מתמטיקה 4 יחידות

מרוששת1

New member
מתמטיקה 4 יחידות

היי,אני חיילת לקראת שחרור,ואני כבר מתחילה לחשוב על מקצה שיפורים כדי שאוכל להתקבל ללימודי רפואה..
אני בטוחה שעוד אתייעץ פה ועם אנשים בנוגע למה כדאי לי להשלים ומה לא,אבל השאלה שלי כרגע היא בנוגע למתמטיקה..
בתיכון בחרתי לעשות 4 יחידות מתמטיקה מטעמי זמן (תנועת נוער,לימודי תאטרון וכל מיני דברים כאלה) אבל סיימתי עם ציון כולל גבוה (94)
השאלה האם בכדי להתקבל לרפואה עליי לשפר את הבגרות ל5 יחידות? כי ממה שהבנתי זה לא פשוט להשלים יחידה אחת אלא להתחיל את כל הבחינות מהתחלה...
אשמח אם תוכלו לעזור לי..תודה !

PantherettePitz

New member
בעיקרון זה אפשרי

אני עשיתי 5 יחידות בתיכון אבל קיבלתי ציון די נמוך וכששיפרתי בחרתי לעשות 4 (גם משיקולי זמן), והתקבלתי. זה אומר שהממוצע נמוך ממה שהיה יכול להיות אם תעשי 5 (וההפרש יכול להיות משמעותי יחסית), אבל רק את יכולה להעריך מה ידרוש ממך השיפור ל-5 יחידות ואם את בוחרת להשקיע בזה. כמובן, כדאי שתתחשבי גם בשאר השיפורים שאת צריכה לעשות כדי להגיע לממוצע הרצוי (לי למשל כבר היה ממוצע די גבוה ולא הפריע לי לוותר על התוספת לממוצע).
&nbsp
מבחינה טכנית, אפשר להתקבל לכל האוניברסיטאות עם 4 יחידות במתמטיקה, אבל באוניברסיטת תל אביב 5 יחידות הן תנאי לקבלה ולכן מי שאין לו 5 יחידות צריך לעשות מבחן (שלא עשיתי אבל נטען שהוא ברמה קשה יותר מבגרות 5 יחידות במתמטיקה. מצד שני, צריך רק לעבור).
&nbsp
בהצלחה!

מרוששת1

New member
תודה רבה על התשובה המהירה!

לצערי אני לא זוכרת את ציוני הבגרות שלי אבל בשישי אני מקבלת את התעודה ואכתוב פה את הציונים המדויקים אז,
יחד עם זאת אני ביום חופש מהצבא אז אני החלטתי לשבת כמה שעות לתכנן איך אני ממשיכה מפה כדי שאוכל להתחיל את מקצה השיפורים תוך כדי שירות..
הרחבתי 5 יחידות מדעי המחשב ו5 יחידות תאטרון ובשניהם הציונים שלי גבוהים מאוד (95-98 בערך).. 5 יחידות אנגלית עם 95+ ו4 יחידות מתמטיקה עם 90+
חוץ מזה כל שאר המקצועות הם 90+ חוץ מאזרחות שנוטה ל85+..
אני מבינה שקשה להבין עם ציונים לא מדוייקים אבל אני ממש מבולבלת באופן כללי מה כדאי לשפר..
האם מלבד אנגלית ומתמטיקה מחשיבים רק שני מקצועות של 5 יחידות או שאם אוסיף גאוגרפיה זה יעזור?
בהיסטוריה אני גרועה מאוד,אבל האם 5 יחידות תנך או ספרות יעזרו לי?
אשמח לדעת קצת איך כל תהליך השלמת הבגרויות עובד ומה אפשר להתחיל ללמוד לבד תוך כדי צבא כדי להבחן הקיץ?

