מתנצלת מראש

מתנצלת מראש

צריכה לשחרר את זה ממני....... עברתי עכשיו על שלבי ה- IVF (מתישהו אני אצטרך לעבור את זה)ופתאום זה נקלט ו....יורדות הדמעות מעצמן. תגידו לא עברנו מספיק, לא סבלנו מספיק כל חיינו סחבנו איתנו את הכאבים כל חודש התפתלנו מכאבים וכל מה שרצינו זה שהכאבים יפסקו, אבל זה לא עזר, ופתאום אחרי הרבה שנים של סבל וכאבים אומרים לך שאת בעצם סובלת מאנדו' אז עכשיו יש לך שם יופי תודה ומה עכשיו - עכשיו את עוברת את יסורי הניתוחים הדיכואים ומשם לטיפולי פוריות ומה מתברר שגם זה לא כזה חלומי גם זה כרוך בקושי בעוד סבל עוד כאבים פיזיים נפשיים. מה עוד כמה עוד? אבל מה זה משנה עברנו אנדו הכל קטן עלינו עכשיו לא? איך נעמי אומרת - כאילו שיש לנו ברירה.

מינה29

New member
מבינה אותך

אני ממש מבינה אותך ומקווה שאת מרגישה טוב יותר לאחר הדמעות, כי לי זה ממש עוזר. בכל אופן אני מאחלת לכם בהצלחה וזכרי אף פעם לא לאבד את התקווה... ואם זה עוזר אז אל תחשבי על אלה שלא כואב להם, אלא, על אלה שכואב להם יותר.

נעמי 17

New member
זק......

מה שעזר לי בכל תקופות הטיפולים היתה המחשבה שלאנדו אין מטרה ותכלית, אבל ל IVF יש! המטרה היא בסוף ילד. תזכרי את זה.

