מתלבט לגבי TDM

מתלבט לגבי TDM

אני חושב לשדרג את הקטנוע (250 סמ"ק) ולעבור לאופנוע גדול, בעיקר בגלל הנסיעות הארוכות ששוחקות אותי ואת הקטנוע. לצערי, אין לי הרבה כסף, כלומר התקציב שלי עומד על 20 אלף שקל בלבד. הצרכים שלי הם נסיעה של 60-70 ק"מ ביום, נסיעות להורים או לטיולים סופ"ש כך שק"מ ממוצע שנתי שלי עומד על 25-30 ק"מ. כלומר, אני צריך משהו שיהיה אמין, וסביר במחירי התחזוקה. המחשבה היא לקנות TDM מהשנים 97-98, שמחירון מוטו הוא סביב השלושים, אבל ראיתי שהם נמכרים סביב ה-20 אלף. השאלה היא מה רמת האמינות של הכלי הזה, כל כמה זמן מטפלים, עלות החלקים והאם שווה להשקיע יותר (בהלוואה כמובן) לקנות ממודל חדש יותר עם מנוע 900 עם הזרקה ישירה. רק אוסיף שאין לי ידע גדול בלשון המעטה במכונאות, לכן כל טיפול מבוצע במוסך (כן, המוסכניק מחייך שאני מגיע. אני קצת פחות..) אז אני צריך משהו אמין ונוח לרכיבה, אז אם ישנם הצעות נוספות לאופנועים אחרים שיכולים להתאים אשמח לשמוע. תודה

kazzzy

New member
אחלה כלי, קטן עליו 70 ק"מ ביום. אני עשיתי

איתו 140 ביום, ועדיין לא ממש הזיז לו. קודם לגבי עלות קניה- אתה סגור על זה שהוא נמכר ב20? לדעתי כלי שתקנה במכיר כזה יעלה לך בהמשך המון כסף תיקונים. הכלי עצמו נהדר טיפולים כל 10K, אמינות מאוד גבוהה, הכלים ברובם לא שחוטים. אצלי 40Kק"מ בלי תקלה אחת. לגבי הלוואה לקניית 900- אם הייתי יכול הייתי עושה את זה בעצמי.

מה עלות הטיפולים?

ויותר חשוב, החלקים. ראיתי כמה מוכרים ב-20 אלף, שנת 97' גם ביד 2 וגם בעוד מקומות. רוב הכלים נמכרים סביב 30 אלף, וה-900 מ-40 אלף.

בורגמן

New member
דעה אישית:

ראשית אכן אחלה אופנוע לא בטוח לגבי הירידה של 30 אחוז במחיר אבל--שווה את ההשקעה כלי נוח לנסיעות ארוכות גבוהה ומאפשר דילוג מדרכות וכדומה בקלות ישיבה זקופה ומהירות שיוט נוחה של כ 140 טיפולים--מחיר ממוצע, מצא מוסך אמין ולא תיפגע לחינם בדיקה--ממליץ בחום, לאחר הכרות מצד מכירה--על סטפן מאחד על אחד, נלקחתי אליו לבדיקת כלי שהעמדתי לחבר למכירה, כ 6 שעות עבד על הבדיקה, הגיש טופס ממצה, הסבר מפורט, לא פסח על דבר. שווה את המחיר מגרעה שאני חש בה: הכלי נוסע על שמן, כך מוגדר גם בספר היצרן, אבל מיקום החלונית--מכה לא נורמאלית.

Shredingerscat

New member
במנוע ה850

יש צריכת שמן מסויימת, זה לא מצביע על בלאי, פשוט ככה הוא בנוי, שימוש בשמן 15/50 מקטין את הצריכה הזאת, לפעמים הצריכה מוגברת ע"י גומיות שסתומים עייפות, אבל באופן טיבעי יש איזה צריכת שמן. ב900 אין את זה.

Pumi

New member
דווקא לדעתי לא מדיוק

כל מקרה לגופו. ודווקא ל TDM לא ידרש יישור קו גדול, או אם בכלל. את ה TDM קונים לא ילדים ולא צעירים אשר מתחריינים על האופנוע כל סופשבוע.

kangal

New member
../images/Emo45.gif חוץ מליקוויד ספייס,עד שהוא קנה ../images/Emo112.gif

Pumi

New member
כל מקרה לגופו

יכול להיות שזאת עסקת חיים עם אופנוע במצב טוב ומוכר שלא מצליח למצוא קונה או לחוץ בגלל האישה. או אופנוע שהגיע ל 100K וצריך עכשיו טיפול גדול ולבעלים אין כסף. או אכן אופנוע שקרה לא משהו לא טוב. לפני שאתה קובע מה מצב האופנוע באלחוט וטלפתיה, כדי ללכת לראות אותו לא? לפי רוב, ה TDMים בארץ הוא אופנועים די שמורים. יש כמובן חריגים אבל רובם במצב סביר.

Shredingerscat

New member
ולכן בתגובה המקורית מופיעה

המילה "כנראה", כי יכול להיות מצב יוצא דופן.

מוטי TDM

New member
אחלה כלי שבעולם , לטיולים ארוכים ומנהלתיות

רק לא הבנתי מאיפה המצאת את העניין שהם נמכרים סביב ה20K?? בכל מקרה אני מאמין שאם הכלי שאתה בודק היינו במצב סביר אזי ייתכן כי הבעלים יתגמש איתך מעט , אבל כל מקרה לגופו של עניין. ע"פ הוראות יצרן טיפול כל 10,000 ק"מ , מכיוון שאתה מדבר על מודלים ישנים 97-98 ממליץ לפחות את שמן המנוע להחליף כל 5,000 ק"מ.{אני אישית מטפל כל 5,000 ק"מ}. לעניין "אוכל שמן" בכל הכלים בשנתונים הללו ידוע כי הינם צורכים שמן , השאלה כמה? אם על כל 1,000 ק"מ כ-300CC אזי זה סביר ונורמלי.

למעלה