מתנתקים מעזה - בהדברות

מתנתקים מעזה - בהדברות

הטקסט לקוח מהאתר מתנתקים בהדברות באתר ניתן גם למצוא תשובות לשאלות ופרטים ליצירת קשר עם מארגני הצעדה. אנו, קבוצה של מפקדים במערך הקרבי במילואים, הנושאים לא אחת בנטל הביטחוני ברחבי יהודה שומרון וחבל עזה, מבקשים להידבר עם מתיישבי גוש קטיף. בשבועות האחרונים, הדיון הציבורי על עתידה של ההתיישבות היהודית בגוש קטיף התנהל במגרש של מתפקדי הליכוד בלבד. לדעתנו, יש חשיבות רבה להרחבת מעגלי ההדברות בנושא גורלי זה. כמי שבמשך חודש בכל שנה, לוקחים אחריות על ביטחונם של מתיישבי יהודה, שומרון וחבל עזה, אנו חשים כי מוטלת עלינו חובה לפתוח בדיאלוג עם האנשים שנדרשים לשלם את המחיר היקר של ההינתקות. נושא ההינתקות נמצא במוקד של מחלוקת עזה בעם ישראל, אנו מאמינים שהכרעה מתוך הדברות ודו-שיח היא הדרך הנכונה לקבלת ההחלטות הקשות העומדות לפנינו. אנו חשים אמפתיה רבה לציבור המתיישבים בגוש קטיף, העומד בשלוש השנים האחרונות בפני לחץ הטרור ומשלם מחיר יקר מנשוא. יחד עם זאת, אנחנו מאמינים כי במצב הנוכחי, האינטרס הלאומי מחייב יציאה מעזה ולכן תומכים בתוכנית ראש הממשלה להינתקות. אנו תומכים בהינתקות גם משום שאנו חרדים לדמותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית. בכוונתנו לצעוד מתל אביב לגוש קטיף בימים שישי ושבת 6/5-4. המסע יצא ביום שישי ה 4/6 מקבוצת יבנה בשעה 09:00 ויגיע בשעות הערב המוקדמת לשדרות שם בכוונתו לקיים מפגש עם מתפקדי ליכוד מהסביבה. ביום שבת, החמישי ביוני, 37 שנים לאחר פרוץ מלחמת ששת הימים, נצעד עד לשערי גוש קטיף, משם ניכנס למפגש עם קבוצת מתיישבים מיישובי הגוש. נשמח אם תצטרפו אלינו.

all

New member
יוזמה ברוכה

אבל למה כל כך הרבה דגש על חי"ר וקצונה. למה אתם חושבים שרק חירניקים רוצים לצאת מעזה? למה אתם חושבים שבשביל הזכות לדבר אתה חייב להיות לפחות רס"ן בצבא. חבל, למרות שרק לפני 6 ימים סיימתי שרות מילואים בשטחים (בפעם ה-11 בחיי)לא אוכל לקחת חלק ביוזמה שלכם, רק בגלל שאיני חירניק ואינני קצין.

כולם מוזמנים לקחת חלק ביוזמה

גם אני שאינני חלק מהקצונה של צה"ל וגם לא הייתי בחי"ר (ואני בכלל בחורה) מתכוונת להגיע לצעדה ולפגישה עם אנשי גוש קטיף. הקבוצה שיזמה את הצעדה מורכבת מקצינים במילואים אבל היוזמה פתוחה לכולם. מקווה לראותך בין הצועדים.

מורנא007

New member
אולי תתנתקו מעזה ועזה לא תתנתק מכם?

אז מה ניסוג וטילים לא יעופו על שדרות או אשקלון? אז ניסוג גם משם ולאן? בשביל לנחש שאחרי נסיגה מהרצועה הפלסטינים ירו טילים על שדרות לא צריך לעבור קורס קצינים, ולנופף בארונות ופלאפלים.

סלוניק

New member
מה הקטע?

שזה בדיוק מה שאמרו ב2000 לפני לבנון. שקטיושות ירעידו את חיפה, ושצבא החיזבאללה ידהר אל עבר רמת הגולן, ושבשביל לנחש את זה לא צריך לעבור קורס קצינים, ולנופף בארונות ופלאפלים.

טילים ? ../images/Emo6.gif

ההבלים שאלה שמכניסים לראש שלך כל מיני גורמים לא נכונים, אם תהיה נסיגה מלאה בהסכמה לא יורים טיל אחד, אפילו החמאס התחייב במפורש שהוא מפסיק את הפעולות שלו ברצועה אם תהיה נסיגה מלאה.

אם ניסוג, אי אפשר להבטיח

שלא ירו טילים או פגזי מרגמות (לנפגעים לא כל כך אכפת מה זה יהיה...). אפשר להבטיח בלי שום בעיה שכן ירו פגזי מרגמה או טילים לעבר ישראל אם לא נצא מהרצועה. בכל מקרה הכיבוש משחק לרעת ישראל, וכפי שראינו בלמעלה משלוש השנים האחרונת, שום עוצמות ושום עוצבות לא הצליחו לחסל את הטרור. הגיע הזמן שננסה סוף סוף את הדרך היחידה שעוד לא ניסינו: לפרק את ההתנחלויות, להגיד יפה שלום לפלסטינאים ולחזור לחיות במדינה שהיא שלנו - מדינת ישראל.

../images/Emo54.gif אז מה אתה מציע?

להישאר בבוץ הקיים כששני הצדדים סובלים? וגם אני חושב שזה יהיה כמו הנסיגה מלבנון, יהיה שקט

איך הגעת למסקנה הזאת? והרי אמרתי

באופן ברור, שיש דבר אחד שעוד לא נסינו וזה: פינוי התנחלויות וסוף לכיבוש. ברור שאי אפשר במצב של היום להתחייב שיהיה שקט, יחד עם זה אפשר להתחייב שבלי להסתלק מהכיבוש האלימות תמשך, והמסקנה די ברורה, לא? יש לנו מדינה ואין לנו צורך בשטחים, הגיע הזמן לחזור למדינת ישראל.

all

New member
לא בהכרח להוציא את הצבא

לגבי הוצאת הצבא, הדיון הוא ביטחוני וקר עם שיקולים מעשיים ולא פוליטיים. כאן מדובר על פינוי ישובים. וכאחד ששירת שם אני יכול לומר שחלק גדול מהישובים הם "פקטיביים", ישובים כמעט ריקים מאדם. לי נראה שמתפקדי הליכוד תומכים בהיתישבות בחבח עזה, כל עוד לא הם יתישבו שם, ואילו הם מעדיפים להיתישב בצפון ת"א. בכל מקרה לאחר כמעט 40 שנה בהם ישראלים יכלו להיתישב בעזה. 40 שנה בהם הם קיבלו את כל התמיכה האפשרית מהממשלה, תמיכה כספית מטורפת, תמיכה ביטחונית, בתים ומשקים חקלאיים כמעט בחינם. כמה נתיישים יש שם היום? 100,000? 50,000? 10,000? אז איפה כל אותם מתפקדי הליכוד שטוענים כי אין לפנות את הרצועה??? בפועל אין שם 1000 משפחות, העם הכריעה ברגליים, הוא פשוט לא הלך לשם, למרות אינסוף התמריצים. וזה בלי לדבר על שמאל או ימין אלא רק על המציאות שבשטח.

למעלה