snago10

New member
בהמשך לנעמי 17

בתור בעל שעבר גם את זה עם אשתו, אני יכול לומר לך מה עבר עליי ומה עבר בראשי, בתקווה שיעזור במעט. יכול להיות שזה ייצא קצת ארוך אבל אני אנצל את ההזדמנות הזו קצת לשתף ובעיקר להוריד קצת מהלב. אין לי למעשה פורום שבו אני יכול להשתפך כך - אז אני אנצל את הפורום המדהים הזה ואת העובדה שהיא ישנה עדיין
חילקתי את זה לשניים - כי האורך אסור שיעלה על 6,500 תווים
כמו שאת כתבת, היה לנו שם - אנדומטריוזיס. אבל מה לעזאזל עושים עם זה? היה מאוד קשה להוציא משהו פרודוקטיבי ופרואקטיבי מהאבחנה הזו. אז ניסינו להתחיל לחשוב מה בדיוק ניתן לעשות עם זה. כגבר ועוד כמפקד צוות ביחידה מובחרת, קשה מאוד לעמוד מול "השופט" (הרופא) ולשמוע שכרגע גזרו על החברה שלך עונש "מאסר עולם עם עבודות פרך" (הרי ידוע שאי אפשר לרפא את המחלה אלא רק להקל עליה, ועבודות הפרך אלה הכאבים האיומים), בלי שתוכל לעשות שום דבר בנדון. אין למי לערער. אין לאן לברוח. ובטח ובטח - שאין למי לבכות... היא רק חברה. עדיין לא התחתנו. אני לא חייב לה כלום - מה לעשות? לאט לאט קוראים, ורק באנגלית כמובן, על בעיות הפיריון. ואני בכלל רוצה משפחה גדולה. אולי אני מהמר כאן על ה"סוסה הלא נכונה"? איני יודע איך זה נשמע לכן, אבל זה לגמרי לא פשוט. עשינו הפסקה של שנה בערך. בעיקר בגלל הטונים הגבוהים שהיו בריבים שלנו. למה טונים גבוהים? למה ריבים? בין היתר כי לא היה הרבה סקס והסקסולוגית המטומטמת שהלכנו אליה אמרה שטלי לא מתאמצת מספיק. היא לא עושה את שיעורי הבית שלה והיא לא מקבלת את עצמה כמו שהיא. טונים גבוהים בין היתר כי את מתחילה להבין מרוב הרופאים (חוץ מפרופ' דיקר המדהים), שזה נכון שכאבי המחזור כואבים - אבל לא אמורים לכאוב עד כדי כך. ובטח לא להיות משותקים במיטה שלושה ימים. טונים גבוהים - בגלל שאנשי המקצוע לא מבינים באנדו'
.. לא בגללה
בשנה שבה נפרדנו, התלבטתי רבות. קראתי המון חומר על האנדומטריוזיס. חשבתי הרבה. ניסיתי אפילו לצאת עם בחורות אחרות, אבל שום בחורה לא שרדה מעבר לפגישה שתיים. ושמתי לב גם שלא שכבתי עם אף אחת. ואף אחת גם לא היתה כמו טלי... מהר מאוד כבר רציתי לחזור. מבחינתי אחרי חודשיים של עבודת דוקטורט ממש על אנדו' - הבנתי שהיא לא אשמה. הבנתי שהריבים שלנו היו בעיקר בגלל חוסר ידע. קצת חוסר ידע מצידנו (כי היינו יכולים לקרוא עצמאית) אבל בעיקר חוסר ידע פושע !!! מצד המטפלים בנו. טלי עשתה לי קצת חיים קשים. לא רצתה כל כך מהר לחזור. בדיעבד זה היה לטובה א. כי היא החזירה את השליטה אליה. שליטה שהיום אני יודע שכל כך חשובה לבחורה שסובלת מאנדו' - שמאבדת את השליטה על הגוף. ב.כי זה קצת חישל אותי למה שאנחנו אמורים לעבור. חזרנו. מהר מאוד גם הצעתי לה נישואין במגרש חניה שניה לפני שנכנסנו לאוטו. באופן הכי ספונטני. אבל... המחלה לא רצתה להנות מהרומנטיקה. היא המשיכה ועשתה ציסטות בשחלה השמאלית. פרופ' דיקר המדהים הרשה לנו לפנות לטיפולים אלטרנטיביים, בתנאי שנמשיך לקחת את הגלולות ברצף ונגיע אליו למעקב. הוא גם אמר שהוא מוכן להיות "בהסדר" הזה, כל עוד לא נהיה חייבים ניתוח. סוף סוף רופא ולא קצב... הגענו בדרך פתלתלה לד"ר וו. רופאה סינית, גניקולוגית קונבנציונאלית, שמדיסין הביאו לשנה בארץ. היא דקרה ורקחה עשבים ובדקה לשון ובסוף... הציסטה נספגה ונעלמה. הרגשנו מחוזקים. היינו בעננים. לפחות כאן ניצחנו את המחלה. שמחנו ... רק כדי להבין אחרי זמן לא רב, כי אחרי שהיא נעלמה תפסה את מקומה ציסטה בעלת מרקם אחר. שונה. ציסטת שוקולד - שמפאת גודלה חייבים להוציאה . כשעמדתי מול פרופ' דיקר, לאחר הלפרוסקופיה, הוא "בישר" לי על אנדו' דרגה 4, עם אפשרות להרות רק ב IVF. במבט רטרוספקטיבי זה מצחיק, כי הוא אמר לי את זה בכזה עצב, שאני מצאתי את עצמי מנחם אותו, במקום שזה יהיה ההפך. השאלה שלי היתה - האם נוכל להכנס להיריון שלנו. שטלי תישא את העובר שלנו ברחמה. הוא אמר שכן וכאן - זה מתקשר למה שכתבת ולמה שנעמי 17 התותחית כתבה לך - פתאום מצאתי את האור בקצה המנהרה החשוכה. אור רחוק מאוד באפילה נוראית, אבל אור... קצת קשה לשמוע את זה אבל כאן נכנסתי לדילמה נוראית, שאולי תבינו ואולי לא: איך לעזאזל אני אומר את זה לטלי - כשהיא תתעורר מההרדמה? מצד אחד - היא כבר אשתי ואני לא מסתיר ממנה כלום. מצד שני - אני רוצה קודם שהיא תתאושש מהניתוח ולא תחטוף עוד שוק... מצד שלישי - אולי כדאי לתת את כל ה"בומים" במכה אחת, אולי אפילו כשהיא עוד מטושטשת כך שזה יחלחל לאט לאט לתודעה? מצד רביעי - מה זה עניין שלי בכלל? פרופ' דיקר הוא הרופא המנתח והוא צריך להגיד לה ומה אני בכלל מכניס את עצמי לסרט הרע הזה?

snago10

New member
המשך....

