מתנה ממני לחג!

סביוני

New member
מה שמזכיר לי ש...

זה אחד הדברים המדהימים בפורום הזה בפרט, ובפורומים אינטרנטיים בכלל הוא מגוון הדיעות. לא פעם אני מחדד עמדה אישית, מפריך אותה, מפתח אותה וכיו"ב בעקבות דיונים מאלפים, כמו זה למשל. ולגופו של המסר - הבנתי מעצם התגובה שלך וזו שלפניה שמבחינה ערכית קשה לכן לקבל מחול מזרחי מאובזר (שמעדאן וכו'). אם לא לכך התכוונתן - התנצל התנצלתי אם חטאתי בטעייה או בהטעייה. גם בפלמנקו רוקדים עם אביזרים, לרבות מקל. האם גם שם נוכל לטעון דבר דומה? מכיוון שאין לי עדיין אוצר מלים רב בנושא המחול המזרחי אינני יכול לשפוט באופן מקצועי את כל מה שראיתי בקליפים הללו, אלא לחוות דיעה

tamarind1

New member
אביזרים בריקוד-

יש לאביזרים משמעויות שונות, מסורות כריקוד מקל וגם כריקוד השמאדאן מסתירות מאחוריהן בד"כ סיפור שהוא חלק מהתרבות. אביזרים יכולים לתת לריקוד ערך מוסף רב. הבעיה נוצרת כשהאביזר לא בא כתוספת מעניינת לריקוד מפותח, בשל ומעניין, אלא בא כדי למלא מקום של משהו שחסר בריקוד, כי הריקוד לא מספיק טוב או מעניין בפני עצמו. אז נוצרת תחושה שהאביזר הוא תעלול או טריק שחוטא לריקוד, אני עצמי חושבת שריקוד עם מקל ועם צעיף למשל זה מדהים, אבל לפני שאני נכנסת לעניין ברצינות ומשקיעה בפיתוח הטכניקה והשליטה בשימוש באביזרים הללו, חשוב לי שהריקוד שלי יגיע לרמה מקצועית, ולפתח סגנון מגובש משלי. בינתיים אני רק משתעשעת באביזרים האלו, ולא יותר.

אביזרים בריקוד - השמאדאן, החרב ועוד

השמאדאן - ריקוד "השמאדאן" נירקד בדרך כלל בטקסי חתונות "הזאפה", הרקדנית מלווה את תהלוכת השמחה כשעל ראשה השמאדאן והיא מאירה את הדרך לכלה ולחוגגים. בדרך כלל הריקוד נרקד לצלילי מוסיקה שמנוגנת במיוחד מבחינת הקצב לליווי ופתיחת התהלוכה של החתן והכלה. האש - תמיד היתה סמל לקדושה ולטקסים, אצלנו ביהדות אנו מדליקים נרות של שבת, נרות זיכרון וכו' אפילו אצלנו מלווים את הכלה כשהאמהות מחזיקות בידיהן פעמוטים עם נרות דולקים. (לא מעט חלב (שעוות הנרות) טיפטף והכתים את תילבושותיי בזמן טקסי החינה). ריקוד החרב - נרקד כריקוד ניצחון במלחמות ע"י גברים שחזרו מנצחים, והוא נרקד כריקוד פולקלור. בסרט "השקר האחרון" עם פריד אל אטרש וסמיה גאמל בסוף הסרט ישנו קטע שבו הם מופיעים על במה במועדון והם מעלים הצגה שבו הם טסים על גבי שטיח מעופף מארץ לארץ ושרים ורוקדים את הריקוד שמאפיין את האזור ובאחד מהמארצות שהם מגיעים הם רוקדים את ריקוד החרבות שהוא סימן לניצחון ודווקא הנשים שבלהקה החזיקו ורקדו עם החרב. הבעיה היא לא באביזרים אלא בשיבוצם בהופעה והתאמתם למוסיקה. זה כמו שאשה תלך לבושה בשמלת ערב נוצצת עם פייטים ונעלי עקב כשהיא הולכת לעשות קניות בשוק... הכל עניין של להתאים את האביזר למוסיקה ולנושא ולתוכן ההופעה. אישית אני מאוד אוהבת שימוש באביזרים, אני חושבת שהם מאוד מוסיפים ומעשירים את הריקוד ומאפשר לרקדנית לגוון את ההופעה לא רק ע"י החלפת סוגי מוסיקה, אלא גם ע"י הוספת אביזרים. מנסיוני הקהל מאוד מאוד אוהב אביזרים שונים ואוי ואבוי עם אני לא רוקדת עם המקל למשל. אתם זוכרים את הסידרה "האחד" שבו ג'אדי רוקדת לסעיד את ריקוד החרב? למחרת כל התלמידות שלי הגיבו בהתפעלות רבה ובהשתאות, זה אומר שיש מקום להכנסת ולשימוש באביזרים, רק שבאמת צריכים קצת להעמיק וללמוד איך וכיצד! ישנם מספר רב של אתרים שבהם אפשר לקרוא ולראות תמונות על "השמאדאן" והחרב, אני אנסה להוסיף קישור (נראה עם אצליח) בברכה תמרה

לגבי הסגנון

ובכן , ישנו הבדל בסגנון של רקדניות ארופאיות / אמריקאיות ומצריות. אפשר להתחבר לסגנון זה או זה אך זה קיים , ואפילו הוגדר כך. ברור שיש רקדניות אמריקאיות מדהימות וברור שיש המון המון רקדניות מיצריות / לבנוניות גרועות. אני אוהבת בריקוד אוטנטיות, הבנה של המוזיקה, תנועות טבעיות ולא מאומצות , זרימה וזה בעיניי , יותר קל למצוא בריקוד של רקדנית ערבית . לגבי ה"שיעמום" שאת מתלוננת. לדעתי , ככל שמקצויעות שלך עולה , את מתחילה לשים לב לפרטים, דברים קטנים, להתלהב מדיוק של תנועה, משימיז זורם, מסיבוב יפה. המונוטוניות לא תמיד משעממת, לפעמים היא דווקא בא להראות מקצועיות. אני תמיד חיפשתי ריגושים סוערים בריקוד , היום זה שונה. חשוב לי שתנועה תבוא כתגובה לצליל , שתהיה שבירה בהתאם למוזיקה ויהיו תנועות ידיים יפות. חשוב לי שרקדנית תהיה מחוברת לגופה ותעשה הכל כאילו בקלות בלתי נסבלת ללא מעמץ. חשוב שיהיה לה קצב משלה, שלא תנסה להרשים בכוח , תרגיש בטוחה בלי לעשות יותר מדי. אני ממליצה עוד פעם לראות את הגרמניה djamilia , היא בעיניי מייצגת את הסגנון שאני מחוברת אליו ובעצם, סגנון שלי.

באלאדיה

New member
בתור מי שאין לה כרגע אינטרנט מהיר

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הקליפים הכי מוצלחים לדעתכן....

לבאלאדיה קליפים מוצלחים

בשבוע האחרון התחברתי לאתר ומידי פעם אני מורידה קליפ או שניים, יש הרבה נחמדים, מעט טובים ובעיקר - יש המון המון מה ללמוד! מעכשיו ארשום לי בצד קליפים שאהבתי או שכדאי לראות וארשום כאן באתר. בינתיים יש לי כמה: belly dancer superstars usa bellyqueen usa djamila germany lulu sabongi brasil

למעלה