מתענינת

safi18

New member
מתענינת

האם בגילי,33,עוסקת בפעילות גופנית, אפשר עוד ללמוד הגנה עצמית אני גם חשבתי ללמוד אגרוף,כי קראתי שזה מצויין לכושר ולעיצוב הגוף והיכן אפשר ללמוד זאת בראשון לציון? תודה על ההתייחסות.

בגילך?

ראשית, את לא בגיל כ"כ מופלג! אני מכיר אנשים שהתחילו להתאמן בגיל מבוגר הרבה יותר. לפני מה שאני מבין מהודעתך, את רוצה ללמוד איגרוף כדי לחטב את הגוף. אני מרשה לעצמי להניח שראית בערוץ הספורט קלטות אירובי שמשלבות איגרוף או כל סוג אחר של לחימה/הגנה עצמית. כאן את צריכה להחליט בין שני דברים - אירובי/ספורט לבין לחימה (לסוגיה). אם המטרה העיקרית היא חיטוב הגוף, אז כדאי לך לעשות אירובי או כל פעילות גופנית אחרת, גם מהסוג שראית בקלטות. אם את רוצה ללמוד אומנות לחימה, אז תחשבי איזה סגנון את רוצה ומה מתאים לך, ואז נסי להחליט. ככלל, איגרוף הוא ספורט או צורת לחימה קצת קשה עבור נשים. איגרוף זה דבר שדורש המון כושר ויש בו סיכוי להיפצע (יותר מאשר באומנויות אחרות). אגב, במשך הזמן, השרירים נבנים ומתעצבים דרך העיסוק באומנות לחימה, אך זהו תוצר נלווה ולא העיקר. לגבי המלצה על מקום: אני יכול להמליץ לך על קראטה דו. יש סניף בראשון שמלמד בו סנסאי רונן ברגר. מאוד מומלץ! אם את מעוניינת, אשמח לתת לך פרטים נוספים.

zakomea

New member
צודק../images/Emo70.gif

אני ראיתי איזה כמה אנשים שרק התחילו ללמוד קפואירה בגיל מבוגר משלך לאיזה אחד כבר היה קבהרבה (לא יודע מה הגיל המדויק אבל קצת שערות לבנות) ואם הם לומדים קפואירה שזו אומנות שדורשת המון כוח יציבות ועוד (קיצר קשה לאדם מבוגר) אז את יכולה בהחלט ללמוד
מקוים שאחרי שתתחילי תבואי לפה ותספרי לנו איך זה הולך

zakomea

New member
תיקון

הכל הסתבך שם... אז מ"משלך" זה הולך כך: (לא יודע מה הגיל המדויק, אבל לאיזה אחד כבר היו קצת שערות לבנות)

קראטה/אגרוף תאילנדי בראשון לציון

היי את יכולה ללמוד קראטה אגרוף תאילנדי בראשון לציון בבית ספר עמית - מתחת לאולם הספורט את מוזמנת לפנות לאתר שבקישור שצירפתי לפרטים נוספים, או אלי במסר פרטי.

קרב מגע לכל גיל

את יכולה ללמוד קרב מגע בכל גיל שהוא קרב מגע היא אומנות הלחימה הישראלית להגנה עצמית היא נחשבת לטובה מסוגה בעולם בראשון ניתן ללמוד קרב מגע כמעט בכל מרכז קהילה שליד ביתך גם אני מלמד בראשון הקרב מגע מבוסס על התנועות הטבעיות של הגוף קרוס ההגנה עצמית לנשים שלנו הוא היחידי שאומץ בתקופת האנס הסדרתי ע"י משטרת ישראל ועיריית ת"א לפרטים 748105-053 לירון

