהלים!?) *חדר אוכל *שטח *מיקום *פתוח\סגור? בבקשה תנו לי פרטים על מתקן אדם ואיך התנאים שמה בקיץ ומה הולך שמה!? אני מצפה לתשובה רצינית וטובה ממכם.. תודה מראש..

netstorm

New member
טירונות...איפה אתה חי?

אתה כלכך הולך להיות בשוק...איך אני רואה את זה... פתוח/סגור?
סגור...מאוד סגור...מאוד מאוד סגור אוהלים...שירותים מקלחות בתוך מבנים כאלה, מיקום בדרך למודיעין (לא רחוק מירושלים, לא רחוק מרמאללה...תלוי איך אתה מעדיף להסתכל על זה
) תנאים קשים...הולכים לפתוח לך את הצורה, תתכונן נפשית

sometimes953

New member
בוא לא ניסחף... לא לפתוח את התחת

זה סה"כ חי"ר יעודי, לא מטכ"ל... מסודר... אפשר להגיד. שירותים בסדר, מקלחות - אותו דבר אוהלים... רק אוהלים... וחרא של אוהלים! אבל אחרי כמה שבועות שטח אתה תלמד לאהוב אותם כאילו זאת סוויטה בהילטון! האוכל לא משהו, אבל משתפר במשך הזמן. גם מתרגלים, וגם כל הזמן מישהו מתלונן ככה שממשיכים לשפר.

netstorm

New member
כן..אבל הוא חשב שזה בסיס פתוח

עדיף שיבוא בציפיות שזה יהיה קשה ויגלה שזה קל יותר ממה שהוא חשב מאשר הפוך...

praetor

New member
מתקן אדם - הבסיס והאגדה

אז ככה - שירותים ומקלחות - במבנים יבילים (כמו באיזה מאחז בשטחים). די מצ'וקמקים, אבל במידת הסביר. לפחות לא היה מצב שלא היו מים חמים... חדרים - ממש לא. אוהלים, מה שמכונה "אוהל 12" - כיוון שהוא מותאם ל-12 מיטות. האוהלים מוצבים על בסיס של בטון, ככה שזה לא כמו אוהל בשטח. כיוון שתעשה בקיץ, לא תהיה בעיה של גשם, אז האוהל הוא בסה"כ סביר. חדר אוכל - ג'יפה, ואתה עוד תראה עד כמה בתורנות מטבח הראשונה שלך. שטח - של הבסיס? או כשיורדים לשטח? הבסיס עצמו גדול מאוד, מכיל הרבה מטווחים ודברים כאלה. כשיורדים לשטח יוצאים לאיזור ליד בדר"כ, וזו פשוט שממה, גבעות טרשים ללא טיפת ירוק. מיקום - בדרך למודיעין (כביש 443, אם אני זוכר נכון). אבל המיקום הספציפי לא ממש חשוב, כיוון שממילא טירונים לא מגיעים לבד לבסיס, אלא נאספים במקום מוגדר מראש, ומשם מסיעים אתכם. גם כשחוזרים הביתה יש הסעות למקומות מרכזיים (כמו התחנה המרכזית בת"א). פתוח/סגור - זו טירונות - מין הסתם סגור. כמו כל טירונות, עושים לא מעט שבתות. זה לא תלוי בבסיס, אלא בטירונות הספציפית. בטח יהיה משהו כמו כל שבת שלישית נשארים בבסיס (שבוע, שבועיים, שבוע, שבועיים...).

fed

New member
רק משהו בלי קשר

אתה חיי בסרט אם אתה חושב שאוהל 12 נקרא ככה בגלל שהוא בשביל 12 מטות ישנו באוהל 12 איזה 18 איש. אז בבקשה...

praetor

New member
חמוד, אל תתנשא

אתה חושב שאני סתם מדבר? מאיפה אתה חושב שאני מכיר את מתקן אדם? הייתי שם מספיק זמן, ואני יודע על מה אני מדבר. בעיקרון אמורים לישון באוהל 12 רק 12 איש. לכן קוראים לו כך. ככה גם היה ברוב האוהלים במחזור שלי. במחלקה שלי היינו 17 איש באוהל, אם אני זוכר נכון. אבל זה היה היוצא מן הכלל, לא הכלל.

vilin

New member
אוהל 12 אכן מיועד ל12 איש, אבל..

לרוב ישנים בו בין 15 ל20 חיילים. לגבי התנאים, ברור שבהתחלה זה קשה, אבל בסופו של דבר מתרגלים להכל. אני, אמנם, לא הייתי במתקן אדם, אבל במקומות אחרים ההבדל לא גדול.... כמו שאומרים - הכל אותו חרא

praetor

New member
תלוי במחזור

במחזור שלי (אוג' 01) ברוב המחלקות היו רק 12 איש באוהל. כשאתה מתרגל למספר כזה - חיים. אתה ממילא לא מבלה הרבה זמן באוהל (פרט לשבת), וכל מה שאיכפת לך שזה לך מיטה לישון בה.

fed

New member
ולאוהל 11 שהוא בגודל פי 2 יותר קטן

מ12 אמורים לישון 11 איש?

coolit19

New member
אוהל 12 נקרא בשמו מהסיבה הפשוטה...

שהוא מורכב מ12 מוטות! אוהל 11 מ11 מוטות... אז חבל על הויכוח שלכם...

Amorphous

New member
תנאים באדם?

יש בכלל דבר כזה? סתם, סתם. שירותים, כמו שאמרו, די מצ'וקמקים, אלא שבפלוגה של נחשון שמו שירותים/מקלחות חדשים דנדשים ברמה של בית מלון 5 כוכבים (עם קרמיקה על הקירות! וואו!). האוהלים די בסדר, כל עוד לא יורד גשם (להלחם עם שימשוניות בזמן שאתה יושב על הגג של האוהל זה הסיוט הכי גדול של חיילים). אוכל - המגעילות של האוכל באדם כבר הפכה לאגדה. אדם הוא ללא ספק הבסיס עם האוכל הכי נורא העולם, ואל תהיה מופתע אם יסגרו את המטבח כמה פעמים במהלך הטירונות שלך בגין כל מיני פסילות כשרות או דברים מוזרים שמוצאים בתוך האוכל. יציאות - בד"כ זה שבת לשתיים. לא נורא בכלל. למרות זאת, שטחי האימונים הם ענקיים ואתה תטחן הרבה שטח באימון שלך.

למעלה