מתלבט

nirtheking

New member
מתלבט ../images/Emo4.gif

כרגע אני מתכנת ASP ברצוני לעבור לשפת תכנות חזקה יורת לדוגמאת JSP, ASP.net או oneSun למישהו כאן יש משהו אובייקטיבי שיוכל לומר לי איזה שפה היא היותר חזקה JSP - ASP.NET או oneSun (אין לי בעייה ללמוד שפת תכנות) חשוב לציין שאין לי רקע בתכנות אמיתי ואני יודע רק ASP, JS (כמובן גם HTML ו-CSS) בתודה ניר

yuvallb

New member
איזה שפה יותר חזקה

מהניסיון שלי - זה לא הכיוון הנכון לשאלה. לכל שפה וסביבה יש את היתרונות והחסרונות שמייחדים אותה. לכל פרויקט יש מאפיינים ייחודיים שלפיהם צריך לבחור שפה וסביבת פיתוח. ובכל זאת - נראה לי שעדיף לדעת מעט דברים לעומק ולא להתפזר על הרבה דברים. טוב - אז לא ממש עזרתי לך - כי זה פורום על PHP ואתה לא הכללת את זה בסל הקניות שלך... אז שיהיה הרבה בהצלחה.

nirtheking

New member
לא הכללתי את PHP

כי אמרתי שאני רוצה לעבוד לשפה חזקה יותר בכוונה לא הלכתי לפורום ASP בגלל המיקרוספטיות והם היו אומרים לי ASP.NET. אני יודע שמכנתי ה-PHP הם יותר אובייקטיביים ולכן פניתי אליכם אתם יכולים לומר לי את דעתכם בעניין ואם יש לכם קיושרים למאמרים אובייקטיביים אז בבקשה שלחו לי (לא לאתרים של SUN ומיקרוסופט
)

yuvallb

New member
PHP לא חזקה???

מדוע ולמה? נעלבתי בשם כל באי הפורום! שוב: תחליט החלטה אסטרטגית אחת משלוש: 1. מיקרוסופט 2. ג'ווה 3. PHP ושאר ירקות קוד-פתוח כל אחת מהשלוש היא עולם ומלואו. אם אתה בקיא בASP, תעמיק בה ותהיה מאושר.

Mr Boggy Man

New member
php'guys הם אובייקטיבים? :)

חשבתי שיש לנו כתות בה אנו מקריבים מוצרי מיקרוסופט לשטן ומתפללים לאלוהי הקוד הפתוח ומבקשים שימחק את מיקרוסופט מהמפה. אנחנו אובייקטיבים ;) ?

kensaggy

New member
רק להבהיר את העניין...

ASP ו ASP.NET הן טכנולוגיות ולא שפות.

nirtheking

New member
אני יודע התבלבלתי במילה

בגלל כל הקטע עם שפת התכנות שאני רוצה ללמוד כמו כן גם JSP וגם PHP הם טכנולוגיות רק שב-PHP כותבין PHP וב-JSP כותבים JAVA ואין לי שום כוונה להעליב אותכם מתכנתי ה-PHP או את השפה שאכן יותר חזקה מ-ASP ואני מודה בכך אבל ברצוני לעבור לטכנולוגיה יותר מתקדמת מה-ASP ומה-PHP לבדוף הוחלט ASP.NET

i s o T o p

New member
ASP.NET מתקדמת יותר?

לא נראה לי יש הרבה סיבות למה לא. תעשה חיפוש בגוגל כל העולם כבר התווכח על זה.

אוף...

אין לי כוח לעוד וויכוח של ימים על גבי ימים. רק תקרא תפנים וזהו. asp.net זו שפה מתקדמת יותר מphp וגם יותר יעילה. בניגוד לphp משתמשים בה בשפת תכנות c# זה נותן לך oop במלואו וכוח של שפת תכנות. הקימפול הוא עצמאי כך שנחסך זמן קימפול כשפותחים את העמוד ויש סביבת עבודה נוחה ועשירה. מכיוון שהasp.net מתקמפלת לבד ולא בזמן ריצה המקמפל יוצר קובץ שמתאים את עצמו ואת הקוד בהתאם למערכת ולדפדפן שבו משתמשים כדי לצפות בדף. היה לי מאמר שלם בקשר למה יותר טוב php או asp.net וכמובן ש.net לקחה בהרבה אבל המחשב עבר פירמוטים רבים מאז אז אם תרצה תחפש בגוגל "php vs asp.net". כמובן שasp.net היא בת הטיפוחים החדשה של ביל כך שהוא דואג שהיא תיכנס במלוא כוחה עם אלפי שיפורים מדהימים ותוספות שרק מקלות עלינו המתכנתים. עכשיו כל העולם עובר לasp.net וכמו שתראה אם תפתח מודעות דרושים כל דרישות העבודה דורשות ידע מעמיק וניסיון בפטפורמת ה.net. וכמובן שיתר הפלטפורמות החלשות כמו asp(בטווח הקצר) יעלמו ויפסיקו להיות רלוונטיות.

WebKiller

New member
רק ברצוני להבהיר משהו...

PHP, היא לא טכנולוגיה אלה שפת מפענח, דבר שני שאתה מדבר על טכנולוגיה חזקה יותר, אתה חושב לא נכון, אתה צריך לחשוב מה אתה צריך ליצור ובהתאם לזה לבנות את התוכניות שלך. לדוגמה PHP ו ASP יכולות לשמש כשפת ממשק לניהול מסדי נתונים ויתר קבצים. ASP.NET נועד למה שכרוי, WEB SERVICES המומשים על ידי תכנולוגית SOAP ושימוש ב #C, ו PHP במקביל ל JAVA יכול לעשות את אותו הדבר.

OriIdan

New member
למה הוחלט על ASP.NET?

עוד שיקול שכדאי לקחת בחשבון הוא ששפות או טכנולוגיות כגון #C או ASP או NET. הם טכנולוגיות קינייניות של חברת מיקרוסופט ולכן מיקרוסופט תעשה בהן מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה, אין אחריות לכלום, אין יכולת להשפיע בקיצור אין חופש. לעומת זאת PHP היא שפה חופשית שאינה תלויה בחברה זו או אחרת. לגבי מה טוב יותר לדעתי אין כאן טוב או לא טוב, כל שפה יכולה לעשות הכל. הנקודה היא תאימות לעתיד, עם PHP אתה תואם לעתיד בעוד עם טכנולוגיה קיניינית כלשהי אין אחריות. ומה יקרה כשמיקרוסופט יפלו? כן אני יודע שאתם לא מאמינים שזה יקרה אבל זו אפשרות שחייבים לקחת בחשבון.

למעלה