מתנות לראש השנה

מתנות לראש השנה

בעיני, המתנות של ראש השנה, כשנותנים המון מתנות לכל מיני אנשים 0ככה זה אצלנו), הם "אנטי דוגמא אישית" למה שהייתי רוצה לחנך לו. מבזבזים כסף מחזקים את תרבות הצריכה שמים דגש על המתנות ולא על תוכן החגים ומה שהם מסמלים, (אצל מי שעורך טקסים דתיים אני מניחה שיש דגש גם על התוכן של החג) נותנים מתנות כי "צריך" והמקבל נתקע עם סט כוסות מס' 17.993 שלו בבויידם. בקיצור ----- אז יש לי רעיונות למתנות שגם ישתפו את הילדים ויתנו להם דוגמא אישית לדברים חיוביים, וגם לא יחזקו את כל הדברים השליליים שציינתי... למי שאפשר לתת יצירות של הילדים... אפשר לקנות ממש בזול (למשל באיקאה ב-9 ש"ח) מסגרות לתמונות. ממסגרים יצירה הכי פשוטה של הילד. המסגור משדרג כל יצירה. זהו. יש מתנה. כמובן שזה תופס יותר אצל סבתות מעריצות מאשר אצל הדודה האנטיפטית. כבר סיפרתי על ענייני המגנטים.., אפשר להכין עם הילדים מגנטים מקושטים למקרר. העלות מינימלית - מגנט + קרטון ביצוע חתוך = כשקל וחצי. 4 מגנטים זו מתנה יפה. צריך לבקר לשם כך בחנות של חומרי יצירה. מדביקים מגנט לקרטון ומקשטים. כדי לחסוך בקישוטים כדאי לבקר בחורשה הקרובה לביתכם ולאסוף כל מיני עלים יבשים קליפות עצים וכו'.. קצת צבעים נוצצים (זהב למשל) ו"נוצצים" לפיזור ויוצאת אחלה עבודה. את זה אפשר לתת גם לדודות מעצבנות. אם כבר אתם בחנות של יצירה.. יש שם הרבה דברים שימושיים למחצה שאפשר לקנות בזול ולקשט לבד. למשל - מסגרות. שלטים לדלת, חמסות, כדים וכד'.. ואם כבר חנויות של חומרי יצירה - אך תלכו לאלו שבקניונים (יקרר...). חפשו בדפי זהב חנויות פריפריליות או חנויות שמוכרות ציוד לגנים. הלאה: אפשר להכין עם הילדים עוגיות שוות ולארוז יפה. אם לא בא לכם להכין לבד.. אפשר לגשת למשתלה ולהכין עציץ עם צמחי תבלין שאתם בחרתם (לשתף את הילדים בתהליך). אם למיועד יש גינה.. וזה התכנן שלי לגבי חמותי שיש לה גינה גדולה ומוזנחת. אנחנו מתכננים להכין לה פינה קטנה בגינה של צמחי תבלין. היא בשלנית וכל הזמן קונה תבלינים. אבל אפשר לשתול גם צמחים לתה ללא בשלנים. שתיל יפה של תבלינים עולה 6 - 9 ש"ח. הילדים מכינים ברכות שנה טובה. עוד רעיון - להכין לוח שנה עם ציורים ותמונות של הילדים (זו כבר השקעה רצינית). אמא שלי, אגב, טוענת שזה מנהג יפה ונחמד ומקפידה לתת לכולם כלי בית.

לאה_מ

New member
רעיונות נפלאים!

אנחנו בשנים האחרונות מכינים לבד מתנות לחגים (בכל מקרה, אני מביאה רק למשפחה הקרובה, ואין לי דודות אנטיפטיות
). בראש השנה אנחנו עושים באופן קבוע לוח שנה עם תמונות של הילדים. זה מתקבל נפלא בכל מקום. הילדים מכינים אגרות ברכה, ובשנה שעברה קנינו גם צנצנות קטנטנות, קישטנו בהדבקות, ומילאנו בדבש. בפסח שעבר הכנתי עם שירה קופסאות תה כמתנות - עבדנו עם מפיות, ויצאו לנו קופסאות ממש ממש יפות. וגם לא עלה יקר, יחסית.

