מתעניינת

Woking

New member
אני חושב

שבמקום לשלוח שקדי מרק, ושוקלד פרה, אולי פשוט שיפסיקו לשלוח ישראלים מכוערים.

מה, יהודים או שבכל תשובה היא יכולה

למצוא רעיון גם אם לא הייתה ישירות?

אני לא באה לחנך או לשכנע אני מעלה נקודה שאולי שווה לחשוב עליה.
אני לא רואה פה כפיות טובה. אני רואה פה גולשת שנכנסה לשאול שאלה, קבלה 3 תגובות אולי רציניות והשאר? השאר מליצות, לא רציניות, שרשור שהתפתח לשיחות אישיות ובן חברתיות.
אני לא מסכימה עם הניסוח של פותחת השרשור "הישראלי המכוער" , הפורום לא משהו וכדומה אבל לדעתי, חשוב לזכור, כשאנחנו מפנים אצבע מאשימה למישהו, אנחנו מפנים שלוש אצבעות כלפינו...

een ogenblik

New member
לא, מה שחשוב לזכור הוא

שזהו פורום חברתי באופן מוצהר. כל שירשור יכול להתפתח בדרכו שלו, ללא קשר להודעת הפתיחה. מכיוון שזהו פורום חברתי, ומכיוון שעזרה מוגשת רק אם מי שמגיש אותה רוצה להגיש אותה, היה לה מזל אפילו אם הייתה הודעה אחת בלבד שהייתה מתייחסת אליה ישירות. כבר היו מקרים מעולם בהם התפתחו שירשורים ארוכים ומפותלים ללא קשר להודעת הפתיחה.

ודרך אגב, כשאני מפנה אצבע מאשימה כלפי מישהו, היא מופנית לעברו. אולי את רואה שלוש מופנות לכיוונים אחרים, אך אם זה באמת כך, הייתי ממליצה על בדיקת עיניים דחופה. כדימוי, עם זאת, זה דימוי מטופש וריק מתוכן. אצבעות מקופלות אינן מופנות כלפי אף אחד, ובודאי לא כאשר אצבעות מוחלפות במילים.

לדעתך

לדעתי זה דימוי מעולה לבחון את עצמנו מדי פעם לפעם. האם אנחנו תמיד בסדר, האם אנחנו הוגנים כלפי האחר.
אני יודעת בדיוק מה זה פורום חברתי ואני חברה ביותר מאחד, אני יודעת גם שהודעות מתפתחות לכיוונים אחרים ואני יודעת שלא תמיד הודעה מקבלת מענה יחד עם זאת, השרשור הזה לא בדיוק היה נחמד ונעים לקריאה עבורה. היא אולי השתמשה בביטויים קשים, אבל לכעוס עליה, זה גם לא כ"כ פייר. זאת התחושה שלה. בין אם אוהבים את זה ובין אם לא. ונראה לי , שבאמת מיצינו את הדיון פילוסופי הזה. כנראה שנסכים לא להסכים

een ogenblik

New member
אני מפרקת דימוי כדי לדעת מה הוא אומר

- כאשר מבוצעת פעולה פיזית של שליחת אצבע לעבר מישהו, שלוש אצבעות תמיד מקופלות. לפיכך, אם זה אומר משהו - אין זה אומר משהו מדי פעם, אלא תמיד.
- כאשר שליחת האצבע מדומיינת נעשית באמצעות מילים, אין שלוש אצבעות מכופפות כלפי פנים, ולפיכך אין לעולם האשמה עצמית.
יוצא מכך שאו שלעולם איננו צודקים, או שלעולם איננו טועים. בכל מקרה ובשום פנים ואופן, אין מדובר בבדיקה היכולה לפעמים להביא לידי מסקנה אחת ולפעמים לאחרת.

אם אינך מנסה לחנך אותנו, אם את מודעת לכך ששירשורים בפורום חברתיים משתרשרים לנושאים שאינם קשורים לנושא הראשוני, ואם את חושבת שאין מה להתווכח על תחושות של אנשים (אני מניחה שגם למגיבים מותר לחוש תחושות משלהם, איתן אין מה להתווכח), נשאלת השאלה מה כן רצית להביע בהערה שלך. זו הצעה לשאלה לבדיקה עצמית בינך לבין עצמך, ואינך חייבת לענות על גבי הפורום.

