מתעקש בלי טיטול אבל.....

ashlaya

New member
מתעקש בלי טיטול אבל.....

הגוזל שלנו בן 2.4 חודשים מתעקש בלי טיטול- אז בכייף אבל...עושה פיפי בכל פינה בחדר שלו במרפסת במטבח מה לעשות? אני חושבת שזה קשור לזה שבגן היא "מרשה" להם לעשות פיפי בגינה איך בכל זאת מסבירים לו? הוא עשה פעם פעמיים בסיר /שירותים - מבסוט מעצמו ואז חוזר לעשות בכל פינה יש עיצות ?<

לאה_מ

New member
אבל גם בגן בטח מותר בחוץ ואסור

בפנים, לא? אני מציעה להסביר לו, שבבית אי אפשר לעשות פיפי בכל מקום, אלא רק בסיר / שרותים. מובן, שאם הוא מפספס, כדאי להתייחס לכך בענייניות, לנקות ולהביע בטחון שבפעם הבאה הוא יספיק להגיע לסיר בזמן. לי היה מאד קשה להתמודד עם השתנה מודעת של ילד בכל הבית. היה לי הרבה פחות קשה להתמודד עם פספוסים. אז תלוי גם האם לדעתך הוא מודע לכך או שפשוט בורח לו.

ashlaya

New member
זאת בדיוק הבעיה

הוא מאוד מודע אומר לי אמא תראי פיפי - ועומד ועושה פיפי אולי הצעות ? איך פותרים את זה?

פיקשושים זה חלק מגמילה

אני אמא לשניים, בת 5 ובן 2.2. הקטן נגמל הקיץ מחיתול (שניהם נגמלו סביב שנתיים). כמה דברים: 1. כל הכבוד לקטן שהוא מודע ורוצה להיות בוגר ולעשות בשירותים! לעודד את הבעת הרצון שלו (אפילו אם בפועל זה קצת מתפקשש לו). הוא קטן יחסית, אבל בהחלט אפשר וצריך לגמול אותו אם הוא מגלה מודעות ורצון! 2. סיר. היום יש איזה נטיה לגמול ישר לשירותים. מהמון יעוץ לאימהות, הכנסה של סיר יפה ואטרקטיבי (מומלץ הכיסא בצורת דובי) פותרת המון בעיות. הרבה פעמים הקטנטנים מתעצלים להפסיק לראות קלטת, לשחק, לשבת עם אמא, וללכת עד לשירותים, ולפעמים הם פשוט לא כל כך זוכרים. הסיר מושך, נגיש, בנקודה מרכזית בבית (מול הטלבזיה?..)עוזר גם כתזכורת וגם נגד עצלנות. 3. סבלנות! לא לכעוס על פיקשושים. הם פיקשושים. הוא לא עושה לך בכוונה. אם הוא יגלה שזה נורא מעצבן אותך ועושה דרמה בבית, הוא יעשה לך בכוונה. מנקים בענייניות, ומושיבים על הסיר. גם אם כבר סיים, שילמד את ההקשר - פיפי זה לסיר. לא בכפיה - הכל ברוח טובה - אפשר לשים לו קלטת, לספר לו סיפור, לתת לו לשבת כמה דקות ושילך לדרכו. 4. לשים לב. תנסי לבדוק כמה זמן עובר בין פיפי לפיפי. אם זה בערך שעה, חצי שעה וכו', ואז אחרי פיקשוש, כשמתקרב המועד הבא, תציעי לו שוב לשבת על הסיר. 5. כשיוצא פיפי בסיר, שירותים, בחוץ - בקיצור איפה שמותר - לחזק, לתגמל, להתלהב, לעשות דרמה, להראות לאבא, לשכנה (טוב, נו, אולי לא לשכנה), לדבר על כמה הוא גדול, איזה בוגר, עושה פיפי כמו אמא ואבא. אפילו פרס אפשר (לא חייבים). טוב, זה מספיק לעכשיו. שיהיה בהצלחה. תעדכני.

ashlaya

New member
תודה על העיצות

האמת הכי אנחנו צריכים לאמץ את האדישות כלפי המקרה ושוב כמו שכתבתי לא מדובר בפיקשוש אלה ב"דווקא"

כרמית מ.

New member
כמה זמן?

אם מדובר על פחות משבועיים-שלושה, אז זה חלק מהלימוד. כמה שפחות להתייחס, יותר טוב. להגיד משהו כמו "בפעם הבאה, אני מקווה שתבחר בשירותים/סיר/גינה" (גינה היא אופציה לגיטימית ואפילו טוב שיש אותה, למצבים שאין שירותים זמינים. זה ברור שגינה זה לא בית. בהמשך אפשר לעדן ולהסביר שרק על אדמה ולא על בטון, רחוק מאנשים וכד'). אם מדובר על זמן ארוך יותר, הייתי מעמידה אותו בפני ברירה: או לחזור לטיטול, או לעשות בשירותים/... - כשלוקחים בחשבון שעדיין פה ושם עלולים להיות פספוסים, אבל רוב הפעמים צריכות להיות במקום המתאים, במיוחד אם נראה לך שהוא בוחר ולא מפספס.

ashlaya

New member
מדובר על יומיים....

וכן...האדישות שלנו -זה כנראה הכי חשוב באיך להגיב על הפיפי

1אילת2

New member
אפשר לפזר סירים בבית.

אפשר להעמיד עציץ במרפסת. בקיצור, להקל עליו את תהליך הגמילה ולא להקשות.

למעלה