מתן שתן שלא בארגז

aaamar

New member
מתן שתן שלא בארגז

היי, יש לנו שני חתולים, צוקי שהיא בת שנה ושימשון שהוא בן 9-10 חודשים.
אימצנו אותם לפני חצי שנה.
בתק' של החודשיים האחרונים החתולים התחילו להשתין מדי פעם במיטה שלנו, התייעצתי עם חבר והוא אמר שהמקרה קרה אצלו והפסיק אחרי שהוא קנה ארגז חול נוסף. כרגע יש לנו שני ארגזי חול (ארגזים גדולים , שניהם סגורים, אבל עם הדלת מפורקת), אנחנו מנקים אותם פעם ביום, ורואים שהחתולים עושים בהם צרכים ולא מעט.
מתן השתן במיטה פחת, אבל בערך שבועיים אחרי קניית הארגז החדש חזר שוב. בימים האחרונים אנחנו מוצאים גם שתן ממש מחוץ לארגז, והיום גם מצאנו קקי על המיטה.
התייעצתי עם הווטרינר והוא אמר שיש אפשרות שמדובר על דלקת בשתן, שנבין מי מהחתולים הוא הבעייתי, ושנביא אותו לבדיקה.
מלבד זאת הוא אמר שהכלל הוא שמספר ארגזי החול בבית צריך להיות כמספר החתולים + ארגז נוסף. מבחינתנו זה בעייתי כי אנחנו חיים בדירה קטנה ואין לנו מקום ל3 ארגזי חול, מה שכן אני מכיר חברים עם 2-3 חתולים ולכולם מספיקים שני ארגזים.
נשמח לעזרה

dimitrygo

Active member
מנהל
באיזה חול אתם משתמשים? האם הארגזים נמצאים אחד ליד השני?

האם כלי אוכל ומים נמצאים ליד הארגזים?

aaamar

New member
פירוט מיקום ארגזי החול

הארגזים נמצאים ליד הארון בגדים במעין מסדרון ארוך (צירפתי תמונה), הפתחים שלהם אחד מול השני (לא חייב להיות ככה) והם בערך במרחק של מטר וקצת אחד מהשני ,אבל בד"כ החתולים לא הולכים ביחד לשירותים, חשבתי על לסובב את הארגז כך שהפנים שלהם לא יהיו אחד מול השני אבל באמת שאני לא יודע אם זה יעזור
האוכל והמים שלהם נמצאים בסלון (חדר נפרד)
החול הוא חול מתגבש ומבושם של חברת אימפריאל קאר, חוץ מהפעם הראשונה שקנינו חול, תמיד השתמשנו בחול הזה ונראה שלחתולים אין בעיה איתו.

dimitrygo

Active member
מנהל
אפשר לנסות כמה דברים:

1. להוריד מכסה של אחד הארגזים לגמרי
2. להחליף לחול מתגבש אחר ללא ריח
3. לנקות את הארגזים בתדירות יותר גבוהה, לפחות פעמיים ביום
&nbsp
בגלל שהחתולים עוד צעירם וגם בגלל שיש גם קקי מחוץ לארגז אני נוטה להניח שהבעיה היא התנגותית. אבל אי אפשר לשלול לגמרי בעיה בריאותית. לכן כדאי לנסות לברר מי מהחתולים עושה מחוץ לארגז ולקחת אותו לוטרינר לבדיקה יסודית.
&nbsp

Yukita

Well-known member
מנהל
אולי כדאי לבדוק את שניהם

מעבר להמלצות שכבר ניתנו, צריך גם לוודא שהמקומות בהם נמצאו פיפי/קקי נוקו כמו שצריך, כלומר לא עם אקונומיקה. לאקונמיקה מרכיבים שמסמנים לחתול שכאן דווקא המקום הנכון לשירותים...

למעלה