מתנות לפסח

מתנות לפסח../images/Emo77.gif

נו כבר התחלתם את השופינג למתנות לקרובים
האם ומה אתן מתכננות לקנות
אני קניתי מארז די וי די של "קרובים קרובים" לאבא שלי שמת על התוכנית הזאת. לאח שלי אני אקנה איזה ג'אדג'ט נחמד של מחזיק מפתחות מצלמה שעושה רטט כזה. נותר לי לאמא שלי,להורים של הבחור ול-2 אחים שלו-רעיונות יתקבלו בברכה
.

lollapalooza

New member
תודה לאל, אצלנו אין מנהג כזה

ואף פעם לא הבנתי מאיפה הוא הגיע. יש חג, למה זה אומר שאני צריכה לקנות מתנות לכולם?

Fun Fair

New member
חד משמעית- אני מסרבת להשתתף בפיאסקו הזה...

אין לי שמץ של מושג מהיכן השתרש המנהג של להוציא מאות שקלים על מתנות לחג. פעם, בכל חד (ראש השנה, פסח, חנוכה) הייתי מתרוצצץ ומחפשת מתנות. היום אני מבינה שזה מנהג נוראי וממש "תיק", לא רק עבורי, אלא עבור כל הסובבים אותי. אף אחד מאיתנו לא סובל מעודף כסף או עודף זמן ואני ממש לא רואה סיבה להתחיל לקנות מתנות "בכח". החל מלפני כמה שנים, אני מביאה שי צנוע רק למשפחה שאני מתארחת אצלה בליל הסדר, ורק אם אני לא מביאה מנה גדולה במיוחד. כלומר: אם התארחתי בליל הסדר והבאתי קינוח קטן, אני אביא אותו על צלחת הגשה יפה במתנה. אם הבאתי בקבוק יין, אני אביא עציץ (או משהו סמלי אחר, בשביל ההרגשה). אם הבאתי מנה עיקרית בשרית, אני לא מבינה למה אני צריכה להביא משהו נוסף. השנה אנחנו מתארחים אצל חברים מאוד מאוד קרובים- כמעט משפחה, שגם עברו לבית חדש וטרם הבאנו להם מתנה לחנוכת בית, אז פה אנחנו משקיעים. קונים להם ערכת תה (תה מיוחד, קומקום וספלים יפנים) מיוחדת מחנות מהממת בת"א שאני מאוד אוהבת- אבל זה ממש חריג מבחינתי (וגם, בגלל שאני לא יכולה לבשל כלום כי ההורים של אחד מבני הזוג חרדים).

אורטל987

New member
אצלנו זה לא ממש ככה..

ההורים קונים לילדים. והילדים קונים מתנה אחת משותפת להורים. משהו כזה.. וכשיש כבר נכדים אז לא קונים לילדים יותר אלא קונים לנכדים. השנה החלטנו ללכת על משהו גדול כי בראש השנה שעבר לא קנינו כלום (אי הבנה בין האחים) אז חשבנו על מכשיר ניווט כזה כי אבא שלי תמיד מסתבך והולך לאיבוד ויוצא לו להיות לא מעט על הכביש, ואמא שלי כל הזמן מתעצבנת עליו כשזה קורה וישר מתקשר אלי לקבל הוראות איך להגיע ל-X....

בלונד23

New member
מנהג מאוס! מיותר לחלוטין!

בחגים צריך לפנק את עצמך ואת בן הזוג וזהו. אם מתארחים אצל מישהו יש להביא איזה קינוח או כלי נחמד וזהו! אבל כי את רוצה להביא ולא כי את חייבת! די לחינגות המתנות המיותרות והמלחיצות! ובכלל אני לא סובלת את פסח ולא חינגות משפחתיות.

shirush35

New member
אבל...אבל...

מה עושים אם יש כבר סוג של ציפיה מהמשפחה כי זה מה שנהוג? אנחנו החלטנו על תקציב של 50 שח' לכל צד רק אני לא באמת יוגע מה אפשר לקנות במחיר כזה צנוע.... חשבת ילקנות לאמא שלי ולחמותי ערכה כזו של ללין או סבון של פעם

lollapalooza

New member
משנים את המנהג.

אין שום סיבה לקנות מתנות רק כי זה חג - אין פה הגיון בכלל. מסבירים יפה שאנחנו לא עשירים מספיק כדי להוציא כסף על מתנות לימי הולדת, פסח, ראש השנה, אירועים... גם חמישים שקל לכל צד זה לא מעט. וזה מנהג מיותר וחסר קשר לחג בעליל.

candy77091

New member
אני מסכימה איתך

אצלינו לשמחתי בצד של בעלי לא מביאים מתנות

בלונד23

New member
אצלי להפך (אייקון נאנח)

בצד של בעלי מפגיזים במתנות בעלויות מטורפות ותמיד זה מטריף אותי.

m i c h m i c h

New member
אני מביאה מתנה למארח וזהו

וגם משהו בקטנה. לא מכירה מה קונים בדר"כ למשפחה...סורי.

shron17

New member
האורחים נותנים שי למארח כאות הערכה על הטירחה,

הרי להזמין לשולחן -הסדר את המשפחה הקרובה , שמסתכמת ב- 30 מוזמנים וזו עבודה רבה ואפילו מאוד מתישה , לכן, מן הראוי שהאורחים יתגמלו את המארח בשי קטן על שטרח והכין עבורים את החג. בעיניי זה נראה מאוד כיף לבוא עם מתנה לחג , ולשמח את מי שהכין את הארוחה ועמל קשה על האירוח.

niya

New member
גם אצלנו לא משתגעים עם המתנות

בד"כ אני קונה מתנה לאחותי הגדולה (אבל זה כי היא נולדה בפסח
) וכמובן למי שמארח - קונים מתנה גדולה ויפה כי לרוב אנחנו לא מביאים מנת אירוח, להורים שלי כי הם שומרים כשרות מחמירה של פסח, ולאחות של הזוגי כי היא אוהבת להכין הכל בעצמה
ככה שיוצא שלעיתים אנחנו אפילו שואלים מה לקנות במתנה ורוכשים את מה שביקשו (למשל, לראש השנה קנינו לאחות של הזוגי בושם שהיא אהבה עלי וביקשה אותו דבר
)

דני 332

New member
מתנות לפסח

לאבא שלי יש יום הולדת בפסח אז קניתי לו מחזיק מפתחות מזהב עם חריטה של התמונה שלו ממש מגניב !!! מגיע בדואר עד הבית ולאמא (כמובן שאי אפשר לתת רק לאחד ההורים .. .) קניתי תליון עם תמונה של שניהם. ככה זה חגים מלא הוצאות.

למעלה