מתן תמיכה לחברתי

lacalaca

New member
מתן תמיכה לחברתי

אני לא כותב את ההודעה הזו כמישהו שחווה שכול באופן ישיר. החברה שלי, עמה אני בקשר כבר חצי שנה איבדה חבר קרוב ובן זוג לשבר במלחמת לבנון השניה (לפני כ- 8 חודשים). הם היו ביחד שנתיים. היא נפרדה ממנו קצת פחות משנתיים לפני מותו והם חידשו טלפונית את הקשר במהלך המלחמה. לא יצא להם להיפגש שוב... אני פגשתי אותה לראשונה כחודשיים לאחר הטרגדיה ותמיד השתדלתי ועדיין משתדל לתמוך בה. הקשר שלנו, הוא חזק ואינטנסיבי אבל, עדיין, עומדת בצלו הטרגדיה ההיא. ישנן תקופות בהן היא משפיעה על חברתי פחות וישנן תקופות בהן כל דבר או ארוע מעורר אסוסיאציה ומזכיר לה את העבר ואת הטרגדיה. התופעות שאני מתמודד עמן הן: שינויים תכופים במצבי רוח של בת זוגתי. עצבות פתאומית ודיכאון. (ימים רעים וימים טובים). "פלאשבקים" שהיא חווה, לפעמים גם סיוטים בלילה. תחושות אשמה על שנפרדה ממנו ופגעה בו בעבר. בשבוע האחרון התופעות חוזרות ביתר שאת וזה משפיע על חיינו בצורה חזקה. קשה לה להתמודד עם האובדן של מישהי שהיא אהבה והייתה עמו בזוגיות כאשר היא נמצאת בזוגיות בהווה. היא לפעמים מנסה לגונן עלי ולשמור בפנים את מה שהיא מרגישה. כדי ליצור "הפרדה". כמובן שההסתרה לא עובדת כי אני מיד שם לב כשזה קורה. אני מנסה לעודד אותה לדבר ולשפוך הכל, למרות שקשה לי מאוד לשמוע על רגשותיה כבן זוגה הנוכחי. מן הסתם גם לי ההתמודדות מהצד התומך קשה מאוד. הן בגלל המצב המוזר שנוצר של בן זוג נוכחי שנאלץ להתמודד עם אובדן של בן זוג לשעבר והן כי אני לא חוויתי כזה שכול בעצמי מעולם. כיצד נותנים תמיכה במצב שכזה? האם זה בכלל נכון שאני כבן זוג בהווה אהיה כתובת להתמודדות עם אובדן של בן זוג מהעבר? לפעמים אני מרגיש שאין לי כלים לעזור, ושאני לא יודע מה להגיד.

דר אר

New member
../images/Emo24.gif

שלום לך, אני לא מומחית ואוכל רק לומר לך מה שעל ליבי קודם כל, אני חייבת להביע את הערכתי אליך, לא רבים היו לוקחים קח את הנושא העדין הזה, ומחליטים ששווה להם להילחם למען בת זוגתך ולמען האהבה. לפי מה שסיפרת, חברתך חווה מעין דיכאון קל, מה שלפחות אני מכירה מקרוב... ישנם היום לא מעט גופים, אם בתוך הקהילה עצמה, ואם ארגונים מחוץ לקהילה, שמסייעים במקרים של אובדן, וכן מסייעים לבני זוג של מי שחווה אובדן וכמובן קיימים המטפלים האישיים ההשלמה עם האובדן זה דבר שאני עדיין לא הגעתי אליו, ואיני יודעת מתי ואם אגיע אליו עם זאת, אני כן מבינה שעלי לחיות עם מה שקרה ולא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור, ועלי להוקיר את מה שקיים ויהיה קיים בחיי אולי תציע לחברתך כן קצת לשפוך מליבה כאן בפורום, למצוא קבוצת תמיכה או מטפל אישי הכי חשוב שלא תתן לחייה לעבור, והרי כולנו מבינים כי הינם קצרים ויכולים להיגמר בלי הכנה ... איש יקר וחכם אמר לי פעם, שליד אנשים הנמצאים במשבר, הכי טוב זה להיות חזקים, כדי שידאו כי יש להם על מי לסמוך ועל מי להישען כשיצטרכו איני מתיימרת לשים את עצמי במקומך... אני כן מאמינה שעלייך לדבר עימה על המצב, אם לדעתך האבל פוגע כיום בחייה שלה, עודד אותה לבקש עזרה ותוודא שהיא יודעת שאתה כאן איתה, אוהב אותה ובוחר בה כל רגע מחדש... האהבה שלך אליה היא כלי עצום מכפי שאנו יכולים לתפוס לפעמים אני כן חושבת שאתה יכול להיות לה לעזר להתמודדות, אך רק בנוסף לעזרה נוספת. אל תישא את העול לבד על כתיפך - פן ה"סלע, העכשיו היא נשענת עליו, ישבר זוהי דעתי שלי בלבד, ושוב איני מומחית אני מקווה שעזרתי במשהו אני מאחלת לה נחמה ושלווה ולכם חיים של חיוך, אור, שמחה ואושר

למעלה