מתנה ממני לחג!

מתנה ממני לחג!

שלום לכולכם! אני , לאחר ארוחת החג , החלטתי לחקור את היכולות של אנטרנט מהיר החדש שלי וגיליתי - לא יאומן!!! מאגר ענק של ווידאו כליפים בשני אתרים. יש שם הכל - סרטים באיכות טובה וגרועה , רקדניות טובות וסתם... מארצות הברית, רוסיה (כן,כן) , צרפת, לבנון , גרמניה ומה לא. טכניקות שונות, סגנונות שונים (כולל צועני, מה שחיפשתי) , אביזרים (צעיף אחד זה כבר לא זה , אמריקאיות עובדות עם שני צעיפים)ועוד ועוד. האתר הראשון מסודר לפי א-ב ויש בו רשימה שלא נגמרת. לצערי, אפשר להנות מזה רק לאלה שיש להם אנטרנט מהיר במיוחד. תהני וחג שמח! במחשבה שניה, אולי זאת רק אני שלא היה לה מושג על קיומם של האתרים האלה?

tamarind1

New member
תודה רבה

יש שם גם כמה רקדניות טובות וגם הרבה זבל. מעניין לראות עד כמה ססגוניות התלבושות ואיכות הצילום והעריכה לא קשורים לאיכות הריקוד של הרקדנית... ממליצה על הקליפים של Djamila הגרמניה. בעיני הריקוד שלה מעודן ומעניין.

Djamila

את צודקת. בין כל הרקדניות שציפיתי בהן עד עכשיו - היא הטובה ביותר. הריקוד שלה מזכיר לי קצת את סגנונה של פיפי - משהו בקצב הלא ממהר שלה, בדיוק ובחינניות. הייתי רוצה לראות אותה בארץ וגם ללמוד ממנה.

hooda

New member
Thank you NATASHA

http://www.amulya.info/bellydancenet/videoclips.html shifra

מי של

New member
תודה

וואו, באמת קישורים טובים!!! שיהיה לך חג שמח ותודה

ברסלב13

New member
המון תודות!!

וואו איזה קישורים נהדרים מצאתי את עצמי מבלה שעות ליד המחשב מבלי לשים לב לזמן שעף לו בין האצבעות.. ואפילו יש כמה אומנים ישראלים זו הייתה הרגשת גאווה.. חג שמח ותמשיכו להנות ולנענע

בעקבות הקישורים

בעקבות הקישורים , רציתי לפתוח בדיון: את מי אהבתם , את מי לא. מה דעתכם על עבודה על הריצפה שאמריקאיות כל כך אוהבות? ומה לגבי שימוש באביזרים? צעיפים כפולים , למשל? מי הרקדניות שסגנונן קרוב לסגנון של רקדניות ישראליות? אשמח לשמוע הערות ושאלות נוספות לדיון. ועוד שאלה: איך זה שעד היום אין אף וודאו ישראלי (למכירה) שמלמד ריקודי בטן? הרי לא לכל אחת מתאים לקנות מוצר אמריקאי ש"מדבר" אנגלית ועולה הון עתק? שרקיה, זרקתי כפפה.

אודם44

New member
בעקבות הצפייה

אמנם הספקתי לצות רק עד האות F.... אבל שמתי לב למשהו קטן: 95% מהרקדניות הן רזות ואף חלקן שדופות..... אותו הדבר שמתי לב כשהייתי באיסטנבול: הרקדניות ממש מדוגמות וראיתי יחסית לא מעט תמונות של רקדניות שם ואף הופעות (באוריינט האוס) ואני יכולה להגיד בוודאות שלא ראיתי אף רקדנית אחת מעט מלאה. אותו הדבר שמתי לב בקליפים הנ"ל (מעט מאוד רקדניות מלאות). עוד מישהו שם לב לכך? יש למישהו מושג מה הסיבה? לדעתי, יכול להיות שבארצות אחרות תופסים את הרקדנית כ"רקדנית אקזוטית" (כך גם הציגו אותן באיסטנבול והן אף רקדו בצורה מאוד תואמת ל"רקדנית אקזוטית" ואף הסתובבו בין הקהל וניענעו כתפיים כדי לקבל טיפים לתוך החזייה...) אז יכול וזוהי אחת הסיבות לכך. פשוט בארץ שמתי לב שישנן לא מעט רקדניות מלאות ונשיות.... מעניין.... אודליה

ברסלב13

New member
דרכו של העולם

עדיין לא צפיתי בכל הקליפים אבל בקשר לשאלתך על גופן של מרבית הבחורות. אכן במרבית המקומות נחשבות רקדניות הבטן כרקדניות אקזוטיות וגם בארץ מרבית האנשים חושבים כך (אלו שלא מבינים באומנות זו) לכן כמו כל שאר העולם גם לעולם ריקודי הבטן הגיעה אופנת הרזון...חוץ מזה שבלרקוד ריקודי קבארט שורפים הרבה קלוריות...וצריך כושר רב אגב בקשר לקליפים שממצריים זה רק במחשב שלי או שהשרת לא מוכן להתחבר אליהן??????