היא לא מנסה לחנך אותנו

רק אותי.

זה לא מפריע לי, כי לדעתי אני צודקת.

חוצמזה, החל מאתמול בלילה אני ישראלית באירופה באופן הרבה יותר רשמי, אבל נדמה לי שלפתוח שרשור על חיי האישיים כרגע זה לא רעיון טוב.

shemesh7079

New member
אם תפתחי אני מבטיחה

לא להפוך את השרשור שלך לדיון על טמפונים.

מזאת שלא מאמינה שהשרשורפלצת הזה עוד ממשיך לגדול...

shemesh7079

New member
מלח פצעים אאוץ'

een ogenblik

New member
אהה

תפתחי, תפתחי. אנחנו רק מאריכות אותו לשוא. למקרה שלא תפתחי, אני אומרת כבר עכשיו - מזל טוב.

וגם אני חושבת שאת צודקת, אם זה משנה בכלל.

תראי מה קרה, עודדת אותי ללכת לעמוד הראשי

ורק עוד כובד יצא מזה. איכשהו מסתבר שבאמת אני לא רגישה לצרכי הזולת. מזל שכבר ידעתי את זה קודם וזה לא מפריע לי/הולך להשתנות (להוציא, כמובן, זולת שאכפת לי ממנו, כי אז אני יותר רגישה).

בין השאר לא פתחתי את השרשור כי אני ביום גלריה ולא ציפיתי להיות עדיין תקועה בבית, אבל הוידאו מסרב להפסיק לא להיות מוכן אז אני עוד פה, מעכירה את האוירה בחוסר הרגישות שלי (הממוקמת באופן בלתי מוגבל באירלנד, דבר שייחתם אצלי בדרכון מחר).

תודה על האיחול, אני אכן מרגישה שיש לי מזל לגבי זה.

ההסבר שלך הוא מוטעה

לעולם, אבל לעולם, לא תהיי צודקת במאת האחוזים. תמיד יש אחוז אחד שאולי, יכולת לפעול אחרת, אולי יכולת להגיב אחרת. שלוש אצבעות מופנות אלייך אומרות, שנכון שאת מאשימה מישהו אחר במה שקרה ,אבל תעשי בדק בית ותראי מה חלקך באותו חלק. את רוצה להאמין שלא, את רוצה לומר שזה מביא מסקנה אחת אחרת מדי פעם- שיבושם לך.

אין לי מה לבדוק. אני הערתי הערה כי ההתנהלות של השרשור הייתה לא נעימה. אני מנסה לנסח בעדינות ומחקתי כמה פעמים, אבל כשקראתי, וזאת לא הייתה שאלה שלי וצורך בעזרה שלי, הרגשתי לא נוח. אם אני, קורא זר מהצד מרגיש לא בנוח, אז אני מניחה שפותחת השרשור הרגישה לא בנוח גם כן. ואם היא הרגישה לא בנוח, היא כעסה, הגיבה בחריפות. התגובה החריפה שלה הביאה אתכם לכעוס עליה ותקוף אותה. למה? תבדקו מה גורם לגולש אנונמי להשליך סטגימה כזאת רחבה על חברי הפורום השונים.

een ogenblik

New member
לעולם?

צר לי שכך את חושבת. בדיקה עצמית היא משהו ראוי, אך לא במחיר של אובדן דרך ומחשבה שאין אף פעם אמת אבסולוטית. היא קיימת. נקודה.

שלשלת התפתחות השירשור שאת מציגה אינה נכונה, אבל גם אם הייתה נכונה, וזו דעתך, ההסתייגות של "אני לא באה לחנך, אבל..." הייתה מיותרת. הערת כי רצית לשנות משהו, וזה בדיוק מהות החינוך. אם את חושבת שאין מקום לחינוך, אין מקום להערות על התנהגות. אם יש מקום להערות על התנהגות - את מחנכת. אם את רוצה לחנך, לכתוב זאת תחת הסתייגות - מיותר.

