מתנות בזוגיות חדשה

dori78

New member
מתנות בזוגיות חדשה

ובכן, העניין הוא כזה:
בתחילת ינואר היה לי יום הולדת.
(סוקי - אני זוכרת שלא בירכת אותי, למרות שהבטחת).

בן הזוג, שאז היה ממש טרי ועוד לא מוגדר, קנה לי משהו שהייתי ממש צריכה.
אני לא יודעת כמה זה עלה וגם לא אכפת לי, ברור לי שלא מדובר בסכום גדול.
העניין הוא, שהוא שמע אותי שבוע קודם אומרת שאני צריכה כזה - אז זה מה שהוא קנה.

בעיניי - זה שהוא הקשיב, הפנים וזכר, זו מחווה רומנטית הרבה יותר מאשר אם הוא היה מוציא עלי סכום גדול וקונה משהו "נחשב" - אבל שלא מדבר אליי (כמו תכשיט/קרם/בושם).

מה דעתכם על מתנות בתחילת קשר, כשזה "נופל" על ימי הולדת?
ומתנות לבן/בת הזוג בכלל - האם זה חייב להיות משהו רומנטי/יקר/כל הגדרה אחרת?

שדות77

New member
בתחילת קשר נותנים מתנה סמלית

מה זה "סמלי"? כל אחד והיכולות שלו (ע"ע האשכול עם חשבון בן 4 ספרות במסעדה). מתנה יקרה מידי תצטייר כמגוחכת/פתאטית (שוב, ע"ע האשכול הנ"ל). משהו של כמה עשרות שקלים נראה לי סביר והגיוני. באילת אפשר למצוא דברים נחמדים

בהמשך, יהיו עוד הרבה הזדמנויות למתנות יקרות יותר. בן זוג יצירתי יכול להמציא כמה הזדמנויות כאלו. זה יכול אפילו להיות רומנטי יותר.

באופן כללי, מתנה מוצלחת בעיני היא דבר שאילולי היה מתנה הוא לא היה נקנה.

dori78

New member
אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט האחרון.

"באופן כללי, מתנה מוצלחת בעיני היא דבר שאילולי היה מתנה הוא לא היה נקנה."

אני קיבלתי משהו שאם לא הייתי מקבלת כמתנה, הייתי קונה בשלב כלשהו כי הייתי זקוקה לו.
אז זו לא מתנה מוצלחת בעינייך? או שהתכוונת רק לייתכנות הקניה ע"י בן הזוג?

dori78

New member
מעניין.

ברשותך, אני אמתין לתשובתו של האדון שדות77.

ואילו מתנות אתה נוהג להביא?

ראסטלין

New member
יצירתיות

אני יוצר דברים, כל אחת מוציאה ממני השראה ליצירה אחרת.

נ.ב, אני מדבר על מתנות, יש את הרוטינות של הפינוק שמה שכל אחת מעדיפה. שוקולדים/פרחים וכו'.

שדות77

New member
סליחה על האיחור בתשובה

הייתי עסוק היום בלהחליף חבר

התכוונתי למשמעות הכי פשוטה של המילים: אם אני קונה לחברה/ידידה מתנה, אני אעדיף לקנות משהו שהיא צריכה, אבל לא קונה כרגע או בכלל בגלל סדרי עדיפויות. ככה לדעתי יש למתנה ערך מוסף של: הוא יודע מה אני צריכה, השקיע מחשבה ובזכותו יש לי את זה. לעומת זאת - כלי מיטה או מגבות, למשל, הם מתנה יפה ואישית, אבל נתינתם כמתנה בסה"כ חסכה לך את העלות שלהם.

dori78

New member
אוקיי

ראשית, אני שמחה לגלות שהתשובה של ראסטי
לא קלעה לכוונתך.
שנית, אתה מתייחס לכלי מיטה ומגבות כמשהו שתמיד קונים, בלי קשר לדברים אחרים.
כבר יצא לי להיתקל באנשים שלא זורקים כלי מיטה קרועים, או מגבות שהגיעה זמנן להיות מושלכות לפח.
למה? שאלה טובה. לפעמים מפאת אילוצי תקציב, לפעמים מפאת חורניות יתרה.
אני חושבת שהכלל שהצגת, על פיו מתנה היא מוצלחת אם מישהו השקיע מחשבה ורכש/הכין עבורי משהו שאני זקוקה לו ומוצא חן בעיניי , תקף לגבי כל דבר - בתלות במקבל המתנה המיועד.

ד"ש לחבר החדש

הוא מתנהג יותר טוב מהקודם?

שדות77

New member
ועדיין

גם אם אקנה סדין לאחד שעדיין ישן על סדין עם ציור של פקמן - בסה"כ חסכתי לו כסף של סדין חדש.

