מתן ריטלין לילד בן 8

דבי82

New member
מתן ריטלין לילד בן 8

שלום, לפני כמה חודשים עשיתי לבני בין ה-8 אבחון פסיכודידקטי= תוצאות שקשורות בליקוי למידה...
לפני שבוע עשיתי לו מבחן טובה והתוצאה היא : לפני ריטלין -1.46, אחרי ריטלין +1.05
עשיתי זאת כי בני לא מצליח לסיים שום מבחן ובקצב הזה תחושות הכשלון ישלטו בחייו,
התחלתי לתת לו ריטלין 10 מ"ג כרגע נראה שמשפיע בצורה טובה (4 ימים)
הפחד שלי מתגובה הריבאונד שמדברים עליה.
האם רצוי לעבור למשהו אחר ?
האם טוב עשיתי שהתחלתי לו טיפול תרופתי?
הייתי רוצה לשמוע דעות מאנשים שהתנסו בזה עדיין מלחיץ אותי שהתחלתי משהו תרופתי בבני

עם התרופה אני "אני" או "לא אני"...?

הרוב המוחלט של חברי הפורום התנסו קודם כל "בכל-מה-שלא-תרופה" ובסוף הגיעו לרטלין לסוגיו..., מהנסיון שלי הכי חשוב לא לפחד !! אם הילד מגיב טוב לרטלין זה נפלא כי אז הוא יכול לממש את הפוטנציאל שלו. לא לכולם יש א מה שנקרא: ריבאונד. חלק גדול מנוטלי הרטלין לא מגשו ולא יפגשו את הריבאונד הכל כך מדובר הזה..., כל ילד מגיב אחרת ולכן אין צורך להלחץ, אם אתם נמצאים תחת מעקב של רופא שמבין בתחום (הדגשה מאוד חשובה), אתם בידים טובות, כל חצי שנה בערך שווה לבחון שוב את ההתפתחות של הילד ולראות האם צריך לשנות מינון ואם כן אז למה. אנחנו נוטים להקביל את הרטלין למישהו שלא רואה טוב וצריך משקפיים, או למישהו שיש לו בעיות בלחץ דם וצריך תרופה קבועה.
סבא שלי מת לפני 30 שנה ממחלה שהיום רק לוקחים כדור קטן ובסוף מתים מזקנה..., הרטלין היא לא תרופת פלא, היא רק מאפשרת לילד לחיות באיכות חיים טובה יותר וממש את היכולות האמיתיות שלו. הרבה פעמים אני שומע את הילדים אומרים: "עם הרטלין אני לא אני...", ואני אומר להם: "עם הרטלין אתה בדיוק אתה רק עם יכולות טובות יותר...".
בהצלחה בדרך החדשה והמרתקת שלכם

דבי82

New member
מינון ריטלין

לאחר בדיקה הבנתי שהנתונים של מבחן טובה הם גבוליים יחסית לאחרים עם קשב וריכוז, האם נכון לתת את הכדור רק לפני מבחן ובימים של מבחן ?
האם עדיין זה יהיה אפקטיבי ?

בדיוק את זה תשאלי את הרופא...

יהיה לא נכון וגם אסור לי להמליץ לך על טיפול תרופתי, אני יכול להגיד לך שיש הרבה ילדים שלא זקוקים לכדור על בסיס יומיומי ולכן הם לוקחים אותו רק "שצריך באמת", אבל את זה צריך לאשר לך הרופא וגם הילד בעתיד יהיה עם מספיק מודעות כדי לדעת מתי לקחת ומתי לא.

kigy

New member
שיקולים בלתת ריטלין

1. טובה, ושאר האבחונים הקוגניטיביים הם חרטא. הם בודקים בערך 10% מ ADHD. לא מעט אנשים שסובלים מ ADHD בעיקר יותר מבוגרים (15+) יעברו את המבחנים האלה בקלילות...

2. לדעתי, השיקול האמיתי צריך להיות איך הילד מתפקד ומסתדר ביום יום ובבית הספר, עם ובלי ריטלין. עד כמה ריטלין עוזר לו חברתית, במסגרת הלימודית בבית ספר, ובציונים.

3. לגבי הריבאונד, אנחנו מדברים על חצי שעה- שעה, של "עייפות" ו"עצבנות" כשהתרופה מפסיקה לעבוד? בד"כ כל זה מאוד נסבל. חוץ מזה שאנשים שונים מקבלים את זה שונה, חלק יותר חמור, חלק כמעט לא שמים לב, וזה גם זמן טוב לספורט, או ארוחת ערב...

4. אולי כדאי לשקול תרופה אחרת, גם מהאחיות של ריטלין (LA, קונצרטה וכד'), אולי פוקלין. לכל אחת מהתרופות האלה יש "הרגשה" שונה של ריבאונד.

למעלה