אז... בחרתי באפשרות האחרת. באפשרות שלמדתי, בדרך קשה וכואבת, שזו הדרך היחידה להתמודד עם המחלה בפרט ועם החיים בכלל - לזרום... כשהכרתי את טלי - אני לא הייתי טיפוס שזורם. אני הייתי הטיפוס שמחליט ומבצע - ומי שלא מתאים לו - בעיה שלו. זרימה עם החיים היתה בעיניי בעצם לתת למישהו אחר להחליט בשבילי וזה לא מצא חן בעיניי. אחד הדברים החשובים שלמדתי - הוא לזרום עם החיים - אבל להיות במרכז הזרם, כך שנוכל להתגבר על המכשולים.... מפרופ' דיקר ביקשתי שלא יעלה את הנושא אם טלי לא תבקש לדעת. ידעתי שטלי כל כך רוצה לטוס לדרום אמריקה והבנתי ששם זה יהיה הכי טוב והכי נכון לדבר איתה על זה. היה לו קשה עם זה. מאוד קשה. אבל היא לא העלתה - והוא "שיתף" פעולה. הוא אמר ולא אמר. והיא שמעה ולא שמעה... להגיד לכן שאני מתגאה בזה? לא יודע. אפילו היום אני לא יודע אם זה היה המעשה הנכון או לא. אבל הלכתי עם האינטואיציה שלי. כשהיינו ברכב, בדרך הביתה, הבוס שלי צלצל ושאל את טלי מה שלומה ומה הוא יכול לעשות למענה. החגים היו בפתח וטלי ללא היסוס אמרה לו שהיא רוצה שיעשה גשר ארוך בין החגים וייתן לנו שלושה וחצי שבועות של חופש. באותה תקופה הייתי מנהל הכספים של קבוצת חברות. זו היתה בקשה לא פשוטה והוא הרים את הכפפה. הוא אמר לה שמנהל טוב נבחן כשאיננו ולא כשישנו ולכן - אין לו בעיה עם זה. טסנו לדרום אמריקה. לא מצאתי את הזמן הנכון. אבל אחרי שבועיים, באיזור הפיץ' רוי, עשינו טרק, דיברנו על המון דברים ושם הפלתי את הפצצה. שנוכל להרות רק ב IVF. וכמו שנעמי אומרת - גם טלי ראתה בזה דבר חיובי. אומנם היא תצטרך לסבול עוד - אבל הפעם לסבול למטרה. חזרנו לארץ וניסינו להכנס להיריון ספונטני. בדקנו ביוץ, ניסינו וכמובן לשווא. הגענו לתל השומר ולשולמן. הוא נתן לנו 2 פרוטוקולים, אם זה לא יעזור, הוא אמר, ניתוח לכריתת החצוצרה - ואז עוד שני פרוטוקולים. החצוצרה נפוחה הוא אמר וסביר להניח שמפרישה חומרים שמונעים מהביצית לשרוד ולהשתרש. ברגע שנוריד אותה = יגברו הסיכויים להצלחת ה IVF. שאלתי אותו אם יש סיכוי שנוכל להרות באופן ספונטני, אחרי ההיריון הראשון, אם וכאשר. הוא אמר לי, אחרי שעבר על כל התיק הרפואי ובהומור כמובן, שאת ששת הילדים הראשונים שלי כדאי שאעשה אצלו. את השאר, אם אני ארצה עוד, לתת למזל לנסות... טלי - ברגע של אומץ, שאלה אותו למה לא להוריד את החצוצרה מיד ואז להתחיל בניסיונות. אני נפעמתי. שולמן אמר שעדיין יש צורך לתת למזל לנסות. הוא אמר שאם לדעתו יש סיכוי קל שבקלים שנוכל להרות עם החצוצרה - כדאי ושווה להשאיר. הוא נתן לנו להתלבט ולהחליט. אז החלטנו: שני ניסונות. ניתוח להסרת החצוצרה, טיול לדרום אמריקה - הפעם לחצי שנה שנה - ואז לחזור בכוחות מחודשים ולנסות שוב. התחלנו בפרוטוקול הראשון. לא קל. אם זה לא מספיק היו לנו הצרות מקופת החולים, מאוחדת, שלא מאשרת עט גונל - בניגוד לקופות האחרות. זה ממש מכעיס. וקשה. ועד שהצלחנו להשיג עט, היינו צריכים לחפש הדרכה מתאימה של השימוש בעט. ופתאום "צצה" לה עוד בעיה. הפעם מכיוון באמת לא צפוי. מקום העבודה שלי - הוא בבעלות פרטית. הבוס שלי שהיה גם הבעלים = רופא. הוא ואשתו. הם מאוד התעניינו וניסו לעזור, אבל... באופן מאוד מפתיע דווקא אשתו היתה מאוד לא מרוצה מההעדרויות שלי. דווקא היא, שאמורה להבין