תודה רבה ומצטערת אם ההודעה מבולגנת( בערך כמו הבלגן שעובר לי בראש..חח)

PantherettePitz

New member
אני אנסה להסביר באופן עקרוני

כלומר, את הרעיון שצריך להנחות אותך כשאת בוחרת איך לשפר ומה, כי בלי נתונים ספציפיים אני לא יכולה לומר מה דעתי במקרה הזה.
&nbsp
קודם כל - בגדול, השאיפה שלך היא שיהיו לך ציונים כמה שיותר גבוהים, כמה שיותר מקצועות של 5 יח' וכמה שפחות יחידות באופן כללי. השניים האחרונים נשמעים סותרים, אבל הכוונה היא שמתוך סך יחידות כללי שאת רוצה שיהיה כמה שיותר קטן ועדיין יאפשר לך להגיע לממוצע גבוה, כמה שיותר מהיחידות יגיעו ממקצועות של 5 יח' עם ציונים גבוהים. ההיגיון הוא שמקצועות מורחבים נותנים לך בונוס, ולכן הציון בהם יכול לעבור את ה-100, ומקצועות לא מורחבים לא נותנים בונוס והציון הכי גבוה שלך בהם יכול להיות מקס' 100 (שזה די הרבה מתחת לממוצע שצריך לשאוף אליו בשביל להתקבל לרפואה). זה ההיגיון בהרחבה של מקצועות החובה ספרות, תנ"ך והיסטוריה) - את לא מוסיפה 5 יחידות חדשות אלא רק 3, ואז גם הציון ב-2 שכבר היו לך מקבל את הבונוס ובעצם ירדו לך 2 יחידות עם ציון עד 100 והתווספו לך 5 עם ציון מעל 100 (אני מקווה שזה ברור). אין גבול של מקצועות מורחבים שאחריו לא יתחשבו במקצוע מורחב נוסף, אבל צריך להבין שככל שיהיו לך יותר יחידות בתעודה לכל יחידה תהיה פחות משמעות, וגם, בגלל שהממוצע שמחושב באוניברסיטאות הוא אופטימלי, שבשלב מסוים הציון שאת צריכה לקבל במקצוע מורחב שאין לך בו כבר יחידות חובה כדי שהוא ייכנס לחישוב הוא מאוד גבוה.
&nbsp
מבחינה פרקטית, את צריכה לדעת מה הממוצע שלך עכשיו ובערך לאן את רוצה לשפר אותו (לי נשמע שככל הנראה תגלי שיש לך ממוצע משוקלל גבוה, ושעדיף לך להתמקד בעיקר בפסיכומטרי, אבל כמובן שצריך את הציונים המפורטים כדי לדעת). כלל האצבע הוא לכוון לאזור ה-110 לפחות בכל אוניברסיטה. אח"כ תוכלי להעריך כמה זמן את צריכה בשביל השיפורים. למעט בגרות במתמטיקה ובאנגלית, את כל שאר הבגרויות המורחבות אפשר לעשות רק בקיץ ולכן צריך לדעת להתחשב בזה (בנוסף, האוניברסיטאות לא מחכות בכל שנה לתוצאות בגרויות הקיץ ולכן כל בגרות שאת עושה בקיץ מסוים לא תהיה רלוונטית לאותה שנת לימודים). הרעיון הוא להרכיב תוכנית שתשפר את הממוצע כמה שיותר, תדרוש ממך לעשות כמה שפחות בגרויות וגם כמה שפחות מועדי קיץ (שדוחים אותך מיידית למועמדות לשנה הבאה).
&nbsp
בהתאם למה שכתבתי, יהיו התשובות לשאלות שלך: אני לא יודעת מה ממוצע הבגרויות שלך ורק אחרי שתדעי (וצריך לחשב בכל אוניברסיטה בנפרד כי שיטות החישוב משתנות ממקום למקום) יהיה אפשר להעריך מה כדאי לך לעשות עם הממוצע. דעתי האישית היא שכשהבגרויות מעל 110 אין טעם לשפר אלא עדיף להתמקד בפסיכומטרי (שיש לו משקל גבוה יותר מהבגרויות בקבלה, ועם בגרות מעל 110 פסיכו' של 750+ ייתן לך סיכויים טובים להתקבל בכל מקרה), ובטווח של 108-110 עדיף להתחיל מפסיכומטרי ואחר-כך להחליט מה וכמה לשפר, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו כמובן. אין לך המון מקצועות מורחבים אז יכול להיות שכדאי יהיה להוסיף מקצועות, אבל סביר להניח שעדיף להתחיל ממקצועות שכבר יש לך בהם יחידות בסיס ולאו דווקא לעשות מיד גיאוגרפיה כי זה קל (זה באמת קל, אבל לא בטוח שזה יעלה לך את הממוצע מספיק ובאופן כללי אני בגישה שעדיף לא לעשות בגרויות כשלא צריך).

למעלה