מתעניין...

מתעניין...

שלום לכולם, אם אני מבין נכון אנשי הפורום כאן רובם אנשים רציניים מאוד ומשקיעים מאוד בתחום. אני לעומת זאת חובב תעופה די חדש וגם התחום של הטיסנאות מעניין אותי באיזשהו אופן. השאלה שלי היא, האם ניתן למצוא טיסן למתחילים כולל שלט וכל מה שנלווה על מנת שאוכל להטיס אותו, אבל שיהיה בטווח ה 1000 ש"ח? ויש סיכוי כזה שהוא לא יהיה משומש ? בכל מקרה כל הצעה תתקבל בברכה :) רצוי לציין שאין לי כל נסיון בתחום חוץ מקצת תאוריה לרשיון טיס שאני קורא.

barpg

New member
...

לדעתך, אתה תילך להטיס פעם ב.., או במקומות ככה לייד הבית. או שתלך לשטח וטטיס שם? בקיצור, יש אפשרות להתחיל אם איזה חשמלי (2 ערוצים צעצוע לגמרי, 3 או 4 יכול להיות מעולה להתחלה). החשמליים למתחילים לא כל כך יקרים (לא מכיר כל כך מחירים) אבל בדרך כלל פחות איכותי להתחיל עם זה (עוד פעם זו רק דעתי!!). ועוד אפשרות היא להתחיל עם טיסן דלק (עלות התחלתית 1800 (טיסן, שלט (4 ערוצים) ומנוע 46.)). תריץ חיפוש בגוגל תכתוב "טיסנים", ותכנס שם לחנויות שזה ימצא לך... תסתכל שם מחירים. אני התחלתי מ2 טיסנים חשמליים 2 ערוצים (שלא מביאים אותך לאף אף אף אף מקום!) ממש צעצוע. ואז עברתי לטיסן דלק טריינר 4 ערוצים, עם שלט דיגיטלי 6 ערוצים. ולי לפחותך זאת הייתה התחלה מעולה. לפני הכל, עדיף שתקנה סימולטור (בסיסי, או רציני יותר) עלות התחלתית 200-250 פלוס שלט. תתאמן שם קצת, וגם תוכל להחליט על מה אתה רוצה ללכת (חשמלי, דלק, אולי בכלל יירד לך מהנושא). בכל אופן הסימולטור די דומה למציאות (Aerofly Pro Deluxe), אבל אסור לשכוח שבסימולטור אין אותה תחושה כמו במציאות ובמציאות זה הרבה יותר כייף! (מן הסתם) אוקיי.. אם יהיו לך עוד שאלות, שאלנא בפורום. בכל אופן קח תאייסי, והמסנג'ר שלי: 308525419 [email protected] דבר איתי אני יביא לך גם בפרטי תפלאפון שלי אם אתה רוצה. בכל אופן בהצלחה!

בדקתי באתרים

טיסני הדלק קצת יקרים לי כרגע למרות שאני בטוח שאין מה להשוות אותם לחשמליים. נתקלתי בכמה חשמליים באתרים שונים , השאלה האם כולם מגיעים עם מנוע וסוללה או שצריך לרכוש בנפרד ? אשמח לקבל המלצות יותר ספציפיות לטיסנים מתחילים בסכום של עד 1000-1200 שקל. בנוסף כמה טיסנים שמצאתי , אשמח לקבל חוות דעת. WING DRAGON http://www.propeller.co.il/shop/item.asp?itemid=74 Cessna 182 http://www.myhobby.co.il/product.php?productid=299&ref=index.php Piper http://www.myhobby.co.il/product.php?productid=369&ref=index.php long-ez http://www.speed-control.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=310509 XPD-8 http://www.tholon.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=234127 (סרטון מגניב)

YHS

New member
ברוך הבא לפורום

אתה מוזמן לחלום גם אצלנו, ולא רק בפורום "תעופה קלה". אבל כאן אפשר לעיתים קצת מעבר לחלומות, במחירים יותר נמוכים. ראשית ממליץ לך לקרוא את "המדריך למתחיל בתחביב הטיסנאות". כאן: http://img1.tapuz.co.il/forums/39781023.doc יש שם גם הערכות למחירים. לצערי, ציוד חדש למתחיל (מה שנקרא "טיסן טריינר" ושאר ירקות) יהיה קשה למצוא ב 1000 ש"ח. אבל גם לא הרבה גבוה מעבר לזה יידרש. שנית, אתה בהחלט מוזמן להמשיך ולשאול בפורום. עוד משהו - אני רוצה להפנות אותך לעובדה שבשבת הקרובה יש מפגש פורום במסלול בפתח תקווה. תגיע לשם - תוכל ללמוד מהמקור איך הכי כדאי להתחיל. בהצלחה.