ורק שתבינו - ההעדרויות שלי לא פגעו כהוא זה כתפקוד שלי בחברה. כשהגעתי - זו היתה חברה אחת, בעלת הפסדים ואובליגו חונק. רשת סניפים שנוהלה כמו חנות מכולת. במהלך עבודתי שם - הפכתי אותה לקבוצת חברות ריווחית ביותר (בשנת 2003 עברנו את יעד הרווח ב 11%. יעד הרווח שלי. מבחינת יעד הרווח הריאלי לפי הבוס שלי - עברנו את היעד ב 85%...), שבנויה ומתפקדת כמו שצריך. התלבטתי רבות עם טלי - ובסוף, בהסכמת שני הצדדים, התפוטרתי. [בינתיים ועברה כבר שנה - עדיין לא מצאתי עבודה. למשרות חשב - אומרים שאני "over qualified". לתפקידים של מנהל כספים אומרים לי שאני צעיר מדי, או עם מעט ניסיון]. למרות זאת, ניגשנו לפרוטוקול הראשון. ראינו בזה דווקא את הצד החיובי. ככה אוכל לבוא איתה כל יום לתל השומר וככה נוכל לשהות בדרום אמריקה כמה זמן שרק נרצה אחרי הניתוח להסרת החצוצרה שהיה לנו ברור שיגיע. כל ערב, אני הייתי מרכיב לטלי, שעד תחילת הIVF, פחדה מזריקות וממחטים - את המחט על העט. זה המעט שיכולתי לעשות. אח"כ הייתי רואה אותה יושבת, לאחר חיטוי הבטן, עם המחט מופנית לכיוון הבטן - ומתבוננת. ומחכה. איני יודע למה. בסוף היא היתה מכניסה את המחט ומקבלת את הזריקה. מה עבר לה בראש, ערב ערב, כשהיא "מדברת" עם המחט - את זה רק היא תוכל לומר לך. אבל עברנו גם את זה. כל בוקר, נסענו לתל השומר. בדיקת דם. אולטרה סאונד. מעקב. טלי בינתיים מתנפחת קצת מההורמונים (דבר שאני קידמתי בברכה
) וכולם שואלים אותי - נו ... אפשר להגיד מזל טוב? מה אפשר לענות לדבר כזה? "חכו עוד שלושה שבועות, אח"כ עוד ארבעה חודשים - כדי לוודא שנקלט, ורק אז תגידו"? או ... "כן. אפשר. אומנם אנחנו באמצע טיפול IVF, אבל תגידו.. ואל תשכחו לסיים ב"בלי עין הרע"? אח"כ הגיע הזמן לקבל את הזריקה האימתנית. מחט ארוכה ועבה. נראית כמו מחט של סוסים - שאמורים לקבל ברבע העליון של הישבן. חומר שומני. זריקה לא נעימה. נסענו בלילה לשעלבים - כי שם שמענו שיש אחות שתוכל להזריק לטלי בפעם הראשונה - וכך גם ללמד אותי. אבל, עברנו גם את זה. הגענו לתל השומר לשאיבה. אני הלכתי לתת את מה שהייתי צריך לתת. חיכינו שטלי תצא מחדר הניתוח. היא יצאה והיה לה קר. רציתי לחמם לה את כפות הרגליים - לעשות לה מסאז', אבל האחות לא היתה מוכנה. היא התעקשה שאצא מחדר ההתאוששות - כי רק לה מותר לעשות דברים כאלה. בימים כתיקונם, הייתי מעיף אותה מהחדר, אבל למדתי לזרום... יצאתי וחיכיתי שהיא תעביר את טלי לחדר - ושם לתת לה את תשומת הלב הנדרשת. הגענו להחזרה. אמרו לנו שישנם רק שניים חזקים.ואנחנו כבר ציפינו אחרי ששאבו לנו כל כך הרבה ביציות, שישארו משהו להקפאה - כדי שלא נעבור את כל המסלול הזה שוב... החזירו לנו. אח"כ הקרינון. וההמתנה מורטת העצבים. נקלט או לא נקלט? היום אנחנו בהיריון. אתמול סיימנו את השבוע ה- 34. זה היה בפרוטוקול הראשון. דווקא איפה שלא האמנו - שם זה קרה. ולמה אני כותב כבר שעה וחצי? בעיקר בשביל שתביני, זק, שהכי חשוב זה לזרום. לא להתנגד. "זה מה שיש ועם זה ננצח". לעשות דברים פרודוקטיביים ופרו אקטיביים והפעם למטרה מוגדרת. מטרה מצויינת. אני יכול לומר לך שזו רק התחלת הדרך וזה לא קל. זה אפילו קשה. אבל - יש בפורומים השונים אנשים מדהימים שישמחו לעזור, להטות כתף ואוזן קשבת. אל תשכחי גם שההיריון, אם וכאשר, עוזר מאוד לגוף מבחינת האנדו' ומי יודע? אולי בסוף אחד הילדים שלנו, או אחת הילדות שלנו - ימצאו את המרפא למחלה הזו??? השתפכתי המון ואני מרגיש שאבן גדולה ירדה לי מהלב דרך הכתיבה. אני מקווה שמישהי מכן תוכל להעזר בזה אה - ודבר חשוב. אם מישהי רוצה שאני אדבר עם בעלה / החבר שלה - על הלבטים ועל הבעיות וההתמודדויות, שאהיה אוזן קשבת גברית בשבילו - אני יותר מאשמח. אולי כך אני אוכל להחזיר לפורום המקסים הזה, שאנחנו מלווים עוד מימי היותו קומונה - על השעות הנפלאות שהיינו ועודנו כאן, טלי ואני, על העזרה והתמיכה ועל היותכן - מה שאתן. נפלאות. שבת שלום שניר

ל - snago 10 ../images/Emo140.gif

אני קוראת את מה שעברתם יחד, והאמת - פשוט אין לי מילים!! אתה אדם מדהים!! כל הכבוד על התמיכה, הדבקות במטרה והתוצאות... הלוואי וירבו גברים כמוך, כידוע לך, הם כמעט ואינם בנמצא בימינו... מאחלת לכם כל טוב והצלחה מכל הלב!!

סדני

New member
אתה פשוט גדול../images/Emo24.gif

אני מעריצה אותך וכל מילה שלך. כן ירבו כמוך
המון מזל טוב לך ולטלי והכי חשוב- המון ב ר י א ו ת

נעמי 17

New member
ועכשו הגיע תורי לדמוע.

אתם בדרך הנכונה... גדולים מכל הכאבים והתיסכולים. שניר, הפורום הזה הוא מקום לתמיכה, מקום לשפוך את הלב לעיתים, להתעדכן על רופאים, ובכלל להיות במקום שמבינים אותך, אתה בבית , אתה במקום הנכון. מקווה שיבואו רבים לשמוע גם אותך, האיש שלי קורא בשקיקה.. התרגשתי מהרצון שלכם לתת הרצאות, ולחשוף את האנדו בפני נערות, עד שהמערכת תתחיל להתגלגל ולהזיז את הענינים פה זה המקום. תודה לך. נעמי והאיש.

ר ו מ י ה

New member
שניר ../images/Emo24.gif

הדהמת אותי צמררת אותי לפעמים אני נדהמת כמה כח יש במילים. ישר לטאגליינס תודה לך

snago10

New member
ערב טוב רומיה וכולכן!

תודה רבה לכן. ישירות לטאגליינס - איזה כבוד
. טלי ממש גאה בי. אני חייב לך עוד מהכנס - אז.... לרופא שאיבחן את טלי בחדר מיון בתל השומר כחולה באנודמטריוזיס קוראים ד"ר דוד שטוקהיים. הוא אפילו לא כתב "חשד" לאנדומטריוזיס... חשבתי שזה היה סוריאנו, אבל טלי צדקה שיהיה לילה מקסים ורגוע.