אבל אם אני יודע שהוא חובב מוזיקה ואקנה לו דיסק שהוא אוהב, הוא ישמע אותו רק בזכותי. זו לדעתי מתנה מוצלחת יותר.

את המשפט שמתחיל במילים "אני חושבת" - לא הבנתי. המחשבות שלך עמוקות מידי עבורי.

ובקשר לחבר - יגיד ימימו.

דעתי

אני פעם בכלל לא חשבתי שמתנות זה דבר משמעותי. היום אני חושבת שזה חשוב מאוד להרגשה טובה (לא על בסיס יומיומי אלא מידי פעם/אירועים מיוחדים) וכמובן צריך להיות הדדי.
לדעתי מתנה שאת צריכה זה יפה הרבה יותר מאשר משהו יקר ובמיוחד בהתחלת הקשר. בהמשך כשמדובר כבר בבן זוג וחבר לחיים למדתי להבין שחשוב גם שיהיה מוכן להוציא עלייך סכום גבוה במידת הצורך, בשביל משהו שאת זקוקה לו ולא יתקמצן עלייך. אחרת זה עושה תחושה לא נעימה שאין על מי לסמוך, חוסר התחשבות ושאין למעשה מי שידאג לך ושותף להקמת בית ומשפ', שגם הם, אם נרצה או לא, עולים כסף..

Anna Vasserman

New member
מסכימה עם כל מילה

תמיד כיף שהגבר קשוב אלייך, וקונה משהו שאת צריכה / רוצה.
כשהקשר נהיה רציני (נניח אחרי חצי שנה ביחד) חשוב לראות שהבן אדם לא מתחשבן, ויודע גם לפתוח את הארנק בשבילך. (וגם ההיפך הוא הנכון. כלומר גם אני משקיעה במתנות יקרות כשהקשר הוא רציני.)

ספרי לי על זה..

אני בקשר עם מישהו שזה המינוס העיקרי שלו (אולי היחיד), שהוא לא רואה אותי מהבחינה הזו ולא מסוגל להתנהג כך. וזה למעשה מה שגורם לי לתהות על הקשר ולא לקדמו.

אביeג7

New member
אני מאוד אוהבת לתת מתנות.מאוד!

וגם כמובן לקבל..

ממש מרגש אותי שהבן זוג שלך הביא לי מתנה שכזו.. ובדיוק כמו שתיארת, עצם זה שהוא בכלל הקשיב וזכר.. מאוד יפה מצידו.
מבחינתי זה ממש לא צריך להיות מתנה מפוצצת ויקרה.. גם משהו סמלי <במיוחד כשעוד לא מכירים לעומק> וקטן עושה את העבודה.

גם לחברה שלי יצא לחגוג יום הולדת

בתחילת הקשר
אז שלחתי לה זר ענק הביתה ועציץ

וגם קניתי לה ספר בישול מתנה שתבין את הרמז

וגם טסנו לאיטליה יחד שזה גם משהו אחרי חודשיים הכרות

ebi83

New member
ראוי לציין ולהביא משהו קטן וסמלי

בעיקר כדי למנוע מהצד השני תחושה לא נעימה על הוצאת יתר...

העדיפות שלי היא להביא משהו שמתקשר למשהו שדיברנו עליו או שאני יודע שהיא רוצה\צריכה.
זה גם מוכיח הקשבה לצרכים של הצד השני וגם זה משהו שבאמת מגיע מרצון לתת ולא סתם כדי לצאת ידי חובה.

shayCn

New member
האמת שלהתחיל קשר

וכבר לדעת שהיום הולדת שלה קרוב..זה לא נראה טוב.מעלה חשד לגולדיגרית (כן,שמעתי גם על כאלה).
אם זה בשלב של כמה דייטים,אז אני מעדיף להגיד לה מזל טוב(אפילו בטלפון) ושתבלה עם החברות שלה ביום הזה,אבל תכלס לא יצא לי הרבה להיות בסיטואציה כזאת.
אני יודע שביום הולדת שלי,אני לא מצפה למתנות גרנדיוזיות,מקסימום מחוות כאלו..שתזמין אותי למסעדה או שתשלם חשבון על הדייט.לא יותר מזה.למשל ביום הולדת האחרון(היי,גם אני נולדתי בינואר) השוודית וחברה אורגוואית שלה הזמינו אותי לסרט ופופקורן על חשבונם
באמת שהספיק לי.לא ציפיתי אפילו לזה,אבל זה עשה לי את היום.

shayCn

New member
תני לי לנחש

את מאלו ששבועיים לפני היום הולדת שלך יוצאת באינטנסיביות לדייטים,נכון?

למעלה