לגבי המשקל...

דווקא בישראל קיימת תפיסה שרקדנית בטן אמורה להיות מלאה. כששואלים אותי על זה אני תמיד עונה - המשקל לא קובע, וזה בכלל לא משנה. יכולה להיות רקדנית רזה מאוד ומדהימה וגם להפך. ועוד אני אומרת שכדי שיראו את עבודת שרירי הבטן כדאי שכמויות השומן לא יסתירו את הבטן ואני לא מאמינה שמישהי שעוסקת בריקוד ברצינות יכולה להיות באמת שמנה כי ריקוד זה התאמלות ושורפים הרבה קלוריות (שלא תחשבו - אני רחוקה מאוד מלהיות רזה). יחד עם זאת , לאחר צפייה בהרבה מהסרטונים, שמתי לב שדווקא רקדניות מלאות יותר - מושכות יותר ורוקדות טוב יותר , כאילו יש משהו בריקוד עצמו שמתחבר לגוף מלא יותר , לעגלגליות ולנשיות.

RotemOsnat

New member
ועוד בנושא המשקל-

ראיתי גם נשים מאוד שמנות רוקדות וזה מדהים ויפיפה! וראיתי גם רזות מאוד עם קוביות בבטן שרוקדות מדהים-אבל- הרזון הזה קצת מוריד מהנשיות של הריקוד. כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם.

n o a b i

New member
הרזון מוריד מהנשיות??! ../images/Emo46.gif

בעולם שבחוץ, זה שאינו מכיר ריקודי בטן, ברור לכל ששומן מוריד מהנשיות, ועל כן על כל אישה ואישה להקדיש את חייה לדיאטה נצחית, יען כי בטן, אגן וירכיים מלאים לא נכנסים טוב לקולוקציות של קסטרו. כאן, לעומת זאת, יש איזו הסכמה והבנה לדעה ההפוכה שרזון מוריד מהנשיות -שומן מעלה אותו. תסלחו לי - קשקוש בּלבּוּש, ועוול לנשים הרזות. נשיות, כמו אופי, זה משהו חמקמק, אי אפשר להגדיר אותו. הוא יכול להיות בריקוד, הוא יכול להיות בדיבור, הוא יכול להיות במליון דברים לא חיצוניים. אל תבלבלו בין אישה-רזה לבין אישה-רזה-שלא-רוקדת-מהמם. עברתי על מעט קליפים מהרשימה הענקית, ומאף אחת לא התלהבתי בינתיים. היו כאלה שהיו חתיכות, רקדו בסדר, בסדר גמור מבחינות מסוימות (בחינות טכניות כנראה), אבל אלוהים! איזה שיעמום! הן לא בלתי נשיות, אלא פשוט מעוטות כשרון. אני מתנצלת על הרוח הלוחמנית, אבל סוגיית הקשר בין נתוני גוף לנשיות נוגעת לי בנקודה רגישה, והניכוס של הנשיות לנשים עם מבנה גוף מסוים מאוד (בדיוק זה שאין לי) מפריעה לי.

ברסלב13

New member
להיות שלמה ....

מקווה שלא הבנת חלילה מהודעתי כי אני חושבת כי רזון מוריד מהנשיות...כל שאמרתי זה שבעולם שלנו כיום רזון הוא האופנה בין אם אוהבים זאת או לאו בקשר לריקוד איני חושבת כי יש הבדל בין אשה שמנה או רזה אבל אני כן חושבת שיש הבדל בין אישה שלמה או לא אם אשה מלאה שלמה עם גופה או רזה כשלד שלמה עם כל עצם הריקוד שלהן יצא יפה יותר...

מה זה "נשי"

זה ברור שאישה רזה יכולה להיות סופר נשית. מדובר פה במבנה גוף שמקובל לקרוא לו "גוף נשי". גם לאישה רזה יכול להיות גוף כזה (שכן מדובר במותן צרה פרופורציונלית לאגן , כתפיים צרות, חזה בולט וכו'). כל זה כמובן לא אומר שמבנה גוף כזה שייך לאישה שהיא נשית). ברור שרקדנית בטן רזה יכולה להיות מאוד מאוד טובה (קמליה , בעיניי היא דוגמה חיובית לכך) . יחד עם זאת ואולי בגלל שריקוד בטן הוא הסגנון היחיד שלא "סגור" מפני נשים מלאות ודווקא מדגיש את היופי שבעגלגליות שלהן, יש יתרון מסיום לרקדנית בטן עם גוף נשי (כמו שבבלט יש יתרון לרקדנית רזה ונמוכה) .אני חוזרת ומדגישה: זה לא חוק , זה לא תמיד נכון וזה רק דעתי.

