מתנה

vardaedery

New member
מתנה../images/Emo77.gif

תודה רבה על שיתוף הפעולה השלמתם לי חסך מוסיקלי עצום. ברצוני לשתף אתכם בדיבורים קדושים שהשם יתברך זימן לי לאחרונה. מתוך : כתבי רבי ישראל עמוד יח מעת שהרוח סערה הגדולה בלבל והפך את כל העולם לגמרי מסדרו האמת, וכל אנשי העולם נתבלבלו ונתפרדו ונחלקו לכיתות כיתות לעיניין החקירה מהו התכלית, וכולם נתעו ונבוכו מאד מאוד על ידי תאוותיהם הרעות שהתעו אותם לדעות זרות כזבות של שטות וטעויות. קצת מהם נתעו ואמרו שעיקר התכלית הוא כבוד- להיות רודף ביותר אחרי הכבוד ולהשיגו, חס ושלום. והיה להם הוכחות וראיות וסברות על זה. וקצת אמרו שעיקר התכלית הוא רציחה וכעס ואכזריות ואבירת הלב. וקצת אמרו שעיקר התכלית הוא משגל, והיה להם גם כן סברות רבות על זה. וכן כל הכתות אשר נבוכו מאד ונשתבשו בעיניין התכלית, וכל אחת היה להם סברות רבות על טעותם, עד שאפשר לטעות בהם באמת. וביותר מכולם נשתבשו ונבוכו מאד הכת שבחרו להם שהממון הוא התכלית, עד שעשו להממון לעבודה זרה ואלוקות גמור, חס ושלום. וכל המעלה והחשיבות אצלם רק כפי הממון, ומי שאין לו רק ממון מעט, ובפרט מי שהוא עני לגמרי אינו כלל בגדר האדם,כפי שטות דעתם. ואשרי להכת הקדושה שהסכימה דעתם לתכלית האמת באמת ואמרו שעיקר התכלית הוא רק לעסוק בתפילה ולהיות עניו ושפל ברך וכ"ו, ובחרו להם הבעל-תפילה למלך שהוא היה צדיק גדול וקדוש מאד.......הצדיק האמת שהוא הבעל תפילה, העוסק לקרב בני-אדם להשם יתברך, יושב עם אנשיו חוץ לישוב, הינו כי כל ישיבתו והנהגותיו הוא בוודאי ההיפוך ממש מדרכי הישוב אשר רב מעשיהם תוהו, ורודפים אחר המותרות וטרודים בהבלי הזמן. אבל הצדיק עם אנשיו הם רחוקים מכל זה לגמרי, ומסתפקים במה שיש להם, ובפרט על בגדים ומלבושים אינם מקפידים כלל. והם כיושבים חוץ לישוב לגמרי ממש בכל דעותיהם והנהגותיהם, ועוסקים רק בתפילה ושירות ותשבחות להשם יתברך ותשובה ווידויים ותעניתים וכו'....אך אף-על-פי שהם יושבים חוץ לישוב, אף-על-פי-כןנכנסים גל כן בכל פעם אל הישוב כדי לקרב עוד בני אדם לעבודת השם יתברך. יש מאכלים כאלו(מסתמא הם רוחניים) שכשזוכים לאכול ולטעום מאלו המאכלים, משליכין תכף תאוות ממון ומרגישים גודל הסירחון של ממון שהוא מסריח כצואה ממש עד שמתביישין מאד עם הממון, והממון הוא הבושה הגדולה מכל הבושות. וכל מי שיש לו יותר ממון הוא מתבייש ביותר. וגם הקטנים במעלה וחסרי הממון מתביישים בעצמם גם כן על שהיו קטנים כל-כך בעיני עצמם מחמת חסרון הממון, כי עתה נתגלה להם שאדרבא הממון הוא עיקר הבושה. ועל כן העשירים מתביישים עוד ביותר וטומנים עצמם במחילות עפר מגודל הבושה שמתביישים אחד מחברו עד שאינםיכולים להרים פניהם כלל מפני הבושה, כי מאכלים אלו יש להם סגולה זו שעל ידם ממאסין בממון בתכלית המאוס ומשליכין אלילי כספם ואלילי זהבם כמו שיהיה לעתיד. ארוך אבל כל- כך שווה בעיניי ספר מומלץ בחום - מחיה מתים!!!