לאה_מ

New member
עד השנה פשוט נתנו למישהו שמכין

השנה החלטנו לעשות בעצמנו (במחשב, עם תמונות סרוקות, ולשלם רק על הדפסה איכותית). אם יצליח לנו, אשתף אתכן בהכנה.

ornaok

New member
מצרפת אחד נוסף שפורסם

ב"הורים לתינוקות" בהצלחה

ענתש

New member
והנה מה שיוצא בסוף (העלמתי את הפנים

כי זה לא הלוח שלי, זו חברה שעשתה עם מה ששלחתי לה וזה מה שיצא...)

לאה_מ

New member
אבל אני לא רוצה לוח שנה שולחני -

אני רוצה גדול - בגודל של שני דפי A4 לרוחב מחוברים באמצע - בעליון תמונה ובתחתון לוח שנה. יש באינטרנט אתרים שמכינים לך לוח שנה לועזי-עברי בלי שיהיה צורך להקליד את התאריכים ידנית, אבל הפורמט הוא של לוח שנה שולחני, ולא הצלחתי לשנות אותו עדיין.

ענתש

New member
הסיבה שעשיתי שולחני היא שאני

מתקמצנת על הדיו של המדפסת. זה המון המון דיו להדפיס את התמונות הגדולות במיוחד שאצלינו זה 3 זוגות סבא+סבתא ועוד 2 סבא-סבתא רבא ועוד 4 "בתי אב" של אחים ואחיות שלנו שגם רוצים (נו, נכדה ראשונה, אחיינית ראשונה, בצד אחד אפילו נינה ראשונה). זה המון, המון המון דיו.... אז עשיתי שולחני. (והדפסתי על דפי כרומו שגם זה הוצאה כספית מסויימת).

מירי,

New member
זה לא בעיה!

עם הקובץ שצירפת כאן... 2 דפי A4 זה בעצם A3- תוסיפי הגדרה של מדפסת עם A3 למחשב שלך (למשל H0LASERJ5000) ואז תבצעי הגדרת עמוד A3 .......

אלדורית

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה וגם

אחלה של רעיונות! בענין המגנטים: אני אוספת את כל מגנטי הפרסומות (אפשר להתאים פיצות ואינסטלטורים חד-חד ערכית) ושומרת אותם ל"יצירות" למיניהן. ועוד רעיון: במסיבת יום ההולדת האחרונה (של הקטנה) חילקתי מגנטים שהיו מורכבים ממגנטים ממוחזרים כאלה מודבקים לציור של חתול (שאני ציירתי) על גיליון של סול--כמו בריסטול פלסטיק. ההשקעה הגדולה היתה בטושים שמציירים על פלסטיק, אבל זה נשאר להרבה זמן. הגיליון עצמו עולה שקלים בודדים. ילדים גדולים (4+) יכולים לצייר בעצמם מה שבא להם (קטנים יכולים לעזור להדביק). מאוד פשוט ואפקטיבי.

ענבל30

New member
מסכימה... ../images/Emo45.gif

אני מאוד משתדלת לתת מתנות עם משמעות - לא רק בחגים, אלא בכלל. אחרת מה הטעם? לוחות שנה אישיים הם אכן רעיון מתאים, ברוח החג ועם התאמה אישית... אני מכינה כאלו לכל המשפחה כל ראש-שנה, וגם מכינה כאלו עבור תשלום כעסק צדדי (עונתי אבל כייפי). טיפ להכנת מגנטים אישיים למקרר (וגם רלוונטי ללוחות שנה אם רוצים להכין לבד): להדפיס על דף רגיל בהדפסה איכותית, לתת לציפוי פלסטי (למינציה) בחנות לצרכי משרד (עולה 5-10 ש"ח), להדביק מאחור מגנט (שאפשר לקנות גם בסליל, עולה 13 ש"ח ומספיק לה-מ-ו-ן מגנטים). מגנטים בסגנון זה הכנתי כמזכרת לילדים בגן של רומי ביום ההולדת שלה. אפשר גם כמובן לקשט ולהדביק ידנית, ולצפות בטפט שקוף. לא חייבים להיות מוכשרים נורא או עשירים נורא כדי להפיק מתנות יפות ומרגשות.

למעלה