RotemOsnat

New member
סליחה, אבל על טעם-לא תוכלו להתווכח

וכבר אמרתי שזה כנראה ענין של טעם. בדיוק לקמליה המדהימה התכוונתי כשאמרתי שראיתי גם רזה-רזה מאוד! ולמרות שהיא רקדנית מדהימה ונהנתי מאוד, משהו ברזון ובשריריות שלה היה פחות יפה בעיני, ואני מדגישה-בעיני- מאשר אם היא היתה יותר מלאה ועגלגלה. אז רזון-מוריד מהנשיות אולי - בעיני ואל תשכחו שהדיון הוא על ריקודי בטן ולא סתם על נשים שמנות או רזות.

n o a b i

New member
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

בפורום שבו כולן מתרגשות השכם והערב מההזדמנות לקבל את הגוף הנשי באשר הוא, לא נעים לשמוע באותה נשימה גם על פרופורציות אידאליות. אני יודעת מה הוא "הגוף הנשי" שעליו דיברה נטשה. בדיוק בגוף כזה לא ניחנתי. יש לי מתניים עבות וישבן קטן, והטליה שלי היא לא דבר להיתפאר בו. משום כך רקדתי בשנה הראשונה ללימודיי בבגדים גדולים יחסית כי ממילא חשתי שאין מה לחשוף מול המראה. (אגב, עד היום יש לי צביטה בלב כשאני מביטה בגופה של מורתי ואז בגופי.) אבל הריקוד בכל זאת שינה את תחושתי הפנימית. היום אני מרגישה הרבה יותר מוצלחת חיצונית, הכל כולל הכל. אני מרגישה צורך להבליט את הנשיות שגיליתי בריקוד שלי, אפילו שמבחינת פרופורציות דבר לא השתנה. אז מה את אומרת, רותם, שאני יכולה להיות רקדנית טובה אבל עד גבול מסוים? מצטערת, אבל הטעם שלך דורך לי על התקווה היחידה להיות יפהפיה באמת. אז אני לא יכולה לתת לו להתנוסס מעל דפי הפורום ללא תגובה.

RotemOsnat

New member
חס וחלילה וחס-דברי כנראה לא הובנו

להיפך, משמח אותי לשמוע מה שאת כותבת על עצמך ועל תחושותייך כלפי גופך, זה בעיני נפלא ואני בטוחה שאם את מרגישה נפלא בקשר לגופך כשאת רוקדת-זה מה שיראה מי שיסתכל מהצד. האם משתמע מדברי שרקדנית יכולה להיות טובה- אך עד גבול מסוים- בגלל שהיא בעלת נתונים כאלה או אחרים? אני ממש לא חושבת שזה מה שאמרתי. ואני מתנצלת מראש אם דרכתי לך על יבלות-זו ממש לא כוונתי. אני עומדת על כך שעל טעם במהו יופי בעיני-אי אפשר להתווכח. לנושא מראה הרקדנית אם היא רזה או שמנה או משהו אחר אין לו קשר ליכולות הריקוד שהיא יכולה להפגין. נכנסנו כאן לויכוח שענינו בטעם האישי של כל אחד. ואני לא אספר לך כאן על רגשי הנחיתות שלי בקשר לגופי וכמה זמן לקח לי להרשות לעצמי לחשוף את הטפח הכי קטן מהבטן (שנה בערך) שיש לי אליה טענות רבות וכו'.אני האחרונה שתדבר על פרופוציות אידיאליות!

bellydancer1

New member
רקדנית בטן ודימוי גוף

בנות יקרות סגנון המחול המזרחי הוא מהבודדים שמפאר ומציג בגאווה את גופה של האישה באשר היא: רזה, שמנה ומה שביניהן, אני בטוחה שמרבית הנשים (רזות, מלאות שמנות...) מרגישות נוח ובכיף להגיע לשיעור ולילמוד לרקוד. ללא ספק נוח הרבה יותר מלהגיע לשיעור מחול בסגנון אחר: בלט, סלסה, ריקוד עם וכו' - הסיבה העיקרית לכך לדעתי היא הקבלה הלגיטימית של האישה וללא תנאים זה כוחו וסודו של סגנון המחול המיוחד הזה! ריקוד בטן אינו מציב תנאים - התנאי היחיד הוא כי תהיי אישה! (למרות שרואים כי גם לגברים יש מקום אך זה לדיון אחר ) אני חושבת כי הדיון מה עדיף רקדנית רזה או שמנה הוא לא רלוונטי לגבי לימוד אלא לגבי רקדניות בטן המופיעות בפני קהל ובארועים: רקדניות מקצועיות תגלנה כי עליהן לעמוד בסטנדרטים קצת יותר נוקשים לגבי מראן החיצוני ולדעתי זה לגיטיטמי. פרפורמרית צריכה להיות נאה,רצוי לא שמנה מידי וכמעט הכרחי שיהיה לה חזה מלא ולא שטוח מי שחושבת שזה ענין של טעם צודקת בהחלט אולם יש מיספר העדפות חד משמעיות לגבי מראה שהוא מעבר לניואנסים של הבדלי טעם. מי שעדיין ספקנית לגבי העדפות תשאל את עצמה בפעם הבאה כשהיא רואה רקדנית האם היא היתה מזמינה אותה לאירוע שהיא מארגנת או את מי היא הייתה מעדיפה אגב, אם הדיון הזה יעלה בפורום גברי תשמעו דעות מוצקות ונחרצות הרבה יותר!

למעלה