מתלבט !!!

b1a1r1

New member
מתלבט !!!

יש לי גיוס בחודש נובמבר...כן כן הבנתי שזה קרבי. אני ממש מתלבט בין שיריון לתותחנים...הרבה אמרו לי שעדיף תותחנים..אבל אף אחד לא באמת היה שם כדי לומר לי בוודאות, ומישהוא אחד שהיה שם אמר לי שהוא נהנה וזה סבבה. גם הרבה אומרים לי אם כבר חיר אז לך עד הסוף לגולני גבעתי.. אבל זה יותר מדיי בשבילי. אז איפה יותר כדאי? איפה יותר מעניין?

S h r i k y

New member
אני מסכים עם הגישה של " אם כבר אז עד הסוף"..

מה שתעשה בתותחנים זה ת'כלס קווים מאוד משעממים, ומעט מאוד עבודה מעניינת ( במקרה שטפו אין מלחמה ). שריון זה כבר יותר מעניין... למרות שלדעתי- לך לחי''ר ותעשה שירות שאתה מרגיש אתה תורם בו יותר ( לא שבתותחנים לא תורמים, אבל מי שיש לו את היכולת ללכת לחטיבות החי''ר השונות שילך לשם ). גולני, גבעתי, נח''ל וצנחנים הם מקומות מעולים להעביר את השירות בהם..

b1a1r1

New member
צודק

גם אני חושב ככה אבל אני לא משלה את עצמי יהיה לי יותר מדיי קשה בגולני גבעתי צנחנים וכל זה... חיל התותחנים שלח לי מכתב שאני מתאים והצגיו את מה שאני כיול לעשות שם ניראים דברים מעניינים אבל רק אם אתה מצליח להתקדם. אם לא אכלת אותה בשיעמום. בשריון מה עושים בדיוק? כל היום עם הטנק אין עוד דברים כמו בתותחנים: מזלטים, מכמים, רקטות מתקדמות וכאלה רק טנקים...כבר לא יודע :S

S h r i k y

New member
למה אתה חושב שיהיה לך יותר מידי קשה?

ממה נובעת המחשבה שאחרים יכולים ואתה לא?

253Daniel

New member
לא חושב שיש דבר כזה "עד הסוף"...

זה לא שתותחנים ושריון פחות טובים או פחות תורמים או פחות לוחמים מגבעתי וגולני... זה עניין של העדפה אישית על סמך עניין אישי נטו. מה גם שיש פחות מוטיבציה לשרת במקומות כאלה בגלל ההתלהבות מחטיבות החי"ר... והשם הרע שיצא לשווא לתותחנים ושריון.. לכן אני חושב שחשוב לעודד לגיוס למקומות כאלה ובכלל..להתגייס לשם.

253Daniel

New member
האחרונים שאתה צריך להקשיב להם

הם הדפ"רים בשכבה שלך שצועקים את דעתם- (גולנננייי גולללננני שלי..) בקולי קולות בלי להבין שומדבר. תראה- הכל עניין של התאמה אישית והעדפה שלך- אתה לא צריך להתחשב בשום דבר שאף אחד אומר לך- כולל אותי! ת'כלס אתה צריך לחשוב מה מעניין אותך..האם אתה מתעניין בלוחמה קרקעית?, או שאתה בחור של טכנולוגיות מתקדמות? או שאלה בכלל הטנקים והמכונות שעושים לך את זה לאללה? אני יכול רק לספר מניסיון של החברים שלי שהתגייסו כבר שמי שהגיע לשריון לא התחרט- רק התאהב בטנקים יותר ונתן הכל כדי להישאר... גם מהיכרות אישית עם קציני שריון- עושה רושם שמדובר בחיל שיש בו קצינים איכותיים ביותר.. כמובן שיש גם רגעים קשים בהגזמה שם..וחסרונות כמו בסיס סיירים ששמו הגרוע הולך לפניו..ומפקדים לא קצינים קצת פחות טובים לפעמים..(אבל אלה לא שיקולים שאני חושב ששווה להתחשב בהם כשאתה בוחר..). לגבי תותחנים אני לא כל כך יודע אז אני מעדיף שלא לדבר. אני מכיר רק חברה' שהתקבלו שם לסיירת מורן והם נהנים מהשירות שלהם- קשה הם אומרים..אבל מאוד מאתגר וטוב.. אותי פחות היה מעניין להגיע לסוללות בוא נגיד- אבל אני לא מבין הרבה כמו שאמרתי. קח בחשבון שאם תגיע לתותחנים רוב הסיכויים שתהיה בסוללות ולא במורן\מיתר. גולני- חי"ר על כל מה שמשתמע..אבל יש לך אפשרות להגיע לשם לכמה יחידות מובחרות ביותר- אגוז, פלס"ר.. גבעתי- ממה שהבנתי באמת אחלה חטיבה עם אנשים טובים..לא יודע עליה הרבה , רק מכיר כמה חברה' מאוד סבבה שהגיעו לשם.. אני מציע שתקרא קצת על כל יחידה באינטרנט ותראה מה הכי מעניין אותך אישית. לפי זה תסמן במנילה. לא לפי מה שאף אחד אומר לך. בהצלחה..!