תודה רבה !

בהחלט תודה על ההזמנה , לצערי אני עובד גם בשבת (אחרי הכל צריך לממן קורס טיס) פעם אחרת, אבל שוב תודה על העזרה.

neosn

New member
עסק יקר.

אני מצטער לומר לך את החדשה הלא כל כך חדשה. להטיס טיסנים זהו עסק יקר, התחביב הזה לאט לאט מושך ממך הרבה כספים. טיסן טריינר עם כל האיבזורים (מנוע סרבויים שבב וכ"ו) + שלט 4 ערוצים פשוט + ערכת התנעה וערכת שטח עולה בסביבות 3000 שח (מחיר מינימום) כל יציאה שטח היא הפתעה בפני עצמה, פעם יש חור בכנף פעם נשבר פלופ פעם נשבר גלגל כפי שאמרתי הפתעות. חוצמזה אני ממליץ לך ללכת על סימולטור לפני, ככה תלמד להטיס בלי יותר מידיי לשלם על טיסנים מרוסקים או שעורי "טייס" בכלל התחום מעניים ומושך אך שים לב יקר.. בהצלחה neosn

היה לי ברור מראש שזה עסק יקר ....

לכן שאלתי על דגמים ספציפיים של טיסנים חשמליים זולים יחסית, הוספתי כמה קישורים בהודעה הקודמת שלי , הייתי מעוניין לדעת עם מישהו יכול להמליץ על אחד מהטיסנים האלה , לפי המפרט הטכני שמופיע בכל אתר ואתר. והאם כולם מגיעים עם שלט -- וכל -- מה שנדרש כדי להטיס אותם. ואם לא, כולם אז אילו כן, ומה צריך להשלים באחרים ?

YHS

New member
"יקר" הוא דבר יחסי

ולא כל מה שיקר לאדם אחד, גם יקר לאדם שני. בנוסף, לעיתים קונים משהו בזול ומגלים אח,כ שההוצאה בכללותה היתה יקרה יותר. לכן ראוי לדבר על מספרים מוחלטים ושכל אחד יעשה את החשבון שלו. המלצתי לך לקרוא את המאמר, והנה אני ממליץ שוב. חבילה מלאה, כולל הכל, חדשה, לא תעבור את ה 2500 ש"ח. גם בזה אתה יכול לחסוך. אני גם חולק על הדיעה הקודמת שהושמעה, ממישהו שאינו בעל ניסיון, שכל הזמן צריך לקנות דברים חדשים. אם לוקחים מדריך ולומדים להטיס כיאות, ההוצאות הללו יורדות למינימום. שברים גם אפשר לתקן לבד. מצד שני, אתה התעקשת על חדש, וב"קונטרה" הלכתלכיוון החשמליים הקטנים, שלעניות דעתי לא יכניסו אותך כיאות לתחביב. אם תתפשר על ציוד משומש (בסה"כ טריינר...) תגלה שאתה יכול למצוא בשרשור המכירה כאן בפורום ציוד כמעט מלא גם ב 1000 שקל. אם תגיע למסלול ויכירו אותך, גם תמצא מישהו שידריך אותך. ובכלל, קשה לרקוד ל שתי חתונות. אם אתה חוסך לקורס טיס, אז לך על זה. קשה מאד ללמוד להטיס טיסנים כתחביב ולהתמיד בזה, אם צריך לשקול כל הזמן גלון דלק מול זמן טיסה. ואני חוזר על הצעתי, אם לא בשבת הקרובה, אז במועדים אחרים. מצא לך מסלול קרוב ותתחיל לבקר. תלמד שם הרבה.

כנראה שלא הבנתם אותי...

אני לא מחפש משהו גרנדיוזי להשקיע בו את החיים שלי, אני בחור בן 25 עם הרבה תוכניות לעתיד. לכן הלכתי לכייון של טיסן חשמלי פשוט קצת מעבר לסתם צעצוע של בני מצווה. אני מעריך את כל אלה שמנסים " להכניס אותי לתחום" אבל באמת שאני מסתפק בלצאת מידי פעם לפארק או לאזור לא מיושב ולהטיס קצת . * התנסתי בעבר בסימולטור כלשהו , אבל כדי ללמוד באמת אני צריך להרגיש ולנסות , את עניין התעופה , זרימות אויר וחוקים פיזיקליים אני כבר מתחיל להבין לבד , לכן רציתי משהו טוב אבל פשוט וזול - משהו מבין אלו שציינתי. שוב מודה לכולם , אך אשמח לקבל התייחסות ספציפית לקישורים שנתתי. ( מה כדאי לקנות "מחר" ) . תודה. רועי.

