מתלבט...

tc2000

New member
מתלבט...

שלום, אני ממר"מניק משוחרר טרי אחרי 6 שנות שירות ומחפש עבודה. הניסיון שלי: VB, ASP, WEB וכו' - מנוסה מאוד אבל התחלתי להיכנס לתחום הדוט נט בחצי שנה האחרונה. אני לא רואה את עצמי מנוסה בתחום, אלא רק "מתחיל". אבל אני עדיין מתלבט. האם כדאי לי לנסות למצוא עבודה בדוט נט כשאין לי ניסיון בזה? כמה אני יכול לבקש? ואם לא - אז למצוא עבודה במה שאני טוב? ואז כמה אני יכול לבקש? אודה לכם על עזרתכם, ממר"מניק מבולבל

JohnDoe5

New member
זה תלוי

אם לא אכפת לך השפה, תלך לעסוק בסביבה שיש לך בה יותר נסיון, כי חצי שנה זה ממש לא הרבה. מקסימום תחפש מקום עבודה שעובד בשתי הסביבות (יש הרבה כאלו, במיוחד כאלו שנמצאים בשלב מעבר מסביבה קיימת כגון VB לסביבת net.), תוכיח את עצמך ולאחר תקופה מסויימת תפעל על-מנת לעבוד לסביבת net. אם אתה "חייב" net., תשקול אפשרות לעבוד בשכר יותר קטן (נניח 20%-30% פחות), לתקופת חפיפה/לימוד (מאחר ואתה תוכניתן עם נסיון צבאי, אני משער ש-3-6 חודשים זה מספיק) שלאחריה, כאשר תצבור מספיק נסיון, המשכורת שלך תעלה למשכורת "נורמלית" (כמובן שאת כל זה יש להסדיר בחוזה, על-מנת שהחברה תהיה מחוייבת להעלות את המשכורת). לגבי השכר המבוקש - תסתכל בטבלאות השכר שבקישורים. קח בחשבון שלתוכניתנים יוצאי צבא (אני לא אומר ממרמניקים, כי אני גם הייתי כמוך ואני יודע שהשם לא נכון) לרוב מציעים משכורות יותר גבוהות, בהנחה שאתה עוסק באותה סביבה בה עסקת בצבא. אם יש לך שאלות לגבי עבודה באזרחות (חוזים, תנאים וכדומה) אתה מוזמן לשאול, כי גם אני הייתי די אובד עצות בהתחלה.

שלגיה ו7

New member
מעניין

לא ידעתי שקיים דבר כזה. אני יכולה לבקש מחברה כלשהיא שתעסיק אותי ללא שכר (או שכר סימלי) עד שאני אלמד את העבודה? מי מסכים לדבר כזה? אם ידוע לך , אשמח לקבל שמות של חברות.

JohnDoe5

New member
אני לא מכיר שמות של חברות

אבל שמעתי מאנשים שאופציה זו קיימת במספר חברות. ההגיון אומר שאם החברה רואה שיש לך פוטנציאל אף על פי שאין לך את הידע (כמו נניח בוגר ממר"ם שלא עבד בסביבה הרצויה אבל יש לו הכרות עם הרבה סביבות אחרות), היא תציע לך להצטרף תמורת משכורת נמוכה יותר מהממוצע לתפקיד למשך מספר חודשים (לא משכורת סמלית, אלא משכורת שנמוכה בכמה עשרות אחוזים מהמשכורת שהיית מצפה לקבל). בתקופה הזו אתה תלמד את המקצוע והחברה תוכל לבחון אם אתה אכן עומד בציפיות. לאחר תום תקופת ה"חפיפה" או "התאקלמות", החברה תעלה לך את המשכורת למשכורת המתאימה לתפקיד (כמובן שאת זה יש להסדיר בחוזה מראש). מן הסתם, אפשרות זו תלויה גם ברצון של המעסיק לעבוד בשיטה זו וגם ביכולת של המועסק "לספק את הסחורה", ולכן אני מציע שתשקלי טוב טוב אם אכן את יכולה להכנס לסביבה שאת לא מכירה ותוך 3-5 חודשים לשלוט בה ברמה גבוהה (כאילו עבדת בה שנתיים). אם כן - תצייני את זה בקורות החיים שאת שולחת (בדף המקדים) ותקווי לטוב. בהצלחה.

למעלה