"מתנתקים מתנובה".

אלי 38

New member
"מתנתקים מתנובה".

המטה למען א"י וכל מטות ערים קוראים לחבריהם בכל רחבי הארץ להצטרף לחרם על מוצרי תנובה, תחת הסיסמא "מתנתקים מתנובה". חברי המטות, הפועלים בתוך הקו הירוק, נקראים להשתתף בחרם הצרכנים נגד מוצרי תנובה ואף לבקש מבעלי המכולות והצרכניות לצמצם את קניותיהם מ"תנובה" ולהעדיף את תוצרת שטראוס וטרה. "תנובה מתהדרת בכך שהיא המשיכה למכור את תוצרתה בישובים בתחילת האינתיפאדה. היא מסתירה את העובדה כי באותה תקופה היא הפסיקה לאסוף את התוצרת מהחקלאים בישובי יש"ע בטענה כי היא אינה מעונינת למגן את משאיותיה" אומר אביעד ויסולי, יו"ר המטה "חקלאים רבים נקלעו למצוקה כלכלית קשה עקב הפסקת איסוף התוצרת החקלאית בידי תנובה, והם נאלצו לפתח ערוצי שיווק אחרים. בע"ה ערוצי השיווק האלטרנטיביים החליפו את תנובה והוכחו אף כרווחיים הרבה יותר ממנה, עקב צמצום פערי התיווך האדירים" אומר ויסולי. פעילי המטות בכל רחבי הארץ נקראים להודיע על חרם הצרכנים על תוצרת תנובה בבתי הכנסת השבת, ולקרוא לכל חבריהם להצטרף לדרישה מתנובה להורות למנכ"ל רייכמן לחזור בו ולהתנצל על דבריו או לפטרו לאלתר. המטה למען א"י הוא ארגון המונה אלפי מתנדבים אשר נוסד ב- 1993 בחיפה, והוא גם מרכז את מטות הערים בכל רחבי הארץ. אנשי המטות השתתפו בשנים האחרונות באלפי משמרות מחאה והפגנות למען ההתיישבות בכל חלקי א"י. המטות מסייעים גם להתיישבות ביש"ע בשורת פעולות ופרוייקטים, כולל יעוץ, שיווק תוצרת יש"ע וסיוע משפטי לישובים ומאחזים. יו"ר המטה למען א"י הוא אביעד ויסולי. המטה מנהל משרד ופעילות יומיומית באמצעות עובדים ומתנדבים, רשום כעמותה ונתמך מתרומות חבריו בלבד. מידע נוסף ותמונות נמצאים באתר האינטרנט של המטה, WWW.MATEH.ORG. ניתן לעשות שימוש חופשי בתמונות ובחומרים שבו. משרדי המטה למען א"י: טל' 04-8112099 פקס: 04-8243490 אביעד ויסולי 050-5791746 http://www.katif.net/ro_new.php p?id=6393 אז מי אמר שמועצת יש"ע מוכנה לסולחה עם מנכ"ל תנובה... ? באדיבותו של HummerH1

מוטי שי

New member
השוואה לא נכונה.

אירופה מחרימה תוצרת של התנחלויות, מאותה סיבה שבשנות הארבעים נאסר לרכוש בחנויות יהודיות בגרמניה... החרם נגד תנובה, הוא לא בגלל הבעת דעה תמימה, אלא בגלל הצורה בו היא נאמרה, ההשוואה של ההתנחלויות לסרטן, והטלת החולי הכלכלי השורר כאן בגלל אחזקתם, זה פסול. זה מעורר זכרונות אפלים לאורך ההסטוריה, בהם נאמרו אותם מילים בדיוק, וידועים התוצאות... חסר היה רק שיאשים את המתנחלים בעירבוב דמם של ילדים פלסטינים במצות כדי שהתמונה תהיה שלמה... אין שום סיבה שהמנכל הנכבד ישלשל לכיסו בונוסים המגיעים בחלקם הגדול מהציבור אותו הוא מגדיר כסרטן... תאר לעצמך עם הנ"ל היה מתבטא כך כלפי ערביי ישראל למשל, הרי הוא לא היה נשאר יום אחד אח"כ בתפקיד.. אבל כמדובר ביהודים ועוד מתנחלים, הדבר לגיטימי...

שקר גס!

הסיבה להחרמת תוצרת ההתנחלויות באירופה מקורה בכיבוש, בגזלת היבולים במעשים של השפלה התעללות ועד רצח. אין כאן שום דמיוןלשנות השלושים בגרמניה (בשנו הארבעים היהודים כבר לא הורשו להחזיק בחנויות...), או בכל מקום אחר. הצמדת כל ביקורת לגיטימית על ישראל לאנטישמיות ולעלילות דם נוחה מאוד, בעיקר למי שמקדם דו קיום של אדונים השולטים בכוח הזרוע על עם שלם. במקום לנסות להתמודד עם ביקורת לגיטימית, צועקים אנטישמיות, מגיסים את עלילות הדם, ובפנים מלאי תמימות אומרים "אם היו מעלילים עלילות דם על הערבים...". הכיבוש הוא רצחני, פוגע במאות של אזרחים חפים מפשע, בתוכם ילדים רבים. המתנחלים גוזלים יבולים ואדמות, ומתעללים בפלסטינאים בכל הזדמנות. זו האמת, ועם האמת הזאת צריך להתמודד ביושר.

ב ה junior

New member
קדימה כולם!! חרם צרכנים!!

על ההתנחלויות! אני קונה רק תנובה ושיעוף כבר הסרטן הזה!

TalHai

New member
לקרוא להתנחלויות סרטן זה על סף

המסוכן, תחדול מהקריאות הנוראיות האלו שיגרמו לניתוק עם חלק מהעם, קשה לי להאמין כשאני קורא כאלו דברים, ומה אם אני יגיד שהצפון תל אביבים סרטן? ששכונות המצוקה הם סרטן? מה תגיד אז. אחרי הכל ולפני הכל אנחנו עם אחד, צריך לחשוב חלפני שמפריחים לחלל הרשת הצהרה כל כך נוראית...

Ragamala

New member
חזרתי לגלות שהצרכנים בארץ

לא מעוניינים בכסף אלא בפוליטיקה!! חרם צרכנים אמור להגן על הצרכן ממחירים לא הוגנים, מוצרים ירודים, ושירות גרוע - אבל אצלנו אנחנו מוכנים לסבול את כל זה כל עוד החברה שאנחנו קונים ממנה היא חברה בצד הנכון של המפה הפוליטית. זה פשוט בדיחה! אגב, גם אחינו המוסלמים משתמשים באותם כלים לצורך אמירות פוליטיות. כמה עלוב - אם לא תחשוב כמוני לא אקנה את מוצריך - אכן צרכנות עלובה

TalHai

New member
ראגמלה האם יש לך משהו לומר בהתייחס

שאני כתבתי? ואגב אני מסכים איתך במאת האחוזים.

Ragamala

New member
אני ממש לא אוהב את המילה סרטן

אבל אם כבר אז סרטן מתאר מצב של תאים שעברו שינוי מסביבתם והשתכפלו מהר - אם לשפוט לפי האיזור שלנו - מדינת יהודים בלב עולם ערבי שגדלה במהירות היסטרית - אנחנו הסרטן - כולנו! אבל למה למצוא מילה כל כך מכוערת?

למעלה