מתלבט מאד

דוניש

New member
מתלבט מאד

אני רוכב על אופני ש"מ כשנתיים.לאחרונה אני מרגיש צורך לשחרר את הבורג וללמוד קצת טכניקה מתקדמת ולקפוץ כמה שהפחד יתן לי.אני מתלבט האם להשאר עם אופני (ספשלייזד מ-4 S-WORKS)או לקנות אופניי ז"ק המיועדות לחירואים. האם אופניים כאלה יפגעו ביכולתי לטייל.או במילים אחרות האם אופניי טובות מספיק כדי ללמוד טכניקה.

ש"מ תחרותי VS ז"ק אגריסיבי../images/Emo67.gif

טוב, אז יש לך פה דילמה אמיתית... אופני הש"מ מלא שלך היו עד לפני שנתיים אופני הדגל למירוצים ש"מ (אפילו פיליפ מיירהגה רכב עליהם בסבב הגביע העולמי..) של ספישלייזד. לאופניים יש מתלה FSR שמקנה מתלה אקטיבי לגמרי דבר שמאוד נוח בטיולים ובקטעים טכניים. מכיוון שהאופניים יוצרו אז במטרה להיות אופני מירוצים (אם אני לא טועה הם גם הגיעו עם גלגלי קרוסמאקס טיובלס..) לא הייתי ממליץ לקפוץ איתם יותר מידי (דרופונים של עד חצי מטר השילדה עוד תוכל לספוג, אבל כך בחשבון שלאורך זמן יש סיכוי יותר מסביר שהשילדה תינזק). אופציית הז"ק האגרסיבי יכולה להיות טובה ללמידה של טכניקה (ז"ק זה "כלי") אבל בטיולים תחסר לך הרכות והאחיזה המשופרת אליה אתה רגיל מהספישלייזד. לסיכום: בחירה קשה, במקומך ההייתי נשאר עם הספישלייזד עד שיהיה תקציב כדי לשדרג לש"מ אגריסיביות. מקווה שהבחירה תהיה קלה. רן

mtbRider

New member
אני באופן אישי

הייתי משאיר את ה FSR באמת לתחרויות וטיולים טכניים...... וקונה ב 2K (או משומש) ז"ק ולומד עליו (Haro V3 לדוגמא) במידה קטנה. יחסית טעויות של מתחילים/מתקדמים בקטעים טכניים/דרופים/דרופונים במיוחד בנחיתות מאוד משפיע וכואב לאופניים. (כי אני קניתי בדיוק/טיפטיפל'ה גדולה וזה מקשה עלי טכנית [אבל הכל הרוכב !] לעומת אופניים במידות יותר קטנות והאמת היא שהן גם היו ש"מ [קצר מהלכים אבל עדיין ש"מ]. איתי נ.ב. זה בערך מה שאני עושה, מתעלל באופניים הישנות ועל החדשות יותר שומר אבל רכבתי קצת קשה מאוד על החדשות (במשך איזה שבוע וחצי/שבועיים כי רק עכשיו אני בתיקונים של האופניים שאני מתעלל בהן-של אבא) והן עמדו יפה מאוד! (אופניי [והאופניים של אבא שאני מתעלל בהן] קבלו חח).

למעלה