מתנה

מצב
הנושא נעול.
מתנה

מתנה
שאלתי אני מעונינת לתת לבני את ביתי שלי כמתנה בעודי בחיים.(להעביר לו ב 100 אחוז בטאבו). אני כאמור אמשיך לגור בבית ,זו רק מתנה . אני לא מפחדת שינשל אותי. האם עלי לציין את העובדה שהבית ניתן במתנה גם בצוואה שלי כי אם לא המתנה תבוטל???

תשובה

מתנה
שאלתי אני מעונינת לתת לבני את ביתי שלי כמתנה בעודי בחיים.(להעביר לו ב 100 אחוז בטאבו). אני כאמור אמשיך לגור בבית ,זו רק מתנה . אני לא מפחדת שינשל אותי. האם עלי לציין את העובדה שהבית ניתן במתנה גם בצוואה שלי כי אם לא המתנה תבוטל???
תשובה
לא. בצוואה מורישים רכוש ששייך למצווה. הואיל ואת מעניקה את הבית במתנה הוא מפסיק להיות חלק מרכושך ואין שום הצדקה להזכירו בצוואה.

הייתי מציע

מתנה
הייתי מציע
אני בטוח שהבן שלך לא מהסוג שינשל, אבל - כבר היו מקרים והרבה, למרבה הצער שאחרי המתנה רצו וסילקו את ההורים ועוד כל מיני שטויות מהסוג הנ"ל. קחי בחשבון שהמתנה נחשבת כמתרה גמורה (ולא ניתן לחזור) ברגע שאת חותמת על יפוי כח בלתי חוזר ולא מהיום שיעבירו בעלות בטאבו

אני מבינה

הייתי מציע
אני בטוח שהבן שלך לא מהסוג שינשל, אבל - כבר היו מקרים והרבה, למרבה הצער שאחרי המתנה רצו וסילקו את ההורים ועוד כל מיני שטויות מהסוג הנ"ל. קחי בחשבון שהמתנה נחשבת כמתרה גמורה (ולא ניתן לחזור) ברגע שאת חותמת על יפוי כח בלתי חוזר ולא מהיום שיעבירו בעלות בטאבו
אני מבינה
לא חתמתי על יפוי כוח כזה אבל אני מעוניינת להעביר בטאבו. אז מה זה אומר,שהעברה בטאבו בלבד אינה מספיקה?

הסבר

אני מבינה
לא חתמתי על יפוי כוח כזה אבל אני מעוניינת להעביר בטאבו. אז מה זה אומר,שהעברה בטאבו בלבד אינה מספיקה?
הסבר
בשביל להעביר בטאבו את חותמת על יפוי כח. ברגע שחתמת על יפוי כח בלתי חוזר - זה כבר נחשב כמתנה גמורה ולא תוכלי לחזור בך. בוודאי, כאשר תהליך הרישום יסתיים וגם יוחלפו הבעלים בטאבו לא ניתן לחזור. העברה בטאבו היא סוף תהליך העברת בעלות שמספיקה לכל הדעות

תהיי זהירה

הייתי מציע
תהיי זהירה
קראתי ולא יכלתי להתעלם אצלנו במשפחה היה סכסוך רציני סביב דבר כזה. וגם אם יש לך בן נפלא, אין לך (ולא לאף אחד) את היכולת לנבא מה יהי בעתיד. הוא עלול להסתבך במשהו לא צפוי או סתם להתחתן. למה את רוצה לתת לו את הדירה?? אם אין לו דירה משלו, קחי בחשבון שזה הופך אותו לבלתי זכאי לדיור, ולפעמים זה יכול להוות בעיה.

הכי בטוח

תהיי זהירה
קראתי ולא יכלתי להתעלם אצלנו במשפחה היה סכסוך רציני סביב דבר כזה. וגם אם יש לך בן נפלא, אין לך (ולא לאף אחד) את היכולת לנבא מה יהי בעתיד. הוא עלול להסתבך במשהו לא צפוי או סתם להתחתן. למה את רוצה לתת לו את הדירה?? אם אין לו דירה משלו, קחי בחשבון שזה הופך אותו לבלתי זכאי לדיור, ולפעמים זה יכול להוות בעיה.
הכי בטוח
לערוך הסכם עם בנך לפיו את מעבירה לו את הדירה במתנה וללא תמורה, והוא מעניק לך זכות מגורים בדירה לכל ימיח ייך. רצוי בהסכם זה לנסות ולצפות את כל העניינים, כמו מי משלם עבור תיקונים בדירה או שיפוצים וכיוצ"ב.חתימת ההסכם תפחית את סיכון שלך מאוד וגם תאפשר לך ולבנך ללבן את כל העניינים האלו. רצוי שתפנו לעו"ד שיערוך וינסח עבורכם את ההסכם.

לא זה העיניין

הכי בטוח
לערוך הסכם עם בנך לפיו את מעבירה לו את הדירה במתנה וללא תמורה, והוא מעניק לך זכות מגורים בדירה לכל ימיח ייך. רצוי בהסכם זה לנסות ולצפות את כל העניינים, כמו מי משלם עבור תיקונים בדירה או שיפוצים וכיוצ"ב.חתימת ההסכם תפחית את סיכון שלך מאוד וגם תאפשר לך ולבנך ללבן את כל העניינים האלו. רצוי שתפנו לעו"ד שיערוך וינסח עבורכם את ההסכם.
לא זה העיניין
אינני מודאגת מכך. בשאלתי שאלתי אם המתנה נושלמת עי העברה בטאבו או שעלי לציין זאת גם בצוואתי.

תשובה סופית לגלוריה

לא זה העיניין
אינני מודאגת מכך. בשאלתי שאלתי אם המתנה נושלמת עי העברה בטאבו או שעלי לציין זאת גם בצוואתי.
תשובה סופית לגלוריה
חביבתי מתנה קניינית עושים בהסכם בכתב. בהסכם תפרטי מה שחבריי הציעו, ולפעמים נרשמת אף הערת אזהרה. מדוע? בגלל גירושי הבן, הסתבכות הבן בחובות ונושים לצורך העברת הדירה ע"ש הבן, את חותמת על יפוי כח בלתי הפיך (שתמיד ניתן לבטלו) ובהמשך הדירה תירשם ע"ש הבן. באם מדובר בדירת מינהל או חברה משכנת היא תירשם שם ובאם מדובר בדירה במקרקעין מוסדרים, הרי ניתן לרשום את הזכויות בטאבו. רק מה, עדיף עם הערת אזהרה בעניין המתנה והתנאי שתתגוררי בה עד 120 וגם תנאים נוספים (כגון: שאינו רשאי לרשום אותה ע"ש אשתו). ואתה נחזור לשאלת המפתח, אין צורך לרשום בצוואה את הדירה באם חתמת על הסכם מתנה ויפוי כח בלתי חוזר. אבל נניח באם בעוד דקה תעלי לגן עדן, ולא הספקת לערוך הסכם מתנה ויפוי כח, אז אין כל מניעה, שתרשמי גם בצוואה את פרטי הסיפור שאת מעניקה לבנך את מלוא הזכויות בדירה לאחר מותך וזאת כוונתך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה