מתעניין בלימודים

susita7

New member
מתעניין בלימודים

אני מהנדס אלקטרוניקה. יש לי רקע בסיסי בתיכנות ובחומרת מחשבים. לא עובד בתחום אבל בהחלט נהנה בזמני הפנוי לתקן ולשדרג מחשבים בבית /למשפחה וכדו'.
בזמן האחרון אני חושב ברצינות לקחת קורס/ים בתחום אבטחת מידע. תחום שנראה לי מאד מעניין ושיהיה לו גם ביקוש גובר בשוק בשנים הקרובות.
רציתי לשאול אם אפשר להמליץ לי על קורסים מסוימים. האם כדאי לקחת קורס בניהול רשת ורק אח"כ קורסים באבטחת מידע? כמו כן אשמח לקבל המלצות על מקומות לימודים. חשבתי על ג'ון ברייס. אני גר בירושלים.
כל מידע נוסף יתקבל בברכה.

orell

New member
שלום רב

הנושא נשאל בפורום ככ הרבה פעמים,
נא לבצע חיפוש בפורום בנושא.

orell

New member
איך הגעת למסקנה הזאת?

הוא לא אמר שהוא מחפש להיות האקר הוא אמר שהוא רוצה לעשות קורסים באבטחת מידע שזה גם יכול להיות תשתיות או כל דבר אחר באבטחת מידע.
אני מבקש לא לענות יותר על שאלות מסוג זה , הכל נמצא בחיפוש של תפוז כבר חרשו יותר מדי פעמים על השאלה הזאת

Y. Welis

New member
כי זה בעיקר דורש עבודה עם תוכנות וסקריפטים.

זה שהוא הנדסאי לא יעזור לו במיוחד, כמו שזה לא יעזור למתכנת.
&nbsp
מנסיוני יש הבדל בין אנשי תוכנה לחומרה, ויתכן שהוא נמנה על הסוג השני. שילוב מוצלח כמובן יהיה אידיאלי, אבל זה נדיר.

orell

New member
אתה טועה ומטעה

אם מעניין אותו להיות אחראי על firewall או אנטיוירוס אירגוני במה יעזור לו להיות הנדסאי? טכנאי או פרופסור?
הוא צריך להבין רשת, להכיר את האיומים שבחוץ ולהכיר התקפות רשת כמו syn attack למשל .. שכאשר מישהו תוקף את הרשת מבחוץ הוא יידע מה לעשות.
אם מעניין אותו לפרוץ אתרי web או לפרוץ תשתיות הוא צריך לדעת לינוקס, לדעת פייתון , לתחום הweb
להכיר ,SQL,JavaScript,html וכמובן לדעת איך עובדת תשתית web ו ושאר שפות תכנות יהוו יתרון. וגם כאן טעית והטעת כי אף אחד לא יפסול אותו על זה שאין לו תואר כלשהו .

Y. Welis

New member
כתבתי 'לא יעזור לו במיוחד'. לא טעיתי ולא הטעיתי...

קרא שוב.
&nbsp
לא הזכרתי תארים, רק שידע בחומרה אינו מהותי במיוחד, ועל כן הרקע הקיים שלו אינו מהווה יתרון.

Shamy

New member
איפה קראת שהוא הנדסאי?

הוא כתב שהוא מהנדס...אני גם מהנדסת אלק ומתקשה למצוא עבודה בתחום אז אני לומדת בעצמי רשתות מחשבים תקשורת מחשבים אבטחת מידע וקצת qa לאט לאט מכל דבר עד שאני אמצא משהו בתחום..אני מאמינה שאם הוא מהנדס כמוני הוא למד תכנות ; לומדים תכנות גם בתור מהנדס חומרה כמו cומטלב ותכנות חומרה vhdl ...לא לזלזל בבקשה

למעלה