מתעצבנת או מבינה?

אצלינו המאבטח סוגר את השער בשמונה וחצי, אבל

הוא נמצא שם עד תשע ופותח למי שבא עד שעה זו.
מי שבא אחרי שעה זו מצלצל בפעמון והגננת בודקת ופותחת..

מבקשים להגיע עד שמונה וחצי, אבל אף פעם לא נתקלתי ב"דלת סגורה" שלא נפתחת.באף גן עירוני בו ישנם או היו ילדיי.

אצלנו בגנים זה אף פעם לא היה

לא היה מאבטח. היה שער נעול בכניסה. תקופה מסוימת הוא היה עם קוד שאפשר לפתוח אותו מבחוץ וההורים ידעו את הקוד. אח"כ הדקו את הנהלים ואי אפשר היה לפתוח עם קוד מבחוץ, אבל מי שהגיע כשסגור צלצל ופתחו לו. אף פעם לא הגבילו את שעת ההגעה.

נטלי22

New member
אצלנו אין מאבטח ומעולם לא היה

(גן בודד ברחוב ללא מוצא), אבל לפני כמה שנים טובות שינו את הנהלים (נדמה לי שזה היה כשהקטנה שלי היתה בגן, והיא היום כבר בכיתה ג), והן מחוייבות לנעול את השער החל משעה שמונה, ולפתוח בשעות קצובות בלבד (אצלנו כמדומני פותחים כל רבע שעה עד תשע).
אני מאוד מבינה את הנוהל הזה ומקבלת אותו.

ברור שהתקשרתי לטלפון של הגן

עוד לפני 08:30 להודיע על איחור פוטנציאלי. התקשרתי גם לגן אחרי, התקשרתי לנייד של הגננת שלא בשעת מפגש אחרי שניסיתי ליצור קשר עימן. גם אחרי שזמזמתי בפעמון מס' פעמים (ולא הבנתי למה הן לא ענו...)

ולמה מיהרתי? זה באמת משנה?!
לפחות העוגה יצאה מדהים

מתעצבנת או מבינה?

נניח והמדיניות בגן היא שהשערים נסגרים בשעה 08:30 ונפתחים שוב בשעה 09:00.
נניח וזו הפעם הראשונה בשנה וחצי שהילד מאחר בחמש ד' בלי להודיע מראש על "סיבה מוצדקת".
נניח והאמא התקשרה לגננת (אולי להודיע על איחור מוצדק בזמן שהיא ממתינה בחוץ?!) והגננת לא ענתה.

נניח והייתן אותה אמא הייתן מתעצבנות או מבינות?

*** גילוי נאות: הסיבה לאיחור היא שהאמא והילד ישבו עשר ד' בחוץ בניסיון להרגיע את הילד שלא רצה ללכת לגן אחרי שלושה ימי מחלה, זאת אחרי שהגיעו לגן מוקדם יותר ובגלל עוצמת הבכי האמא העדיפה לקחת את הקטן למסגרת שלו ואז להתמודד עם הבכור ביתר סבלנות.

moma422

New member
לא נעים, אבל לא להתעצבן

אולי זה מפגש הבוקר
לא היית רוצה שהיא תהיה עסוקה בטלפון בזמן מפגש.
יש חצי שעה שהיא עם הילדים - סביר בהחלט.

אני בטוחה שהיא לא עושה שיקולים של : זו מאחרת כל יום ואצל זו ,זו פעם ראשונה... היא גם לא מודעת לסיבת האיחור. בקיצור מעצבן, קורה, אין על מי לכעוס, לנשום עמוק ולהמשיך הלאה

שיהיה המשך יום נעים יותר

tiger mom

New member
לא מתעצבנת

כי זו המדיניות. ואלו החוקים.
וכמוך יש עוד הורים שמאחרים רק פעם במליון שנה.

זה היה מבאס אותי מאד. זה לא שהייתי נשארת אדישה ורגועה.
בטח לא אחרי ניסיונות להרגיע ילד בוכה.
אבל אני מכבדת את החוקים האלה ומסבירה באותה הזדמנות לילד שלי שאלו החוקים ואנחנו מכבדים אותם ולכן אנחנו יושבים עכשיו חצי שעה בחוץ ומחכים בסבלנות.

מילה ורבע על כללים

כאמא לילד שמאוד אוהב כללים, אני תמיד מסבירה שיש סייגים. שלעיתים, כדאי ואף רצוי להפעיל שיקול דעת גם אם חורגים מכלל זה או אחר.

התבאסתי, בכיתי, עבר

shiron number 1

New member
אבל איך היא אמורה לדעת?

אם סתם הייתם מתעוררים מאוחר היית מקבלת את זה?
אז איך היא יכולה לדעת מה הסיבה? היא לא פנויה לדבר במהלך מפגש בוקר וזהו.
ממש לא נראה לי סיבה להתעצבן ובטח לא לבכות (באמת בכית?)

באמת בכיתי

אבל זה לא חוכמה. אני בוכה מכלום

אני מאמינה שאם היינו מתעוררים מאוחר הייתי מקבלת את זה. וחוץ מזה, הם לא היו במפגש, אחרת לא הייתי מתקשרת.
טוב, די, באמת עבר.

חזרתי הביתה, שיניתי תוכניות והתחלתי לאפות. מנסה עוגת דמקה ואבוי לה אם לא תצא יפה, אחרת שוב אתחיל לבכות.

rnavina

New member
גם אני בכיינית ידועה. שמחתי לשמוע שגם ורדה

רזיאל ז׳קונט הודתה בתכנית שלה שגם היא

tiger mom

New member
מילה ורבע שלי על כללים

בעלי עובד עם לקוחות.
כל יום, כל היום כולם מנסים לשבור את הכללים.
כל אחד חושב שהוא היחיד.
כל אחד חושב שזה רק הוא, שזה לא נורא, שהוא יחיד ומיוחד ובשבילו אפשר, שזה רק פעם אחת, שזה לא באמת מפריע.

הסיבה שלך זה כי הילד לא רצה לחזור לגן אחרי מחלה
הסיבה שלי זה כי השעון המעורר לא צלצל
הסיבה של משהו אחר זה כי האוטו לא התניע
הסיבה של מספר 4 זה כי הוא מאחר כרוני וזה מה שיש והוא באמת מאד מנסה אבל תביני, הוא באמת לא מצליח להגיע בזמן למרות שהם קמים נורא מוקדם.

להתבאס זה הגיוני.
גם אני הייתי מתבאסת.
אבל היא לא ידעה את הסיבה כי היא החליטה שבזמן מפגש היא עם הילדים ולא עונה לטלפונים. כל הכבוד לה על זה דרך אגב.

אני מקנאת שזה רק חצי שעה.

אצלנו כשהיו מגבלות לגבי הכניסה, היה מדובר ביותר מחצי שעה. בכל מקרה, הייתי מתעצבנת - אבל לא על הגננת, אלא על המצב. לא נראה לי שזה משנה למה איחרתם - יש פעילות שאי אפשר להפריע לה בין 8:30 ל-9:00, וזהו.

אני הייתי מתעצבנת על המדיניות הזו בלי קשר

למקרה הפרטי. זה מזכיר לי כל מיני ספרי נוער אירופאיים כאלה מלפני מאה שנה על הילד שמאחר ונשאר נעול בחוץ.
אבל אם המדיניות ידועה, ומקובלת עלייך בעיקרון, ולא ניסית למחות נגדה כל עוד זה לא פגע בכם - אז לא הייתי נכנסת למלחמה דווקא עכשיו.

למעלה