אפשר להתחיל ללמוד אומנות לחימה

בגילי (32) ובגילך, אבל זה קשה. אין מה לעשות, היכולת ללמוד כישורים גופניים חדשים הולכת ויורדת עם השנים (קשה ללמד כלבים זקנים טריקים חדשים...), ובנוסף הפחד מפציעה הולך וגדל ומהווה גורם מעכב בלימודים (אני לא יודעת אם שמת לב, אבל לילדים אין מזה בכלל). זה גם מתסכל לראות ילדודס בני 15 שרק הגיעו אתמול וכבר עושים יותר טוב את מה שאת מנסה לעשות כבר חצי שנה. אבל זה בהחלט אפשרי. למשל, לפני כמה זמן, הובא לפה (ע"י אייקיפריק) ראיון עם מורה לאייקידו שמחזיק כיום בדרגת דאן חמש, ומלמד באופן פעיל, על אף גילו המתקדם (כ-80 שנה!) לאחר שהגיע לשיעור הראשון שלו בגיל 48. בקיצור אפשר, וגם מומלץ מאד, אבל צריך הרבה מוטיבציה.

bizhar

New member
דעה קצת שונה

נכון שלצעיר קל יותר ללמוד אבל לא תמיד! ישנם דברים שדורשים בשלות מסויימת שאין לאדם צעיר וזה מהווה יתרון ופיצוי מסויים על הירידה ביכולת. בקונגפו בסגנון שאני לומד ובדרך בה המורה שלי מעביר את החומר יש בעייה דווקא לצעירים ולראייה אין כמעט חברה מתחת 20 שמתאמנים אצלנו. ממוצע הגיל בקבוצה שלי הוא 40 ! אין דרגות, הלימוד הוא בקבוצות הטרוגניות מבחינת היכולת והנסיון וכולם לומדים הכל. מי שאצה לו הדרך לא יחזיק מעמד. בצורה פראדוקסלית אולי ניתן להבחין שדווקא אצל צעירים יש בעייה להתרכך מול בן הזוג וזה מקשה בהפנמת הרעיון ובביצוע. מי שבא עם אגו נקלע לבעייה די מהר. העסק מורכב מאוד ודי מתסכל בהתחלה. צריך מידה של נסיון והכרה במגבלות כמו ביתרונות שלנו כדי לקבל אמת מידה להמשך. לגבי פציעות אוכל רק לאמר שמידת האגרסיביות (מילה לא מאימה אולי? ) מותאמת ליכולת בן הזוג ועוד לא נתקלתי במקרה של פציעה (אם כיפוף אצבע לא נחשב...). טפו טפו.. מכיוון שהשואלת צעירה למדי (מדי?) אולי לא מתאים לה ללמוד אצלנו וכדאי שתגיע בעוד מספר שנים. מצד שני מתאמנת אתנו נערה בת 13 כבר יותר משנה ונראה שמצאה את מקומה. (לפני זה עסקה בג´ודו מספר שנים). אז מה אני אומר בכל זאת? המגבלה היא אצלנו בראש ולא בשום מקום אחר.

orii

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

גם אצלנו באופן ברור יש יתרון לבגרות

תמירי

New member
לימוד אומנות לחימה

אני התחלתי ללמוד בגיל 25 והפסקתי לאחר שנה וחצי בגלל לימודים ,עבודה ,משפחה ועוד. מי שמתחיל כנראה לא יכול להוציא זאת מתוכו וחזרתי ללמוד בגיל 38 והיום אני קצת מעל 40 ולא היתה לי בעיה מיוחדת. ואם יש מישהוא "שתופס"תרגיל יותר מהר ממני זה לא בגלל הגיל. בשיעור האחרון התאמנתי מול בחור בן 17+ חגורה שחורה וממש לא הרגשתי בעיה למרות שאני יותר מפי שתיים בגיל ממנו! הכל עניין של רצון והכל בראש שלנו.

גיל מופלג

אני חזרתי להתאמן בג´ודו בגיל 34 לאחר הפסקה של 22 שנים... זה נפלא. יש אצלנו מבוגרים יותר ממני שהתחילו בגיל יותר מבוגר. אני כותבת מנקודת מבט של מישהי שלא ממש מבינה בתחום. פשוט נהנית D-:

למעלה