מתלבט

מתלבט

אני יודע שמה שאני הולך להגיד ישמע קצת מוזר, אבל תנסו להבין אותי ולענות לי ברצינות מה אתם חושבים. אני בכתה יב' ואני תלמיד ממוצע (ציוני בגרויות בין 70-90) אבל די חשוב לי להשיג עבודה טובה בעתיד (להיות מנהל מחלקה או משהו בסגנון), הבעייה שעם הציונים שיש לי עכשיו אני לא רואה את זה קורה. מה שאומר שתפקיד טוב בצבא יכול לתת לי הזדמנות טובה להתקבל לאוניברסיטה למקצוע טוב (כמו כלכלה ומנהל). אבל מצד שני, אני מאוד רוצה להיות לוחם, (מה שאומר שזה לא יעזור לי באוניברסיטה). אז זאת ההתלבטות שלי, ללכת לתפקיד שיעזור לי בעתיד (אבל לא בהכרח יעניין אותי עכשיו) או לקחת תפקיד שיעניין אותי עכשיו (אבל לא יעזור לי בעתיד). שווה לסבול 3 שנים בשביל להצליח בשאר החיים? או שלהנות מה-3 שנים האלו ולראות אחר כך לאן החיים מתגלגלים? אני מכיר אישית (אח של חבר טוב שלי) שהיה לו ציונים כמו שלי (ואולי אפילו קצת יותר נמוכים) אבל את כל השירות הצבאי שלו הוא תכנן בצורה כזאת שזה יעזור לו בעתיד, והוא הלך לתפקיד מסויים שקשור למחשבים (אני לא יודע אם מותר לי להגיד את השם של המקום). (היום הוא מנהל מחלקה בחברת היי-טק). נ.ב: אני לא מחשיב סיירות וטייס. למרות שיש לי זימון לטייס, הסיכויים שאני יפול במיונים (או בקורס) הם הרבה יותר גדולים מהסיכויים שאני יעבור. תודה לעונים. ובבקשה... בבקשה.... בבקשה, למרות שמה שרשמתי כאן ממש מוזר, אל תגיבו בהודעות טיפשיות.

זה סיכון שלוקחים, אין מה לעשות

באותה מידה אתה יכול להגיד שתלך לעתודה, תלמד על חשבון הצבא, תעבוד בצבא, וכשתסיים - תצא עם נסיון. מה רע? המון אנשים משנים את דעתם בגלל הצבא. דוד שלי רצה ללמוד רפואה לפני הצבא, ובעקבות הצבא הוא שינה את דעתו והלך למסלול משפטים. הצבא משנה, הצבא מבגר, ולא בהכרח תעשה דברים שיעזרו לך בעתיד. לך עם הלב. אתה רוצה להלחם? תבורך, לך להלחם. תסיים את הצבא, תלמד, ואני בטוחה שעם כוח רצון אתה גם תגיע להיות מה שאתה רוצה.

אממ... רק שתדע,

שדווקא הרבה יותר נחשבים ומחשיבים יוצאי יחידות קרביות. בוודאי שאם יצאת מהצבא עם ידע מקצועי בעל ערך, כמו עבודה עם מחשבים, אז גם חבר'ה כאלו אוהבים.

2inaroad

New member
נכון

תמיד יעדיפו קרבי עם תואר אקדמי מתאים כי הוא ידע איך לעבוד בלחץ ולנהל תחת משבר יותר טוב, אבל זה בסוג מסוים של מקומות ומנהלים.

זה ממש לא נכון..................

יכול להיות מישהו יוצא חיל הים/אוויר/מודיעין/פיקוד העורף וכו' שיודע לפעול היטב תחת לחץ אולי הוא לא עשה משהו גופני כתוצאה מכך, אבל הוא בהחלט היה צריך לפעול ולקבל החלטות חשובות. (שזה מה שחשוב אח"כ אלא אם אתה הולך לאבטחה או משהו פיזי)

2inaroad

New member
אמרת שטות ענקית!

"מה שאומר שתפקיד טוב בצבא יכול לתת לי הזדמנות טובה להתקבל לאוניברסיטה למקצוע טוב (כמו כלכלה ומנהל)." אין דבר כזה ואסור לאונ' לקחת צבא בתור פרמטר קבלה! אם האונ' בארץ יעשו את זה זה יחסל אותן סופית. חשבת על זה שהעברית נמצאת במקום ה- 81 בעולם והיא אולי רוצה לקבל אליה דנים, גרמנים ועוד? אתה תתקבל או לא על סמך ידע והשקעה, אז עדיף לך ללמוד עכשיו כשעוד לא מאוחר. ומשהו אחר- החיים זה לא ציונים טובים, לכן מנהל מחלקה. שירות במקום מסדר אז החיים יפים וכו'. זה החיים בגיל 15, האמת קצת יותר מסובכת ופוליטית! אתה תשיג משרות על סמך הישגים, על סמך קשרים, על סמך כל מיני התנהלויות פנים חברתיות עם מטרות מסוימות. זה לא הולך שהכי משכיל מקבל משרות ניהוליות. קל וחומר בישראל! מי שמשיג יותר הוא מי שיודע להתנהל, לקמבן, לצעוק וכו'.

אממ, בעקיפין אונ' חיפה דווקא כן

מפלה. בשביל לקבל מגורים במעונות צריך לצבור ניקוד מסויים, שאאל"ט 40% ממנו זה שירות צבאי. כמובן שלתלמידים הערביים זה יצר בעיה, ובאונ' חיפה יש המון כאלו. היה עניין עם זה. הגישו בג"ץ נדמה לי.

2inaroad

New member
מה לומר

חביב אפשר להגיד על כל מוסד מהיכרות שטחית. אבל מה שחשוב היום במוסד הוא יוקרה, ואת זה אין לחיפה...

מה שחשוב לאונ'

זה בגרויות ופסיכומטרי. זהו... (לא שזה כזה פשוט, כן?) אבל לצבא אין קשר. כישורים וניסיון בצבא כן יכולים לעזור לך להתקבל למקומות עבודה שונים או לשמש כהוכחה לכישורים רלבנטיים שיש לך. ניסיון פיקודי וניהולי אפשר לרכוש גם ביחידות קרביות וגם בכאלה שהן לא.

CaesaR3

New member
הממ

גם לי הייתה את הבעיה הזו ממש רציתי לצאת מהצבא עם תפקיד וידע מסויים (ולא דווקא רק כדי להיות גובניק) אבל משום מה אחרי הראיון כבר של גאמא ננעלתי על קרבי ובמגביל גם העיפו אותי :) חח ואוניברסיה ופסיכומטרי.. אני כבר אשלים הכל אחרי צבא

IrIsH BaBe

New member
לך לפי מה שהלב שלך רוצה.

את העתיד תשאיר לעתיד. אתה לא יכול לדעת מה יקרה מחר..... למה לשבור את הראש על זה עכשיו? יש לך עוד 3 שנים להיות בצבא, לפחות נצל אותן כדי לעשות משו שאתה אוהב אתה רוצה להיות לוחם? בבקשה. אם זה מה שאתה עושה על הצד הטוב ביותר צה"ל לא יתנגד לזה, צה"ל אוהב מורעלים :) ותאמין ליייייייי שיגידו לך שזה שטויות מה עשית בצבא וכל זה אבל באזרחות גם תופסים מזה שהיית לוחם....

למעלה