מתנדבים ונשק

מתנדבים ונשק

יש לי חייל מתנדב שמאוד מאוד רוצה לטווח על נשק... אני רק מפחדת שברגע שהוא יטווח יתבטל הפטור שלו משמירות. אתם יודעים איך זה עובד? אם זה מתבטל אוטומטית? אם אני צריכה אישור מיוחד כדי להטוויח אותו? בנוסף, מה לגבי רישיון צבאי? במידה ויש לו רישיון אזרחי - הוא יכול להוציא רישיון צבאי? לצאת לנסיעות של היחידה? (התפקיד שלו הוא לא נהג... השאלה אם זה נחשב "תורנות" או נע"ת...) אשמח לקבל תגובות

אז כך:

1. הוא צריך אישור של סא"ל בשביל לירות בנשק. פרטים נוספים הוא יוכל לקבל בתא מתנדבים. ברגע שקיים האישור, את יכולה להטוויח אותו כמו כל חייל אחר. 2. הפטורים שלו לא מתבטלים כתוצאה ממטווח. 3. במידה ומדיניות היחידה מאפשרת לחיילים בחובה שאינם קצינים להוציא רישוין נהיגה צבאי, אין שום בעייה. שימלא טופס (נראה לי 1057, אבל אני לא בטוח) בשלושה העתקים, שיחתים סא"ל ואל"מ במקומות הרלוונטים ושייגש עם הטפסים למשרד הרישוי הצבאי שביפו. נותנים לו במקום טופס אישור חריג לחודש שבמהלכו הוא צריך לעבור השתלמויות ביחידה בהתאם לנהלים. (5 שעות נהיגה עם נהג ותיק, טסט, תאוריה וכו').

מה הכוונה?

דורון, מה הכוונה למה שאמרת "הפטורים שלו לא מתבטלים כתוצאה ממטווח"?.. כשאני עושה מטווחים, עדיין יש לי פטורים משמירות ומדברים שעושים רק חיילים עם נשק?.. זה לא ככה שאם מתנדב עושה מטווחים ומחזיק בנשק, צריך גם ללכת לשמירות פטרולים וכדומה?.. עמי

Dizen

New member
אכפת לך אם אני אענה? ../images/Emo9.gif

זה שאתה עושה מטווח ומקבל רשיון לשאת נשק, לא אומר שאתה צריך לעשות שמירות. הפטור שלך משמירות עדיין בתוקף... לזה הוא התכוון.
לאט לאט, אני אתחיל לדעת לענות פה על דברים...

למפקדת של המתנדב

אני מתנדב, השבוע קיבלתי נשק ושבוע הבא אני אצא למטווחים. כשמתנדב טווח, הוא הופך להיות "רשאי לשאת נשק", זהו. הוא לא חייב לשאת נשק, אלא ראשי. הפטורים שלו נשארים. אישור מיוחד למטווח אני לא יודע, לגביי ביררו עם קצינים ואמרו לי שאני אצא למטווחים. לא נראה לי שפנו לסא"ל. אני גם מכיר מתנדב שטווח באישור קצין זוטר. anyway כדאי שתפני לקצינים גבוהים ממך כדיי לקבל אישור וכמו שאת בטח יודעת, אז כל הקטע של המטווחים הוא לא סיפור כזה גדול.

תודה לכל מי שענה ../images/Emo13.gif

אני אנסה להשיג לו אישור לטווח (בבסיס שלי זה לא ממש בעיה למצוא סא"ל שיחתום...) ואני אעשה לו הפתעה

למעלה