מתעניינת

Alice27

New member
מתעניינת

שלום לחברות וחברי הפורום. שמעתי על המושג א-מיניות דרך הקמפיין של המצעד הרדיקלי בטקסט המעולה של גאיה, ומשם המשכתי לקרוא הלאה. אני לא חושבת שאני עונה להגדרה (אז אולי צריך להעביר את ההודעה שלי לשרשור סקרנים - אני לא מצאתי אותו), אבל אני מרגישה שיש לי חיבור עם חלק מהמסרים או עם תובנות מסוימות מהרעיונות האלה לגביי. אני חושבת שהמסר שאפשר לחיות חיים נורמליים וטובים ללא מין הוא מסר מאוד חשוב. אני חושבת שאני באופן אישי (כמו הרבה אחרות ואחרים, אני מניחה) הפנמתי את המסר החברתי שמין הוא מדד לזוגיות טובה ותקינה, אבל בפועל המסר הזה מאוד מדכא וקשה בעיני. עצם המחשבה שאני ובן זוגי עושים פחות סקס ממה שנחשב לבסדר, גוררת אצלי הרבה פעמים חוסר ביטחון ותהיות אם הקשר שלנו מספיק טוב (למרות שאני מאוד אוהבת אותו ויודעת שזה הדדי). למרות שדיברתי על כך עם בן זוגי לא פעם והסכמנו שזה כן בסדר, עדיין עולות לי מחשבות לגבי איך אנחנו יחסית לנורמה ומה זה אומר. בעבר זה הביא אותי לכך שמאוד רציתי שנשכב לא מתוך משיכה מינית שחשתי אליו באותו רגע אלא מתוך זה שרציתי לדעת שאנחנו בסדר. בכך אני חושבת שהפעלתי את אותו דיכוי שחשתי גם עליו. כאמור ממה שקראתי עד כה אני לא חושבת שאני או בן זוגי א-מיניים, אבל לאור ההזדהות שחשתי עם חלק מהמסרים עלתה לי שאלה. מדוע (והאם) חשובה הדיכוטומיה בין א-מיניים למיניים ? כלומר, קראתי על הסקלה בתוך הא-מיניות מכאלה שלא מעוניינים בזוגיות כלל ועד כאלה שרוצים זוגיות, כולל הפגנות חיבה, אך לא מעוניינים במין. לי נראה סביר שכל בני האדם נמצאים על סקלה דומה כשבקצה האחד הא-מיניים שלא מעוניינים בזוגיות ובקצה האחר אנשים שהם מאוד מיניים. ורב האנשים הם איפשהו על הסקלה. זו כמובן דעתי, אני מבינה שטרם נעשה מחקר מקיף, אך זו ההשערה שלי. אשמח לתגובות.

p019

New member
שלום ותודה על ההתעניינות

אז בעיקרון אנחנו בהחלט מדברים על סכלה. יש אנשים אם מיניות גבוהה ויש אנשים ממוצעים ויש אנשים עם מיניות נמוכה או בכלל לא. א-מיניים במובן הרחב (כולל gray) הם בחלק התחתון של הסכלה. מה שאומר שהם כוללים גם אנשים עם משיכה מינית נמוכה ונמוכה מעוד בנוסף לאנשים בלי משיכה בכלל. אבל אנחנו מפרידים בין משיכה מינית למשיחה רומנטית. אדם יכול לרצות מין אבל לא לרצות זוגיות, או לרצות זוגיות ללא מין. אדם יכול להיות א-מיני ורומנטי או כל צרוף אחר. וכן - גם ברומנטיות (הרצון במערכת יחסים זוגית ואינטימית ברמות כאלו ואחרות) יש סכלה. וכמו שכתבנו בפלייר - המושגים שעולים מתוך הקהילה הא-מינית יכולים לשמש גם את האנשים המיניים לחקר עצמי ולמצוא את המקום המתאים להם.

מצטרפת לדברים שכתבה P019

אנחנו בהחלט מדברים על סקאלה! זה אחד הדברים שאנחנו מכניסים לשיח הציבורי על מיניות כל הזמן והדוגמא שלך היא דוגמא מצויינת למה השיח על א-מיניות חשוב גם לאנשים מיניים. כי למעשה זה שיח על מיניות! על כל האפשרויות במיניות ועל ההבנה שלא כולם חייבים לרצות סקס או לרצות אותו בכמות X. לצערי המסר החברתי היום הוא כפי שאת מתארת ולכן אין לי ספק שאתם לא הזוג היחידי שנפגע מזה. כמו כן חשוב להבדיל בין משיכה רומנטי למינית ולזכור שגם במשיכה רומנטית יש רמות כמו גם במיניות...

Berethor

New member
הפורום הזה לא עושה דיכוטומיה

דיכוטומיה בנושא הזה היא עבור קיצונים. הסקלה שאת מדברת עליה היא לא בין א-מיניים, אלא היא בין א-מיניים למיניים, על כן לא מוצאים את המיניים או המיניות מהמשוואה, זאת הסקלה העיקרית, הסקלה בין הא-מיניים היא משנית ופחות חשובה, מזה כבר משנה מבחינה חברתית כמה אתה א-מיני. בין א-מיני למיני יש גם את הדימיסקסואלים וא-אפורים, שאפשר לומר שזה משהו באמצע. כמובן שגם אצל א-מיניים היו כאלה 'שיותר א-מיניים' 'וכאלה שפחות א-מיניים', בדיוק כמו שאצל מיניים יהיו 'מאוד מיניים' 'ולא מאוד מיניים'. אנשים שלא מעוניינים בזוגיות הם א-רומנטיים או אנטיסקסואלים, וזה לא לחלוטין קשור לסקלה הא-מינית, למעשה יש גם מיניים שהם א-רומנטיים, מיניים א-רומנטיים הם לרוב אנשים שלא מעוניינים בזוגיות, אהבה ודברים רומנטיים אלא בעיקר במין. אני רואה שגם אצלך יש קושי להפריד בין דברים רומנטיים לדבריים מיניים, וזה קושי שאפשר להבין. בכל אופן הדגש הוא בא-מיניות הוא בכלל לא על מי שלא מעוניין בזוגיות ומי שיותר א-מיני, זה לא תחרות פה, מי שלא מעוניין בזוגיות הרי שאין לו שום בעיה, איזה קושי זוגי או קושי למצוא זוגיות מתאימה יהיה לאדם שבמלא לא מעוניין בא. א-מיני הוא אדם שלא נמשך מינית, ולא מעוניין ולא נהנה מדברים מיניים שהסקס בראשם, זה לא מנוגד לזוגיות ולחיבה, לא לבלבל בין הדברים. אני באופן אישי מאמין שאנשים צריכים לשכב רק אם שני הצדדים באמת רוצים בזה ונהנים מזה, על כן הלחץ החברתי שמופעל על אנשים לשכב, ולשכב כמה שיותר הוא לא מוסרי בעניי. מלבד זאת כל דבר שנכפה עלינו, תמיד ירגיש לנו הרבה יותר רע מאשר אם הוא לא היה נכפה עלינו, אפילו לאלו מאיתנו שיכולים לרצות אותו.

למעלה