b1a1r1

New member
אוקי...הבנתי..

ניראה לי אני ילך על שיריון... אבא שלי שיריונר אז הוא גם כן דוחף אותי לשם ולגבי השכבה שלי...הלוואי והיו צועדקים גולני גולני...הרוב וכמעט כולם לא רוצים בכלל לשרת בצבא.. תדה על היעוץ. עזר לי :)

thebestdw

New member
:)

עזובת'ך משריון.. בוא לנח"ל
סתם, לא משנה מה יגידו לך.. לא משנה מה אנשים חושבים, העיקר שתרגיש משיכה למה שאתה תעשה. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.. ומי שיגיד לך שתותחנים יותר טוב משריון או להפך.. אומר לך את דעתו האישית ולא בהכרח את מה שאתה תרגיש. יש לי חבר שמשרת בשריון ואומר שזה מקום עם איכות אנושית ברמה נורא גבוהה ויש לי חבר שמשרת בתותחנים ואומר את אותו הדבר.. לכן פשוט תשב עם עצמך ותחשוב מה יותר מדבר אליך, מה אתה רוצה בשירות שלך? האם מדבר אליך יותר להסתער כשאתה רכוב על טנק? או שאתה מעדיף לשבת רחוק משדה הקרב ולירות בתור תותחן.. הכל תלוי בך ! ולא! אל תתן לאף אחד "לגרור" אותך ליחידה כזאת או אחרת.. כולל אבא שלך..! זה שאבא אהב את מה שהוא עשה זה לא אומר שאתה תאהב.. ובכלל, אבא שלך שירת לפני שנים רבות... מה שקורה היום בחייל זה לא בהכרח מה שקרה אז.. לסיום... תתעלם מעצות של אחרים ותחשוב לבד... :)

thebestdw

New member
כן.. P:

מה19 אני עם הירוקים... חודש אחרי הגיוס יהיה לי גיבוש טייס, ואז נראה איפה אני ימשיך משם :) מה אתך? מתכונן לקורס?

אתה צריך להגיע לתשובה הזו עם עצמך

לכל אחת מהחטיבות השונות יש תומכים ומתנגדים.יש כאלו שיגידו שהם מרגישים שהם נצלו את השירות עד תום ויש כאלה שיגידו שהם בזבזו שלוש שנים,לא משנה באיזה יחידה אתה נמצא(אולי טייס).אל תקשיב לאף אחד שאומר לך שחייל אחד טוב מהשני-כי לכל אחד יש דעה שונה בנוגע לזה.אני למשל מתגייס לתותחנים-1000 אנשים אמרו שזה שירות טוב,ומיליון אמרו שזה חרא של חייל-אז המעט שאתה יכול לעשות זה לברר קצת על כל חייל ולגלות לבד לאן אתה מתאים.דעות של אנשים אחרים סתם יסבכו אותך. ובלי קשר,לא משנה לאיזה חייל אתה מגיע-אתה תמיד יכול להגיע רחוק.זה לא משנה אם אתה מתחיל משיריון,מסטי"לים או מצנחנים-מכל החטיבות והיחידות אתה יכול להפיק שירות מדהים-השאלה היא מה אתה תעשה עם עצמך שם.אם תראה מוטיבציה ותהיה חייל טוב-תוכל להגיע מאוד רחוק.

למעלה