מתנות לחג

מתנות לחג

ההורים שלי מקבלים פעמיים בשנה משלוח של חבילת יינות (אישית) לחגים בשווי של כמה מאות שקלים.
בנאדם מניח שאם הוא משקיע כסף טוב בחנות יין ואומר להם לדאוג למתנה יוקרתית לחג - הוא יקבל תמורה.

במקום זה, לכמה חנויות יש תוכניות אחרות. הנה הזמן בשנה להיפטר מיין שקשה למכור. מה הכוונה?
- יקבים שהחנות קשורה אליהם מסחרית, או יקבים פחות מוכרים שאינם נמכרים היטב
- יינות פחות פופולאריים - זנים שנמכרים פחות טוב, סדרות ביניים שלא מצטיינות בתמורה למחיר, יקבים שהם יקרים ללא הצדקה
- הכי חמור - יינות "מתיישנים". שני הסעיפים הקודמים עוד יכולים להחשב לגיטימיים, זה כבר לא

נמנעתי מלהזכיר את זה בפורום עד עכשיו, אבל זה אותו סיפור בחגים, פעמיים בשנה, למעלה משלוש שנים, ואלפי שקלים שהוצאו על יינות שלא נהנינו מרובם.
זה הזמן להוציא את החנות מהארון. מדובר על חינאווי הרצליה.

בין היציאות שקיבלתי בעבר ולאחרונה:
ארגז של 4 בקבוקי כרמל סדרה אזורית, קברנה פרנק 2007 (הגיע ב-2011-2012)
מרלו של צובה - שש שנים אחרי הבציר
בקבוקים ישנים של עמק האלה, כמו מרלו ו-Ever Red בני למעלה מארבע שנים

מכעיס במיוחד ששולח המתנות משקיע ממיטב כספו והוא בטוח שגובה ההשקעה פרופורציונלי לגובה התמורה.
אני משער שאם מישהו מתקשר לחנות ואומר "אנא שלחו חבילת שי ב-X שקלים" אז יחייבו אותו במחירי מדף מלאים ולא ב-50% הנחה שבהם היו צריכים לדעתי למכור את חלק מהיינות (אם בכלל).
למעלה ממחצית היינות שקיבלנו היו צריכים להיזרק, לדעתי, אם הם לא היו נמכרים בשנה-שנתיים הקרובות.

ומה עכשיו? את המסקנות שלי כבר הסקתי על החנות מאז המשלוח הראשון. עכשיו הזמן להעביר הלאה.

Desert Seagull

New member
אכן רבות החנויות שעושות כך

זה אכן מקומם לראות חנויות שעוד מעיזות למכור בצירי 2004-2005 בשנת 2014. אגב, בשופרסל בסניף סינמה סיטי רמת השרון מוכרים מזה שנה שלמה את סדרת רכסים מבציר 2002-2003...

פסח וראש השנה אכן משמש.הרבה חנויות להיפטרות ממלאי לא רצוי ועוד במחיר גבוה. יחד עם זאת, אני חלוק עמך באמירה לגבי 4 שנים מהבציר. זה מאוד תלוי ביין. יין שיושן 16-18 חודש (ומעלה) ועוד מספר חודשים בבקבוק מגיע לחנויות כבר שנתיים, אם לא שלוש, לאחר הבציר. דוגמא קלאסית, רק לפני מספר שבועות הגיעו לחנויות יינות בציר 2010 של ירדן קברנה סוביניון.

בשורה התחתונה, עדיין אני מסכים איתך. אדם שרוצה לקנות מתנה לחג ולא מבין ביין ואלכוהול, עדיף שיתייעץ עם חבר שכן מבין, מאשר עם חלק מהחנויות שסביבנו. חבל שכך...

Follow up

הלכתי לסניף אחר של חינאווי וביקשתי להחזיר את הבקבוק הכי ישן ממשלוח של לפני כמה ימים. בהתחלה לא רצו לקבל אותו, ואז אמרתי שאני מאוד מופתע שהם מוכרים בכלל יין כזה ישן.

המנהל הביע ביטחון בכך שהיין התיישן נהדר, אז מיוזמתו הוא הביא לי בקבוק של בציר חדש יותר כדי לפתוח את הבקבוק הישן. טעמנו ביחד.
היין מעבר לשיא. לא חומץ עדיין אבל גם לא משהו שמישהו יהנה לשתות ממנו.
אני רוצה להביע הערכה למנהל שהיה מוכן לעמוד מאחורי הטענות שלו וגם היה מוכן להודות שהוא טעה, בעיני זה לא דבר של מה בכך.

בנתיים בחנות נמכרים בקבוקים כמו מוסקטו של טפרברג, רק מבציר 2011 (32 ש"ח) (אחלה של מוסקטו למחירו ועדיף בהרבה על למברוסקו זול).
בנוסף, מבצע בקופה שנראה שנמכר היטב - יוגב מרלו קברנה מבציר 2009 (אבל לפחות במחירי רצפה של 3 ב-95).
במילים אחרות, הרבה מהבקבוקים שנמכרו בחנות לא בדיוק היו מהבצירים האחרונים של היינות. אפשר היה גם לשים לב לאגף המיובאים שניתן היה להבחין בו בבקבוקים מאובקים (מיותר לציין שחלקם לא מרוויח מיישון, וגם אלה שכן כנראה לא בעמידה בטמפ' חדר).

Desert Seagull

New member
האם הוא נאות עצמאית או אחרי ששלפת את קלף מנהל

הפורום?

כי מדבריך, לי לפחות נראה שלא מגיעים לו שבחים.

למעלה