זה בדיוק הבילבול שמסתובב היום בעולם

אחרי שרבנו הקדוש הסתלק מהעולם, ועבר זמן מההסתלקות, החלו "ימי התלאות" הקשים של רבי נתן, את מעט החסידים, היה צריך לקבץ, כדי לשמר את השיחות, את התורות, את ה"אוירה", בשל כך היה חייב רבי נתן לקחת "מנהיגות", כי הוא הבין את גודל התפקיד הנורא שהטיל עליו רבנו, כשכבר בחייו אמר עליו:"אילולי הוא, לא היה נשאר ממני "עלה" (דף) אחד". וכך תוך כדי הדפסת הספרים והתורות, מבלי להשמיט קוץ אחד, לא רק מדברי רבנו הקדוש, אלא גם מהאופן בו נאמרו, והיכן ומתי, תוך סיכון חייו הדפיס רבי נתן את כל כתבי רבנו נחמן מברסלב זיע"א. היה יכול ר' נתן להדפיס הכל על שמו, הלא כן? ועוד, כשהחל לתת שיעורים בתורת רבו הקדוש, חידש תוך כדי כך, את כל ה"ליקוטי הלכות" גן עדן עלי אדמות, והנה, מניין השומעים לקחו הלך וגדל, עד שנהיה קיבוץ נפשות גדול בימי ראש השנה באומן, ואז כאשר הקיבוץ בהשראת הימים הקדושים, ודיבוק החברים החדשים שרבים מהם, לא הכירו בכלל את רבנו, רק מה ששמעו מרבי נתן, וה"עובדים" הותיקים, כשהיו נכנסים לשמוע את דרשת היום מפי רבי נתן היו בוערים באור יקרות אדיר מגודל החידושים הנוראים שהיו שומעים, פעם כשנגמרה הדרשה וכולם חשו תשוקה נוראת הוד לדבוק באור האין סוף ברוך הוא בתבערת הלב, החלו לצעוק לעבר רבי נתן: הרבי, הרבי, כששמע זאת רבי נתן, היסה את כולם, עלה למקום גבוה, וזעק מקירות לבו:אני לא הרבי, אני יודע שאני לא הרבי, רבנו הקדוש הוא הרבי. כל ברסלבר הראוי לשם הזה מאז, יודע להבהיר זאת הבהר היטב, והנה באו להם זמנים שלא שערום ראשוני העובדים, או שכן, בהם מודפסים דברי רבנו הקדוש תחת שמות של אחרים, גדולים ככל שיהיו, ובאים נשמות חדשות להכנס לתוך הקודש פנימה, והנה אם טרח רבי עקיבא להזכיר לגדולי עולם שניכנסו לפרדס: "כשתגיעו לאבני שייש טהור, אל תאמרו מים מים...משום שדובר שקרים לא יכון נגד עיני" הרי לא לחינם טרח, להודיע ולהוודע, שהשקר אפילו כשהוא בדות עצומה, נזקו כביר, כפי שאכן קרה. הסיפור שאותו ציטט אחותינו, הוא סיפורו של "הבעל תפילה" מסיפורי מעשיות של רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב זצוק"ל, כנראה בשל טעות סופר נשמטה הכנסת התובנה הזו ממך כשקראת את: כתבי ר' ישראל בר אודסר.

vardaedery

New member
../images/Emo124.gifמשעשע ביותר!

יש מי שצועק יותר מסבא ישראל שבברסלב אין רבנים רק חברים!? בלי ליהיות בקיאה בכל דיבוריו מהמעט שטועמים מהספרים של הקרן שאין בהם שום נגיעה של תאווה כל שהיא רק מסירות נפש עצומה- מיד מרגישים את הזכות ואת הביטול המוחלט שלו לרבינו...פשוט מדבק! הבילבול בוודאי לא כאן.

אני !!! נ נח נחמ נחמן מאומן !!!

זה נכון מה שאמרת לגבי ספרי הקרן, אבל כשהבאת ציטוט מסיפור ה"בעל תפילה" של רבנו הקדוש, כתבת:"ברצוני לשתף אתכם בדיבורים קדושים שהשם יתברך זימן לי, לאחרונה מתוך: כתבי רבי ישראל." ואחרי זה נכנס לכאן לפורום איזה מתחזק חדש, והוא קורא את סיפור הבעל תפילה שהבאת, והוא מבין שזה של רבי ישראל... אז אין הכי נמי, בסופו של דבר יעמידו אותו על טעותו, כמו שעשיתי אני, כאן ועכשיו. ואני שמח שאני עושה זאת באופן משעשע.....

asaf2000

New member
הפשט כנראה הוא...

דיבורים קדושים של רבינו שה' יתברך זימן לי ללמוד...

vardaedery

New member
בירור

צדיק, כל הספרים עם הדיבורים של סבא ישראל הם בעצם הדיבורים של רבינו הקדוש לא כן? מלבד הסיפורים האישיים שלו על חייו... כך לפחות אני הבנתי , תקן אותי אם אני טועה, שהוא הגיע לרמת ביטול שכזו לרבינו שיכל לומר "כל העולם לא יודעים מי אני אני נ נח נחמ נחמן מאומן" שוב, לכל החדשים, אני עצמי חדשה ובתהליך בירורי אמונה...

היה צריך קצת יותר להסביר

הספר כתבי רבי ישראל הוא קיבוץ של מכתבים שלא מופעים בספר אבי הנחל. את התחלת לכתוב מאמצע מכתב אז יש דברים שיכולים להיות קצת לא מובנים. צריך להשים לב לדברים האלה. ולמי שלא יודע שתי הספרים הם מכתבים שרבי ישראל שלח לנשיא המדינה זלמן שזר. והם מלאים ציטוטים מספרי רבנו הקדוש.

למעלה