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo3.gif טלי צריכה להיות גאה,

לא פחות בעצמה או כמו שאחייניתי המקסימה בת השש היטיבה לבטא לאימה לאחר מחשבה ממושכת- "אימא, את יודעת, רומיה יודעת לבחור היטב" אחותי (האימא) "למה?" האחיינית - "כי היא התחתנה עם ר. " אין ספק, אבחנה חדה מילדה קסומה
לגבי ד"ר שטוקייהם- הוא הצטרף לאחרונה למרפאת האנדומטריוזיס לצידו של ד"ר סוריאנו, לפי הסיפור שלכם הוא הרוויח את המינוי ביושר.

ha1231

New member
כל הכבוד לך מאחלת לכם רק טוב ביחד

בנתינה האחד לשני. זה ממש טוב התמיכה הזו והעזרה מצידך ישר כח. וזה ממש מעודד ויש לנו סיכוי להגיע להריון המיוחל. רציתי לברר האם טלי נאלצה להסיר את החצוצרה לפני הטיפול? כי אני עכשיו בלווטים מה לעשות, אחרי טיפול 3 ולפני החלטה מה לעשות עם החצוצרה הנפוחה עם נוזל. אשמח לתשובתך. ושיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.

snago10

New member
מוטב מאוחר מאף פעם...

רק כרגע ראיתי את שאלתך בפורום. טלי בסופו של דבר לא נותחה על מנת להסיר את החצוצרה. הצלחנו להכנס להיריון לפני "רוע גזירה". צר לי לשמוע על מה שעובר עלייך. אכן לבטים לא קלים. שיהיה המון בהצלחה בדרך בה תבחרי מחזיקים אצבעות
שבת שלום וסוף שבוע נעים ורגוע

ha1231

New member
תודה על התשובה פניתי לטלי במסר והיא

החזירה לי תשובה.

תודה על השיתוף ../images/Emo24.gif

ותודה על הכתיבה הקולחת. המון מזל טוב ורק בריאות

ליהיS

New member
זקי יקרה. כתבו לך כבר הכל..

מאוד אהבתי את מה שנעמי כתבה שבעצם ממצה הכל-מה IVF יוצאים עם משהו ביד. זה משפט חזק לדעתי ומקבץ בתוכו את מה שאנו עוברות ולשם מה. השאלה אם את לא מזיקה לעצמך, בטיפולים הנ"ל, באופן שלא תוכלי לטפל בתינוק שיגיע. אין טעם בטיפולים אם האמא מסכנת את עצמה. את מכירה את דעתי, אני מאמינה שהורות באה מהלב ולא רק מהדם. תחשבי היטב אם את וגופך יכולים לעמוד בזה ובמקרה שלך זה שיקול מאוד מאוד רציני. אני לא חושבת שאין לנו ברירה אלא יש בידנו את הברירה באיזה דרך לבחור. הכי חשוב שאת, גופך ונפשך תהיו בריאות ושלמות אחרת זה באמת לא שווה כלום. אחרי שתשיגי את המטרה החשובה הזו, תחשבי על הדבר הבא, ילד/טיפולים/אימוץ..what ever. את עברת המון והכי חשוב שתתעמקי בעצמך. לדעתי, המטרה לא מקדשת את האמצעים. אוהבת אותך

ז'ק יקרה...../images/Emo24.gif

מבינה מה את עוברת... מציעה לך לחשוב כל הזמן שיש מטרה אחת והיא - להשיג הריון. נכון שעבורנו זה ממש לא בנאלי ופשוט כמו אצל נשים רבות אחרות, אצלנו זה מסע יותר ארוך וקשה, שכולל בתוכו סבל פיזי ונפשי. מקווה שיהיו לך הכוחות לעבור את זה כמו גדולה, ולהשיג תוצאות מהירות יותר ממה שתיארת לעצמך. אנחנו איתך!!

קשהמאוד

New member
זק היקרה

אני עוברת בדיוק את מה שאת עוברת עכשיו, והדמאות זולגות כשאני קוראת את מה שכתבת ואת התגובות. אני מאחלת לך בהצלחה, ומאמינה שכולנו בסוף נצליח אמן ואמן

למעלה