מתנה לחתונה

shaishai3

New member
מתנה לחתונה

שלום לכולם, חבר לעבודה הזמין אותי ואת אישתי לחתונתו. אין ביננו קשר קרוב מחוץ לשעות העבודה. הזוג הצעיר הקים לעצמו REGISTRY באיזה שהיא חנות אך ברמיזה קלה אמר שהוא מעדיף צ'ק. אין לי שמץ של מושג כמה נהוג לתת. האם מישהו יודע מה מקובל? תודה מראש, שי

EB2

New member
מתנה לחתונה

עוד לא שמעתי שמישהו ירמוז שהוא מעדיף צ'ק על פני מתנה. אם הם נרשמו בחנות כלשהיא אתה יכול לראות את הרשימה דרך האתר של החנות ולקנות מתוך מה שהם בחרו. אם זו חתונה יהודית בטורונטו מקובל לתת החל ממאתיים דולר ואילך לזוג.(זה לא חוק משמיים). בחתונות לא יהודיות הם שמים סלסלה בכניסה לאולם וכל אחד זורק את המעטפה שלו. (בחתונות יהודיות זה לא מקובל לעשות כך) מוסרים את המעטפה לזוג או להורים.

תעשו מה שנוח לכם

אתה יכול לתת מתנה מהרשימה בחנות ואתה יכול לתת מתנה משלך (ויהיה יפה עם פתק החלפה). בכללי צ'ק עדיף על כולם, אולם אז אתה צריך לתת סכום יפה (150-250 $) . אני לא שמעתי על הבדל בסכומי המתנה בין חתונה יהודית ללא יהודית בשניהם נהוג לפחות לכסות את המנה (לרוב נעה בין 60 ל80 דולר לאדם). חתונות זה דבר יקר, אולם אם אתה יודע מראש שעורכים חתונה בחצר האחורית של הבית עם קיטרינג של השכנים אתה יכול גם לתת משהו יותר צנוע. אני מכירה אנשים שנוהגים להביא לזוג הצעיר את המתנה הביתה לפני החתונה. ויש אנשים שנוהגים ללכת לשמחה ורק אחרי שאכלו ונהנו נותנים את הצ'ק, אני אישית לא אוהבת את הגישה הזאת, אולם יש בה הגיון.

רגע, שאני אבין

תמיד נתנו לי את הרושם שצ'ק זה מנהג ישראלי ובצפון אמריקה זה לא הולך ככה. אז עכשיו זה מתחיל להיות מקובל העניין עם הצ'ק?

EB2

New member
ליושבת באוהלים

איפוא מנה עולה בין 60-80 דולר? את כנראה חולמת. ובכן מנסיוני האישי מנה בטורונטו באולם יפה עולה מ-120 דולר ואילך בבית כנסת המחיר הרבה יותר. ארגנתי לפני שנתיים ארוע אחר במלון בדאון טאון עלה לזוג 300 דולר !! כך שאם מישהו רוצה דווקא לערוך חתונה במלון אלה המחירים כיום. במסעדה עממית אלה המחירים. גם מסעדה יוקרתית בעיר זה עלול להיות יותר ממאה דולר לאדם. אין כללים במתנות יש אנשים שהם נדיבים ויש אנשים שהם פשוט נותנים לפי ראות עיניהם ויש כאלה שגם "שכחו" להביא מתנה וגם זה קרה.

תתקשרי לבית כנסת ותבררי

הנה המספרי טלפון של מספר בתי כנסת שעשים בהם שמחות,תעשי ברור ותראי ש120 $ זה בכלל לא מחיר ממוצע אלא יקר. בית אברהם יוסף 9058863820 וזה האתר שלהם www.bayt.org קהילה סנטר 9056697654 האתר http://www.kehilacentre.com/ שערי שמיים 4167893213 האתר http://www.shomayim.org/index.jsp אני שמחה בשבילך שיש לך חברים כאלה עשירים

למעלה