goodboy gt

New member
לדעתי

לדעתי בשביל התחלה תלך על משהו שדואה כמה שיותר כמו ה wing dragon , או טיסן טריינר כלשהו עם כנפיים גדולות, העיקר שתוכל לחוש אותו יותר זמן באוויר ולהתנסות במצבים, בקשר ל xpd 8 ממש נדלקתי על הדבר הזה, אבל בשביל התחלה אני חושב שזה מהיר מדי. שיהיה לך בהצלחה!

סופסוף תשובה לעניין.

המליץ לי על ה wing dragon ה xpd-8 באמת נראה מהיר מאוד אבל אם אני לא טועה הוא לא מגיע עם שלט. תקנו אותי. עוד המלצות ? מה לגבי הססנה ? או המטוב הלבן שנתתי בקישור (זה עם הפרופלור האחורי) מדוע הוא כל כך זול ?

coolman2006

New member
הוא זול

כי הוא הוא לא חדש שים לב זה טיסן יד שניה ובהחלט לא מתאים למתחילים.

abirdh

New member
כנס

המעבר מטיסן "בני מצווה" לטיסן "קצת מעבר לסתם צעצוע" הוא יחסית חד במחיר.. וזה מכיוון שטיסן "קצת מעבר לסתם צעצוע" כבר לא בא לך בקופסא צבעונית שרק צריך להכניס סוללות ולפעול לפי ההוראות. יש טיסני טריינר למנועים קטנים וזולים (מנוע 40 LA25) שאפשר לקנות מע' שלט של hitec הכי זולה וציוד בסיסי מאוד כמו מצית (בוסטר) ולהשתמש במקל להתניע ובכך זה יצא לך זול מאוד יחסית. חשוב מאוד שתיקח איתך מדריך כי אם לא החזקת פעם טיסנים באוויר לבד לא תצליח להחזיק הרבה זמן... כי כמו שאמרת זה "קצת מעבר לסתם צעצוע" ולכן צריך ללמוד להטיס אותו. מקווה שרק עזרתי :)...

pimaa

New member
מספר הדעות כמספר התגובות...

ולכן אוסיף את דעתי. אכן מדובר בתחביב יקר, אך כל אחד שם לו את הגבול. ההתיחסות לטיסנים חשמליים כאל טיסני "צעצוע" היא רחוקה מלהיות נכונה. למעשה היום יש תואם חשמלי כמעט לכל סדר גודל של טיסן דלק שתמצא. לעניננו: אם לא תתעקש על טיסן יד ראשונה, עם קצת חיפוש והכוונה תוכל לרכוש טיסן כולל הכל (חשמלי) שתוכל להנות וללמוד ממנו במחיר שציינת.נראה לי שלצרכים שלך (לפחות ממה שסיפרת) אפילו עדיף טיסן חשמלי, כזה שזורקים בתא מטען, יוצאים לפארק, מחברים את הסוללות וטסים. בלי רעש, בלי ניקיונות,בלי ריח של דלק ובלי הצורך במנחת מרוחק ממקום מיושב. למרות שחלק מהחברים בפורום יגידו שזה טיסן "צעצוע", אני התחלתי עם טיסן כזה (מכיוון שלא היתה לי הכוונה מתאימה שילמתי הרבה כסף על פריטים לא מתאימים). מבחינת המחירים, אפשר למצוא רכיבים משומשים במצב טוב ואף מצוין במחירים האלה פחות או יותר: מערכת שלט 4 ערוצים: 300-350 שקלים טיסן- 200 שקלים מערכת חשמלית לטיסן- מנוע+בקר+סוללה+מטען- חדשים תוצרת סין: בערך 400 שקלים. אם תחליט ללכת על זה, בפורופ הזה ובפורום MSN יש לוחות מכירה וקניה עם הרבה אפשרויות. המלצתי- קודם תבחר טיסן ואז תתאים לו מערכת חשמלית, אל תנסה להתאים טיסן למערכת חשמלית. אתה מוזמן להתייעץ בכל שאלה קטנה כדי ללמוד משגי של אחרים. עמיחי

pimaa

New member
קבל דוגמא:

בעמוד הבא בפורום הזה מוצעת למכירה בננה חשמלית. ב-350 שקלים תוכל לקנות אותה עם סוללה וכל המערכת החשמלית פרט לסרוואים. סרוואים -עוד 200 שקלים שלט ומקלט- ממישהו אחר מטען- עלי לחבר גלגלים והנה לך טיסן חשמלי מצוין ללימוד ב-900 שקלים גג

abirdh

New member
אני חושב שיותר נכון להתחיל בדלק..

