אני אנסה להסביר באופן עקרוני
כלומר, את הרעיון שצריך להנחות אותך כשאת בוחרת איך לשפר ומה, כי בלי נתונים ספציפיים אני לא יכולה לומר מה דעתי במקרה הזה.

קודם כל - בגדול, השאיפה שלך היא שיהיו לך ציונים כמה שיותר גבוהים, כמה שיותר מקצועות של 5 יח' וכמה שפחות יחידות באופן כללי. השניים האחרונים נשמעים סותרים, אבל הכוונה היא שמתוך סך יחידות כללי שאת רוצה שיהיה כמה שיותר קטן ועדיין יאפשר לך להגיע לממוצע גבוה, כמה שיותר מהיחידות יגיעו ממקצועות של 5 יח' עם ציונים גבוהים. ההיגיון הוא שמקצועות מורחבים נותנים לך בונוס, ולכן הציון בהם יכול לעבור את ה-100, ומקצועות לא מורחבים לא נותנים בונוס והציון הכי גבוה שלך בהם יכול להיות מקס' 100 (שזה די הרבה מתחת לממוצע שצריך לשאוף אליו בשביל להתקבל לרפואה). זה ההיגיון בהרחבה של מקצועות החובה ספרות, תנ"ך והיסטוריה) - את לא מוסיפה 5 יחידות חדשות אלא רק 3, ואז גם הציון ב-2 שכבר היו לך מקבל את הבונוס ובעצם ירדו לך 2 יחידות עם ציון עד 100 והתווספו לך 5 עם ציון מעל 100 (אני מקווה שזה ברור). אין גבול של מקצועות מורחבים שאחריו לא יתחשבו במקצוע מורחב נוסף, אבל צריך להבין שככל שיהיו לך יותר יחידות בתעודה לכל יחידה תהיה פחות משמעות, וגם, בגלל שהממוצע שמחושב באוניברסיטאות הוא אופטימלי, שבשלב מסוים הציון שאת צריכה לקבל במקצוע מורחב שאין לך בו כבר יחידות חובה כדי שהוא ייכנס לחישוב הוא מאוד גבוה.

מבחינה פרקטית, את צריכה לדעת מה הממוצע שלך עכשיו ובערך לאן את רוצה לשפר אותו (לי נשמע שככל הנראה תגלי שיש לך ממוצע משוקלל גבוה, ושעדיף לך להתמקד בעיקר בפסיכומטרי, אבל כמובן שצריך את הציונים המפורטים כדי לדעת). כלל האצבע הוא לכוון לאזור ה-110 לפחות בכל אוניברסיטה. אח"כ תוכלי להעריך כמה זמן את צריכה בשביל השיפורים. למעט בגרות במתמטיקה ובאנגלית, את כל שאר הבגרויות המורחבות אפשר לעשות רק בקיץ ולכן צריך לדעת להתחשב בזה (בנוסף, האוניברסיטאות לא מחכות בכל שנה לתוצאות בגרויות הקיץ ולכן כל בגרות שאת עושה בקיץ מסוים לא תהיה רלוונטית לאותה שנת לימודים). הרעיון הוא להרכיב תוכנית שתשפר את הממוצע כמה שיותר, תדרוש ממך לעשות כמה שפחות בגרויות וגם כמה שפחות מועדי קיץ (שדוחים אותך מיידית למועמדות לשנה הבאה).

בהתאם למה שכתבתי, יהיו התשובות לשאלות שלך: אני לא יודעת מה ממוצע הבגרויות שלך ורק אחרי שתדעי (וצריך לחשב בכל אוניברסיטה בנפרד כי שיטות החישוב משתנות ממקום למקום) יהיה אפשר להעריך מה כדאי לך לעשות עם הממוצע. דעתי האישית היא שכשהבגרויות מעל 110 אין טעם לשפר אלא עדיף להתמקד בפסיכומטרי (שיש לו משקל גבוה יותר מהבגרויות בקבלה, ועם בגרות מעל 110 פסיכו' של 750+ ייתן לך סיכויים טובים להתקבל בכל מקרה), ובטווח של 108-110 עדיף להתחיל מפסיכומטרי ואחר-כך להחליט מה וכמה לשפר, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו כמובן. אין לך המון מקצועות מורחבים אז יכול להיות שכדאי יהיה להוסיף מקצועות, אבל סביר להניח שעדיף להתחיל ממקצועות שכבר יש לך בהם יחידות בסיס ולאו דווקא לעשות מיד גיאוגרפיה כי זה קל (זה באמת קל, אבל לא בטוח שזה יעלה לך את הממוצע מספיק ובאופן כללי אני בגישה שעדיף לא לעשות בגרויות כשלא צריך).