אלה היו שני הגרוש שלי. אם את רואה בהם שליחת אצבע מאשימה (אני איני רואה זאת כך, אלא רואה בזה הארה, אך כבר הבנתי שאין את רואה איתי עין בעין), את צריכה לשים לב שאין מתלווה לזה שום הפניית אצבע וירטואלית כלפיי עצמי. למה? כי אין אצבע!

עצוב לי שאת רואה בדיקה עצמית

במחיר של אובדן דרך מחשבה.
אין אמת אבסלוטית. כמו שאין בן אדם מושלם.

להעיר על משהו, לשיטתך, תמיד יהיה חינוך. אחרת, למה להעיר?
אני רואה חינוך אחרת. אני חושבת שאם יש קבוצה של אנשים מבוגרים אפשר להעיר על התנהגות או התנהלות גם מבלי להעביר סדנת חינוך. אם את מרגישה שבכל הערה כלפייך מחנכים אותך, הייתי מציעה לך לבדוק למה את מגישה ככה. לפיכך, אני רואה את ההסתייגות שלי עדיין עומדת במקומה.

MayFebruar

New member
רום וקינמון, זה פורום חברתי לא מוסד חינוכי

כל אחד מוזמן לכתוב ככל העולה על רוחו כל עוד הוא לא עובר על חוקי הפורום.

een ogenblik

New member
אני חוששת כי התבלבלת

אני זו הרואה בכל חינוך, כך שקשה להאשים מי שהצהירה כי לא באה לחנך דווקא בנסיון חינוך שלי.

een ogenblik

New member
אני תוהה האם איבדתי את היכולת לכתוב

כיצד הצלחת להבין את המשפט "בדיקה עצמית היא משהו ראוי, אך לא במחיר של אובדן דרך ומחשבה שאין אף פעם אמת אבסולוטית. היא קיימת. נקודה." כאילו אני חושבת שבדיקה עצמית היא במחיר אובדן דרך? הרי כתוב בפורש "אך לא במחיר אובדן דרך ומחשבה שאין אף פעם אמת אבסולוטית". חלק המשפט המדובר צריך להקרא:
"אך לא במחיר (1) אובדן דרך ו-(2) מחשבה שאין אף פעם אמת אבסולוטית". הקריאה "אך לא במחיר של (1)אובדן דרך ומחשבה (2) שאין אף פעם אמת אבסולוטית" פשוט אינו מסתדר לכלל מחשבה הגיונית אחת.

אני, כנראה בניגוד אליך, איני רואה כל פסול בחינוך. אני מעירה לאנשים, ומקווה שילמדו מכך, וכאשר מעירים לי מנסה ללמוד מכך (כל מיני דברים, לאו דווקא מה שהמעירים ניסו ללמד, אך משהו). לפיכך, הבעיה היחידה שלי בלומר שאני מנסה לחנך מישהו, היא רק רגישות היתר שאני מודעת לכך שלאנשים רבים יש כלפי המילה "חינוך".

MayFebruar

New member
אני דווקא מאוד אוהבת שדיונים מתפתחים

מאוד מעניין אותי לראות איך דיון מתפתח לכל מני כיוונים. זה פורום חברתי וסביר שדיונים יתפתחו.

לדעתי זה לא משנה כמה ענו לה ומה. היא יכלה לא להגיב לתגובות שלא מצאו חן בעיניה. או לפחות לענות עליהן בצורה יפה ולא 'את לא עוזרת לי'. במקום זה היא בחרה לענות בצורה מכוערת ולהכליל וחבל.
אני מסכימה איתך שיכלו לענות לה יותר יפה, אבל גם פותחת השרשור יכלה.

tch111

New member
יש שני דברים ישראליים שחסרים פה

שקדי מרק ומלפפונים כבושים במלח, כל השאר לאט, לאט מצאתי פה, לאחרונה מצאה אישתי פה חנות מזון של רומניה שמביאה גבינה בולגרית מקורית בפח עם מים מבולגריה ובמחיר מאוד זול.

למעלה