יש לטיסני דלק עוצמה שונה.. בעיקר בנחיתה.. טיסני חשמל הם קלים ומגיבים שונה לרוח ובנחיתות. אני חושב שנחיתה והמראה זה הדבר שהוא בסיס להטסה עצמאית מוצלחת.. אני ממש אוהב חשמליים ואני עכשיו קונה לי חשמלי.. אחד הדברים היותר מהנים... בלי לנקות בלי מנחת בלי רעש... איכות חיים... ממש בית אבות.. חחחח בצחוק...
כמובן שלהתחיל בחשמליים זו גם דרך שאפשר להתקדם ממנה מעולה אבל דעתי היא בדלק..
בסוף מי שרוצה להתקדם מצליח גם ממטוס נייר.

pimaa

New member
מה זה עוצמה?

לעוצמה יכולות להיות הרבה משמעויות. דווקא לטיסנים חשמליים (ובעיקר הגדולים) יש יותר "עוצמה" בנחיתה במובן שהמומנט של המנועים האלה גדול בהרבה, הם מסובבים פרופים גדולים ולכן הם הרבה יותר מורגשים בסלד נמוך מאשר מנועי דלק (אני מניח שזה די דומה למנועי 4 פעימות )

abirdh

New member
אולי אתה צודק בזה.. לא התנסתי..

אבל אנחנו מדברים בטיסנים קטנים במחיר זול... אז גדולים זה משהו אחר... לדעתי טיסנים גדולים חשמליים זה דבר מעולה... יותר מדוייק יותר שקט חזק...

בתור אחד שיש בעלותו גם חשמליים וגם

טיסני דלק אני רוצה להעלות כמה נקודות והמלצה בסוף אולי יהיו לך עוד כמה כלים להחליט קצת מצחיק היתרונות של טיסני דלק הם לרוב גם היתרונות טיסן טריינר יותר גדול פיסית מטיסנים חשמליים ולכן יותר קשה לשנע אותו בנוסף יש דלק קצת מלוכלך קצת מסריח עכשיו כל מכורי הניטרו יתעצבנו למרות שבלב ליבם הם יודעים שאני קצת צודק מי לא מכיר את זה שאתה מגיע עם הטיסן הביתה ואתה נדרש לנקות אותו בגינה היתרון בטיסן דלק הוא שהוא יותר גדול לרוב יותר יציב (אני מתכוון לטריינר) לפני שיתחילו לתקוף אותי יתרון נוסף זה הדלק גמרת המיכל יכול למלא ולעלות שוב לאויר בחשמלי זה קצת יותר קשה כי צריך לטעון סוללות ולהגיע עם מספר פקים לשטח ההטסה החיסרון בחשמלים זה זמן הטיסה יותר קצר מדלק תלוי בגודל הסוללה וגודל הסוללה תלוי במחיר אין מה לעשות לגבי מחירים לדעתי הם פחות או יותר אותו דבר 500 ש"ח טיסן 200 ש"ח סוללה 600 ש"ח רדיו ואני מדבר על המינימון שבמינימום תוך סטיה לכאן ולכאן מבצעים יש בכל מקום לרוב אני מעדיף לא להמליץ על חנות מסויימת מהטעם שישר קופצים כל מיני על כל מיני מבצעים וחנויות אחרות אבל עדיין הייתי ממליץ על חנות שנקראת דור המיחשוב חנות שנמצאת בראש העין מסיבה אחת פשוטה לדעתי שם נמצאת עסקת החבילה הכי זולה שווה בדיקה לדעתי משהו כמו 1400 אולי פחות לדעתי אם נכנסים לחבילה באתר המחיר נמוך ממה שמוצהר בדף הפתיחה אם החלטת בכל זאת לא ללכת על טיסן דלק ומעדיף חשמלי הפייפר דיי נחמד הצסנה גם למרות שלדעתי בסוף בסוף תצא עם אותו מחיר לגבי שלט בחבילות החשמלי לפעמים מגיעים שלטים של 3 ערוצים פשוט חבל על כל שקל עדיף לוותר וללכת על חבילה שיש בה מינימום שלט נורמאלי 4 ערוצים אם אתה לא מאיזור המרכז עדיין ניתן להזמין בטלפון אינטרנט והחבילה תגיע עד לבית אז בהצלחה ותבוא להטיס

למעלה